Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řev Ticha

19. 03. 2000
0
0
1811
Autor
Eternal

Krysa zahnaná do kouta vyskočí, začne kousat a drápat. A co člověk? Člověk přeci není krysa.... má se snad v tom koutě rozplakat??

Chci myslet ve slovech, Chci říkat myslí, Chtěl bych říci nekonečně slov, Chtěl bych zapomenout, Chtěl bych věčně snít Chtěl bych nad Tebou bdít Snad s Tebou žít? Ne bláhový bych snad musel být, Slepý, chorý, hluchý a na úplněk vít, Proč mysl má si myslí? Proč srdce mé si tluče? Všechno hraje píseň smutnou, A zvedá atmosféru dusnou, Všechno zdá se prázdné kolem, Prázdné horem dolem. Poznal jsem to nejlepší na světě. A co to je? Co mám? Jen vzpomínky, které řvou a trápí, Jen hluchý a choromyslný to slyšet nemůže. Co udělat? Vzdát se? Třeba. Proč ne? Co ještě bych mohl chtít? Nic, všechno už jsem kdysi měl. A přesto nemám nic. A přeci mám vše, co jiný nemohli mít. Mám to nejlepší co na světě je k dostání. Snad ta prázdnota? Také! Nikdy jsem neslyšel trávu růst. Nikdy jsem neslyšel ticho řvát. A teď i když nic nikdo neříká, Strašně to všechno řve! Nervy to drásá, Nedá se tomu odolávat, Nedá se to vydržet. Jsem tam kde jsem byl, Ať činím co činím jsem v kruhu a budu se motat donekonečna. Vlastně jsem měl říci až do smrti, ne?
Laďa
21. 03. 2000
Dát tip
Já samozřejmě nemám takový kritický talent jako Bříza. Proto musím říci: Tahle báseň zatím nej. Opravdu takhle to je lepší.

Bříza
20. 03. 2000
Dát tip
no - je tam hodně chyb (pokud neviješ na měsíc věnec...) snít, být, bdít, žít - banální rýmy v jinak epické básni působí toporně ....píseň smutnou ...atmosféru dusnou (nabízí se jasně "hutnou") nesedí počty slabik ani tam, kde verš je ... - ale je toho hodně - to je fakt. Máš z čeho vybírat a na čem pracovat. Koncentruj pozornost, vyber jednu nejoblíbenější a předveď se ! :c) - držím palec !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru