Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hnus, sračky 001

17. 08. 2002
5
1
3235

Matěj

Jak fatalní chybou,

je mluvení o diktaturním režimu,

který tu panoval v letech 48-89,

jako o komunismu.

A jak hrozné,

je zařazování pojmu levice do škatulek liberálněchameleónských stran.

Je to, jako bychom pod křesťanstvím rozuměly poze církve.

Ježíš by pak vlastně ani nebyl křesťanem,

neboť do žádné nepatřil


1 názor

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
a církev je dík němu svatá - je to hnus a sračka .. :-) TIP

evol
14. 07. 2003
Dát tip
t

r13: no comment :o))) howgh!!!

MOL3
27. 09. 2002
Dát tip
2 alfonso: Ten citát ale původně zněl jinak že? :-P

mě zaujalo hlavně to, že komunismus tu propaguje FRONTA NA BANÁN!!!! lepší by byla frontanahajzlpapír...ale vyjde to nastejno: kdo nebyl ve dvaceti anarchista, nemá srdce, kdo není ve čtyřiceti liberál, nemá rozum (nevim kdo to řek...))

djPes
18. 09. 2002
Dát tip
Reb: to byla spermie reptal....nebo spermie rebeca? :)))

djPes
11. 09. 2002
Dát tip
Mateji, kdyz nekdo potrebuje skatulkovani, neber mu to. Ostatne ja tam uvadim vycet levicovych autoru, a myslim, ze pokud by nekdo ze skatulkovacu je cetl a nevedel o nich nic, bude je davat do skatulky pravice. M. Foucault je toho prikladem. Rebb. Vis, ze ale ve stadu spermii jsou minimalne tri podstada? Krome tech oplodnovacich jeste spermie - cistici prostredi a spermie-bojovnici, co nici spermie jinych muzu-dukaz to odveke promiskuity cloveka

dj pes. Je to přesně pět knih. A přečetl jsem ho celý. Ale nema to smysl, poněvdž opravdu podstatná je jenom 1. A konec konců nemusíme být úzkoprsí. Levice neznamená zdaleka jenom Marxismus. Řekněme třeba takový Machiavelli, či Herbert Spencer měli rovněž podíl na vzniku levicových směrů. Ale to ne, to vy to berete jako peiorativní výraz. Nemá smysl vám řící, že se mýlíte, poněvdž mě za to pošlete do "patřičných míst". Jako LT pro děti jsou to označil z důvodu rozhořčení nad škatulkováním a tříděním děl, jež se zde vyskytují do předem určených přihrádek. Matěj

gd
09. 09. 2002
Dát tip
náhodou - idealistický systémy perfektně fungují. ovšem pouze bez lidí, lidi totiž ne a nejsou ideální. kurvafix.

KOLOMAZNIC
29. 08. 2002
Dát tip
Rebecco, ty brepto jedna, přesně si na to kápla, jsem novoschíza, co se týče potřeby výstřiků, tak tou také disponuju!!

KOLOMAZNIC
28. 08. 2002
Dát tip
to:autor ÁÁACH, tak se nám tu urodil nějaký utopista a je to nádherný případ hodný zkoumání. Možná až vyrosteš, nabydeš nějakých životních zkušeností budeš se smát tak, jako já tobě právě teď!!

opravdu přínosný příspěvek do diskuse, KOLOMAZNIC

djPes
28. 08. 2002
Dát tip
Doporucuji k precteni Marxuv Kapital, zapujcim zajemcum, predpokladam, ze ho nikdo z vas cely necetl, je to nekolik knih. Existuje takova intelektualni anekdota, ze jsou na svete dve knihy, o kterych se na svete moc mluvi ale malokdo je cetl cele-Bible a Kapital....dale doporucuji k precteni knihu P. Johnsona Intelektualove, mozna se tyka nas vsech.... Jinak pokud to nevite, jestli se nekoho Marx stitil, byli to delnici, kdyz ho jeho pritele tovarnik Engels zval do svych tovaren, vzdy odmital. Svoji dceru vychovaval v mestanskem duchu a bledl pri predstave, ze by si vzala proletare. A dalsi zajimavost. Nektere jeho dila, kde spila burzuasii, jsou jen opsane antisemitske (!! Marx byl zid) pamflety, kde slovo zid nahradil slovem burzoa. I to zname "Proletari vsech zemi, spojte se" je opsane. Jinak nepohrdejme marxismem, hlavne my, kteri jsem zili za oponou a netusime, ze marxisticka ci levicova filozofie mela svuj velmi zajimavy vyvoj. A jmena jako Foucault, Deluze, Lyotard, Derrida nejsou k pohrdani....

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
djPes: a já zase doporučuju přečíst si Pratchettovo Lehký fantastično nebo Sapkowskiho Zaklínače... a nebo Zápisky šílencovy od Mládka... myslím, že tyhle díla jsou pro lidstvo daleko přínosnější, než nějakej Kapitál :o))

djPes
28. 08. 2002
Dát tip
Aki: cetl jsem, ale precti si Foucaltovi Dejiny silenstvi nebo Dejiny sexuality. Teda pokud tvuj obzor nekonci u Mladka a serialu na TV NOVA. Nebot cist a premyslet boli.

KOLOMAZNIC
28. 08. 2002
Dát tip
Milí frontabanánci, to poslední o co bych měl zájem je vstupovat s vámi do seriózní diskuze. Sněte si svůj velký sen, jsem si jist, že u 80% z vás nastane postupem doby osvícení o probuzení z naivity. Zbylých 20% na anarchoplatformě zamrzne, ty lituji...

Jasně že potřebuje, když na něj leze filozofie... to je kolikrát horší než lues...:o)

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
djPes: můj obzor končí většinou v dekoltu kolemjdoucích ženských, dál to fakt nejde, ať dělám, co dělám... číst pro mě není tak hrozný, sportovní stránku Lidových novin s několika ibuprofenama vždycky nějak zvládnu... přemejšlet jsem ještě nezkoušel a koukám, že radši ani nebudu, dík za varování :o)

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
Monty & Becky: já vám dám hovnopatika! abych na vás nevlez já! :o)) ikdyž v případě Monty bych se asi hodně rozmejšlel, taky bych moh dostat vod Standy do držky, že jo... :o))

a v případě Rebeky by ses nerozmejšlel? je to už nejpíš stará bába co tady něco plácá i vo synovi ... i když duchem možná mladá ...

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
fronta: to jako chceš říct, že když už má někdo dítě, tak patří do šrotu? už jsem ti jednou říkal, že seš blbá, jak seš dlouhá... ale sem si nemyslel, že seš až tak dlouhá... :o)

djPes
28. 08. 2002
Dát tip
Aki-obzor dekoltu zenskych je jeden z nejlepsich....ale jde to dal, treba az ke klinu....

Ha nejen rozům, aji ftip! :o)

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
djPes: tam já už neobzozuju, tam už jen slastně přivírám očka a začínám slintat... Pavlovův reflex nebo tak nějak se tomu, myslím, říká... :o)) becky: není zač... každej je tak starej, na kolik se cejtí... fronta, ač zjevně ještě nedospělá, by už nejspíš měla pobírat důchod... spolykala za svůj život už tolik moudrosti, že se do ní asi víc nevejde... :o)

Aki
28. 08. 2002
Dát tip
becky: já taky, ale většina z toho byla čokoláda, smažáky a pečený kuřata... po moudrosti se mi často zvedá kufr... jak ji nezapiju gambáčem, zase ze mě hned vypadne... :o))

Do fronty se vždycky ještě něco vejde, Aki... fronta je svým způsobem nekonečná. Jako vesmír. A banán je zakřivenej. Jako vesmír. Čímž se dostávám na tenký led psychotické mánie s vloženejma nápovědama, čili je čas toho akorát tak nechat. :o)

Nuitík
28. 08. 2002
Dát tip
já sem nechci avízo!

m11
27. 08. 2002
Dát tip
to zly: s tim konsensem........mám pocit že práve proti tomu "přitroblému dirigismu" se Marx stavěl.....narozdíl od některých jeho následovníků kteří si jeho teze vykládali často velice svérázně (např Lenin)...

Zly
27. 08. 2002
Dát tip
m11: Životopis Marxe... který myslíš? Oficiální, komunistický, patřičně upravený pro aurerolu světce, který s hladovějícím břichem pln myšlenek na dělnickou třídu píše Manifest o budoucím lepším světě? Tak to zas jo. :-))) Konsensus... pochopitelně s prostředím, ve kterém žijeme. Způsob života konkrétních lidí v konkrétním teritoriu je vždy definován přírodními, ekonomickými, politickoprávními, technologickými, či demografickými faktory té které oblasti! Ale to se již opakuji. Marx většinu těchto věcí jednoduše nevnímá a nebere v potaz. Zjednodušeně : Jeho teze, že převzetím výrobních prostředků "lidem, dělníky.. nebo třeba korytnáčkami" dojde k poměrnému vzestupu obecného blahobytu a na základě toho i ke změně motivace lidí a jejich chování je směšná. Je to nesmyslná idea. Lidé vylezli z jeskyní a napříč generacemi mají potřebu jednoduše naplnit své potřeby. Směna, odměna za práci a vlastní nezaměnitelná produkce, neomezovaná ničím jiným, než celospolečenským konsensem (ukotveným dejme tomu v právním řádu a řekněme obecným vnímáním společných hodnot) je přirozeným motorem lidské existence. Jde jen o to, dosáhnout, aby pokud možno co největší množství lidí mělo rovný přístup ke zdrojům (práce, technologií, informací, stejná práva, suroviny, možnost vzdělání apod.) a mohlo s nimi pracovat na základě svobodného rozhodnutí. Ne na základě nějakého přitroublého dirigismu "rady starších". Co se týká přemejšlení, přemýšlím o tomhle tématu poměrně dosti. Rád bych se jednou pustil do knihy, která je o době sedmdesátých, osmdesátých let. A kromě "story" by měl autor znát veškeré reálie a principy, proč společnost funguje, tak jak funguje. Něco jiného je zažít to.. to ti vytvoří postoj. Něco jiného je pochopit (alespoň částečně) proč se tak stalo. Prozkoumat prameny.. technologii moci, mechanismy a nástroje ovládání.. je to nedocenitelné.. Nicméně díky za debatu. Doufám, že budeme pokračovat :-))

ad URIAH, snehurkasnehurka, Annika, Aki zařazením tohoto díla Vám bylo názorně předveno, co to doslova znamená "totalita". Je vidět že se máte co učit. Nevíte o ní totiž bohužel nic moc. Mě bylo již jako pětiletýmu fakanovi vštěpováno, jak vypadá Aurora, v pěti letech jsem ve školce bezpečně nakreslila ruskou vlajku a věděla jsem že CCCP znamená SSSR. V šesti letech jsem na obrázku rozeznala Marxe, Engelse, Lenina, Brežněva a Husáka. O něco později se k nim přidal Ronald Raegan. Každý dítě říkalo učitelce "soudružko" a ti odvážnější to komolili na "souško". PTAL SE NÁS KURVA NĚKDO, JESTLI NÁS TO ZAJÍMÁ ??? melina avi těm, co jsou zrovna tady: Brundicek castan chuan Cyndi dr_t Gakusei gd Helča hermit houmles Josefk Kocour Kytička malykuba01 Marco Mike_Obi Monty_Python nin olivierek papouch PeerGynt reya Rivka Rowenna skromna Stanislav_Vašina vero

Aki
26. 08. 2002
Dát tip
hele, soudružko fronto, di s těma všema kecama do háje... ty musíš bejt tím režimem fakt poznamenaná, když tuhle snůšku blábolů považuješ za "dílo" a navíc "pro děti"... myslím, že 95% dětí by si po přečtení toho tvýho díla ťukalo na čelo... těch otrlejších zbejvajících 5 procent by tě nejspíš poslalo do patřičných míct...

Twardowski
26. 08. 2002
Dát tip
Normalne nenormalne.. Autor si stezuje na to, ze musel poslouhat keci o komunismu v mladi (potom to chapu). Nebo ho slabomyslne "oslvauje". Zkracene je muj nazor na komunismus : fuj, eee

Zly
26. 08. 2002
Dát tip
nevíme o ní nic... ble ble ble ty chytrej řekl bych že za podstatné bych považoval jednodušší sdělení, než nějaké pseudopamflety tohodle ražení... podstatné pro mě bylo, že jsem jako děcko slyšel něco jiného ve škole, něco jiného opatrně doma a něco jiného od dědy, kterej byl jako válečník vyznamenaný za střelbu do německých vojáků a později za budování komunismu, přičemž ten samý muž cedil skrze zuby vážně míněné kletby na socrealistický maras kudy chodil.. mám na mysli, že tady jednoduše vyrostla generace, pro kterou je jednoduché žít a přežívat ve lži... ...a co se týče různých ideologií, které se snaží svět učesat do namazaného soukolí, které je jakoby řiditelné jedním směrem.. nenech se vysmát.. svět je velký, obrovský a nelze na něj aplikovat poučky, vycházející z duše pečlivě vypiplaného, vzděláním a dobrou výživou vykrmeného kluka starého Marxe.. je směšná představa, že Eskymáci, stejně jako třeba obyvatelé deštných pralesů vedle staletími válek vyšlechtěnými Evropany se budou chovat a uvažovat stejně... Marxovy teorie popírají základní konsensus pro určitou skupinu lidí, která musí žít, vyrábět a obnovovat se v generačním cyklu v konkrétním pro stře dí... které je dáno přírodními, ekonomickými, politickoprávními, technologickými, či demografickými faktory té které oblasti! I Hitler na tohle dojel.. prostě si vůbec nedokázal představit, že na Sibiři žijí miliony pastevců, kteří se během šesti let naučí brilantně obsluhovat technologie, které jim nebyly nikdy určeny.. a těmito technologiemi jej na hlavu porazí.. oni, pastevci. Stejně jako Stalin a jiní podobní ultrablbové, kteří tradičně tolerantní střední Evropě naordinovali ukázkový model bince právě z těch ruských stepí, kde to i při nadgalaktickém mrhání přírodních zdrojů mohlo pořád nějak fungovat... tady ne... A nakonec. Je směšné, že jsou lidé nepoučitelní. Pořád dokola melou ty svoje nesmysly. Pořád dokola se ohánějí velkými pravdami, protože, myslím, jejich duše jsou marné a zakrnělé, plné nedostatku a neschopnosti pohybu. Proto všichni neustále hledají nějaké mýty. Kvůli sobě, své marnosti. A přitom svět je tak hezký.

URIAH
26. 08. 2002
Dát tip
To je hloupé, když levice neví, kde má pravici. Každopádně už jsme se zasypali politickou sebelítostí dost a dost. Ale vím, co píšeš.

Nyx
26. 08. 2002
Dát tip
Nevím ale ohledně mého vzdělání se necítím být nějak upozaděn, úspěšně jsem absolvoval spousty zkoušek týkajících se našeho tématu - např. zkouška z politologie u pana Pitharta, zkouška z předmětu globalizace u prof. Bedřicha Moldana, zk. z mezinárodního práva veřejného,zkouš. mezinárodní vztahy po r. 1945, státní zkouška z dějin československých právních dějin a teorie práva, zkouška z filosofie, sociální psychologie, soudního lékařství, kriminalistiky, atd.

m11
26. 08. 2002
Dát tip
to zly...........hele, jak si prisel na to ze Marx byl "vzdelanim a dobrou vyzivou vykrmen".........kdyz uz neco kritizujes, prosimte precti si aspon zaklady...v tomhle pripade doporucuju zivotopis Marxe, aspon se vyvarujes podobneho faux pas.... dalsi vec......."Marxovy ideje popiraji zakladni konsensus..." - muzes bejt prosim konkretnejsi???? kasli na emoce a premejslej!!!!

Zly
25. 08. 2002
Dát tip
Jednou komunismus bude, to je jisté. Ale já se toho doufám nedožiju. D.M.

Aki
23. 08. 2002
Dát tip
teda chudáci tvoje děti... dělat z nich magory už odmalička... :o)

Nyx
21. 08. 2002
Dát tip
Běž si budovat svůj komunismus, ale dej pokoj ostatním lidem. Idea komunismu je pouze teorie, která může vzrušovat leckoho slabomyslného, v praxi nelze realizovat, protože lidstvo není něčeho takového schopno dosáhnout jen z vlastní vůle, jelikož se skládá z individualit a ne robotů, které by z lidí rádi udělali světoví vůdci všech možných proletariátů.

m11
21. 08. 2002
Dát tip
to nyx......covece ty jsi dobrej mudrc....ted si napsal argument FAKT tezkyho kalibru....jenom skoda ze o veci o ktery mluvis vubec nic nevis....doporucuju doplnit si vzdelani....

m11
19. 08. 2002
Dát tip
SOUHLASIM a tipuju...

Twardowski
19. 08. 2002
Dát tip
Jediny co vim je to, ze po komunismu musim neustale zametat jeho bordel...

Annika
18. 08. 2002
Dát tip
chudatka deti...... preco im nedoprajete detstvo?

URIAH
17. 08. 2002
Dát tip
Dám to přečíst nějakému pětiletému jo ?

Děti budou mít radost...

Nuitík
17. 08. 2002
Dát tip
a bylo jaro...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru