Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příšerné ráno

28. 07. 2002
8
0
1427
Autor
Francois

.....

 

     Příšerné ráno. Umocněné ještě pošmourným, plačtivým , mlhavým počasím. Normálně déšť miluje, letní i jarní, bouřkovou vůni vody, ale i podzimní plískanice za okny, jen tak se povalovat v posteli, sám a nemyslet na nic, nebo jen tak ospale bloumat svým životem.

 

     Odporně unavený, polámaný po včerejším flámu. 19. července 2002. Před 35-ti lety mu dodýchala v náručí jeho první láska. A v poledne se vdává jeho přítelkyně, kamarádka. Dozvěděl se to až před chvílí od své ženy, je to také její přítelkyně, seznámil je.

 

    Je to zvláštní, věděl, že jej obdivuje, má ráda a touží po každém bezděčném doteku či blízkosti jeho těla. Znal ji daleko dříve než svoji partnerku. Dokázali si povídat dlouhá léta v přítmí kavárny, jen tak beze slov bloumat šerými ulicemi, počítat hvězdy,  nastavovat své tváře slunci i dešti.  Byla s ním šťastná. Roky se bránil všemu, jakémukoliv bližšímu kontaktu a zároveň jej spalovala a trýznila obrovská vášeň. Věděl proč, mohla by být skoro jeho dcera, nebyla, ale dlouho mu to připadalo tak nějak perverzní, téměř pedofilní a to jí bylo už skoro třicet, za sebou nepovedené manželství.

 

     Malá svatba, svědkové a oni, dva. „Měli bychom jí jít popřát“ ,  probrala jej z těžkého snu žena. „K čemu“, pravil neurvale a  odbelhal se do koupelny.  Celý den nesoustředěně, tupě, zíral do počítače. S blízkostí večera se mu chtělo…… Byli novomanželi pozváni na svatební večeři, pro něj to byl pohřeb, který se nedal odmítnout. Nepřítomně za sebou táhl objemný dar a přemýšlel, zda se ještě v autobusech používají jízdenky. Mohli jet autem nebo taxíkem.

 

    Trapné přivítání,  s úlevou zjistil, že přítomni jsou i svědci. Odevzdaně odevzdal objemnou krabici, obligátní políbení a fakultativní stisk ruky.  Večer se neskonale vlekl, povídání o ničem. Chtělo se mu zpít se do bezvědomí, udělat ostudu, hnus. Nechtělo se mu smát se přihlouplým vtipům a poznámkám opilých společníků i nevěsty. Konečně zavírací hodina. Společnost se loudavě loučí, svědci, ženich a žena odjíždí v našlapaném taxi. Mrholí. Oba se krčí v podloubí starého náměstí. Přitiskne mu tvář na jeho a ukápne slzička, jen jedna, na jazyk. Není hořká, ani slaná, je sladká, voňavoučká, horká, plná touhy, něhy a vášně……. Opírá si jej o pilíř podloubí…….. Taxík se vrací…….. 


Kyklopka
11. 11. 2005
Dát tip
Ten konec nechápu. To tam jako zůstali .. Ona a on? A ženich odjíždí s ženou toho chlápka? Ale jinak hezký *

Brosqička
23. 03. 2005
Dát tip
Velice citlivě napsaný.. dohnalo mě to téměř až k slzám, opravdu... je mi líto jeho i jí, ale víc jí, protože on si za to může sám. Měl se rozhodnout jako chlap - buď, a nebo a pak si za to nést následky, ale trápit sebe i ji.. Opravdu krásné... *T*

LaMouette
22. 03. 2005
Dát tip
no.. enem esli to hlavne taki vi ti mucky mno..:-) ale jinac je tam krasne napsany to wotraveni.. jakoze us definitivni.. ale mno.. secko dycky este muze bejt ouplne jinac.. :-)*

bor_uvka
03. 06. 2003
Dát tip
A pak že ženský nevěděj co chtěj :o))))))

Francois
19. 09. 2002
Dát tip
Díky Semeno. Odflákl jsem to, neměl jsem čas. Polepším se.

Semeno
17. 09. 2002
Dát tip
Já jsem zaky hodné a milé, a přesto, .. Mohlo by to být lepší. Přijde mi to příliš krátké a taky má moje soukromá subjektivnost pocit, že se občas zadrhává. A přesto... se mi to líbí!! Takže T

Francois
11. 09. 2002
Dát tip
Jste hodní a milí.

Rowenna
09. 09. 2002
Dát tip
Přijde mi to takové opravdově prožité a procítěné. Tip.

Francois
16. 08. 2002
Dát tip
Děkuji Lucyeno.

Lucyena
15. 08. 2002
Dát tip
Trha srdecko. TIP

Francois
12. 08. 2002
Dát tip
Díky všem, pravdu máte všichni.

VVV
11. 08. 2002
Dát tip
buď ten Tvůj hrdina měl velký štěstí (nevšímal si jí a pak se divil, sám ženatý, že se vdala..nač taky čekat..) nebo zapůsobila gravitace a ona dáma dostala po hlavě haluzí. :))))))

Francois
05. 08. 2002
Dát tip
Deltex: díky a neplač VVV: dočkal se už po 10-ti dnech....

VVV
04. 08. 2002
Dát tip
Kdo si počká,ten se nikdy nedočká :-)

Deltex
02. 08. 2002
Dát tip
Jej... jen málo co mě dokáže rozbrečet, ale tohle ano... asi proto, že ona situace je mi tolik blízká... bolí to. TIP!

jazz
29. 07. 2002
Dát tip
že by život?? tip*

Francois
29. 07. 2002
Dát tip
Díky.

Danny
28. 07. 2002
Dát tip
hmmm... celkem čtivý

Dabi
28. 07. 2002
Dát tip
...život... Můj upřímný t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru