Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U zdi kostelní

16. 03. 2000
1
0
3487
Autor
Zbornik

Psáno včera, když sněžilo u Národní knihovny ...

U zdi kostelní ------------------- Ve stínu kostelním, klidného ticha svítila lampa v kužel svůj k zemi, stál jsem tam pro ni, pro vločku, která ani nezavzdychá, když s druhou vločkou dlouze se honí. Hrály si spolu, ve tmách se schovávaly, sotva však která v kužel snů světla samotná vlétla další ji provázely … jak komáři za letních nocí, točívaj se ve světnici u žárovky … pod lampou se proháněly. Pro půvab prostý, pro krásy něhu, já rozlil tam duši od břehu k břehu poklidných zákoutí úplně ztracen, "Omnia vincip amor ! Omnia amor … vločky mé … amen."
Sarken
27. 03. 2000
Dát tip
kolik krásy je v jedné malé vločce

Zbornik
17. 03. 2000
Dát tip
Ahoj V., Totem je super ... z toho bych preji hned tak nekam neutekl ;o) Myslim ale, ze Pismak a Totem by mely drzet za jeden provaz. Tady na Pismaku se mi moc libi predevsim jeho vysoka navstevnost, nelibi se mi, pokud odeslu odpoved na clanek, ze se mi obcas nezobrazi ... to zamrzi. Ale jinak co se atmosfery nadseni tyce, je tu velice dobra ... Co ty, jak se Ti tu libi ? :o)

kirkov
17. 03. 2000
Dát tip
Skvělá melodie. Zní to, není to hluché a má to i oči! Gratuluji.

Stepca
17. 03. 2000
Dát tip
Taky souhlasím se z....i s tebou.

Print
16. 03. 2000
Dát tip
Omnia amor...!!!!!!!!!!

Merle
16. 03. 2000
Dát tip
jojo...

z
16. 03. 2000
Dát tip
Miluju blázny, co si myslí, že láska přemůže vše... a mám ráda blázny, kteří milují sníh a hrají si s vločkami, a miluji blázny, co o tom všem ještě píšou básně ... krásné básničky, které těší a líbí se. Jo. Tipa.

Bibša
16. 03. 2000
Dát tip
Bibša naprosto souhlasí se z, jako by to psala jedna klávesnice!

sousoší
16. 03. 2000
Dát tip
mimochodem, zajímalo by mě jak to tedy vlastně je, přemůže láska všechno?

Anonym
16. 03. 2000
Dát tip
Sousosi, verim, ze jo, zivot je ale dost dlouhy na vsechny pribehy, ktere svymi uvahami,dle meho, byt budeme chtit sebevice, nepremostime... Tou basnickou jsem jen chtel zachytit tu chvilku zivych vlocek, ktere se spolu honily pod tou lampou, byly skutecne jak zive a tulily se k sobe, jako by jim byla zima ... jako lidi, zvirata ... vzdyt kazdy touzime po neci prizni ...:)

Zbornik
16. 03. 2000
Dát tip
... promiň Sousoší, zapomněl jsem se přihlásit do Písmáka, ten Annonym jsem já .:)).. snad má natolik výmluvná odpověď postačí ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru