Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moře věčnosti

07. 08. 2002
8
0
1509

 

Extatická noc je u vrcholu,

řetízky snů se spojily v proud,

který unáší osudy

až do moře věčnosti.

Hranice lásky nemohou být stanoveny

a splývají s nekonečnem.


Jolie
12. 11. 2002
Dát tip
hezky, libi, ...

Hauský
17. 08. 2002
Dát tip
Mari prosim tě já jen doufám,že ste všichni vpořádku,byla sem teď týden ve Slovenském ráji,takže sem to sledovala z povzdálí a je to dost děsivý,tak doufám,že jsi v pořádku,protože to celý je tak absurdní , já si to prostě nedokážu představit, mám z toho takovej divnej pocit(tluče mi srdce jen při myšlence na tu celou katastrofu.... slova teď asi moc nepomůžou , já na vás všechny moc myslim. Ta představa ,že sem tamtudy nedávno chodila a to nejen v Praze Brrrr! Tak ¨moc držim palečky

Narvah
14. 08. 2002
Dát tip
Máš krásné představy...

jen stručné díky :-)). makáme na Malé Straně a na Kampě. držte palce - je to síla

Jeanne
11. 08. 2002
Dát tip
splývat s nekonečnem...krááása T

povedená miniaturka...ostatní bylo řečeno

Hauský
08. 08. 2002
Dát tip
*

bogart
07. 08. 2002
Dát tip
Takhle nějak psát je moc fajn - v krátkých doušcích, nikde nic netíží a pochopí to snad každý. Nosnější téma by nešlo? U tohohle je výhoda, že nic nemusíte vtěstnávat, natahovat, od ničemu k ničemu nemusíte přecházet, propojovat. Líbí se mi to.

bogarte díky. a jak moc nosné by to nosnější téma mělo být? :-)) zadej ho, třeba to bude jako výzva :-))

bogart
07. 08. 2002
Dát tip
to byl jen takový ostýnek :-). Hledat ta témata je fajn přístup - konrétně - zrovna se zabývám gnozeologií a jejím přesahem pro "obyčejný život". Takže tušíš, jak moc je to nesdělitelné a obtížné - co se týká uchopení, směstnání toho na malý prostor. Tedy poradit neporadím. Co bych udělal s tímto Tvým tématem? Asi by se náhle zašklebilo a pak to dál bylo jen temné a temné. Ale jde to, byť to dře. Preparace toho "co dělat" - kam se směřovat (a jestli vůbec) bývá příčinou tvůrčích krizí (než přepracujete metody, změníte slovník, vytvoříte obrazy, poetiku souvislostí). Proto si většinou jen píchnu. Nerad bych někomu dělal těžkou hlavu.

rozhodně mě neděláš těžkou hlavu :-)). život mě ukázal daleko horší stránky, než jen ostýnek. a když máš vůli vyhrát a vrátit se z té brány zprátky do života, tak spoustu "problémů a disputací" bereš lehce a stále se usmíváš. a pokud má ostýnek něco dobrého vyprovokovat, pak je to správný ostýnek. něco mě napadne... třeba cestou domů :-))

Notreal
07. 08. 2002
Dát tip
začátej je úžasný a konec ještě úžasnější :-) *

Orbi
07. 08. 2002
Dát tip
paráda! *

Narvah
07. 08. 2002
Dát tip
A není stanovení hranic to, že splývají s nekonečnem? Jako že nekonečno nemá hranice? A když takhle pojmeš lásku, pojmeš i nekonečno?

Josefk
07. 08. 2002
Dát tip
tipuju i za slova z kritik :-)

Helča
07. 08. 2002
Dát tip
K básni: :) - to je téma! ke kritice: vůli vyhrát a vrátit se z té brány zprátky do života *****

Danny
07. 08. 2002
Dát tip
skvělý ****

všem dík :-) havrane, ta tvoje poznámka je víc než dobrá, ale obávám se, že rozprouděná debeta na toto téma by byla na hodně dlouho. tak necháme na každém, aby si po svém spojil hranice, nekonečno a lásku. já snad jen to, že když jsem byl malý, tak jsem rád v noci ležel v trávě a koukal na hvězdy (už tehdy mě říkali tulák po hvězdách) a snažil si představit nekonečno. představil jsem si, že celý život letím tím prostorem a ve svůj poslední den dopluji do určitého bodu - ano moje hranice tohoto života. a pak mě hned napadlo, že někdo, komu bude "naděleno" trochu víc udělá o další krok, dva, tři a... ta představa mě doháněla ke krásnému šílenství :-)). vždyť život je tak krásný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru