Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč můžu být tak málo s Vámi

23. 08. 2002
3
0
1368
Autor
Sadaf

(aneb,jak se také píše na Šumavě)

Když už se tady na Šumavě člověku podaří něco napsat,respektive si zapamatovat myšlenku u té zpropadené,rozpálené a jinak nesympatické plotny,když tu myšlenku,jež se mu v ten okamžik jeví jako geniální podaří v rozpálené makovici donést až ke klávesnici počítače,když se mu to epochální dílo podaří přenést na bílou,nepopsanou tvář monitoru,není ještě zdaleka vyhráno,jak by se mohlo na první pohled zdát.

"Pojedu dneska večer do Rudy na internet" praví Petr , potažmo majitel a vedoucí hotelu v jedné osobě po skončení výdeje večeří a moje srdce zaplesá.

Óóóóóó,zase budu chvilku v tom světě poezie,prózy,povídek a dalších literárních i neliterárních věcí,mezi svými na svém milovaném serveru.

"Paráda Peťo,tak já si jenom jenom něco málo dopíšu,hodim to na disketu a pak se tady za mnou stav a můžeme vyrazit"

"No tak to mákni,Hanka jede s námi"

Ou,ou,ou,Hanka,manželka pana ředitele,internetová "závislačka",to bude asi boj,než se dostanu k nějakému volnému kompíku.Nu což,hlavně , že budu moci širokou obec písmáckou po čase opět oblažiti svými výplody někdy až přebujelé fantazie.

Jsa zabrán do posledních disketových úprav,spěchaje,aby snad vůz směr NET Ruda neodejel beze mě,občas se překlepnu,tu a tam chybí písmenko a někdy i myšlenka,kterážto je v tuto chvíli silnější než můj rozum pro přesnost psaní a jiných náležitostí , ukládám pár posledních věcí na disketu s tím,že eventuální úpravy provedu přímo na místě.

Nestíhám zamknout kuchyň (Vendo,tady máš klíče a díky),nestíhám poklidit (Vendo,než pozamykáš,jooo) a dokonce se nestíhám s prominutím ani vyčůrat,což činím po prave straně vozu,neboť Hanka se k témuž přibližuje zleva.

A už tramtadááááááá.....

Ať žije Rudaaaa...

Ať žije internet!!!!

Ať žije PÍSMÁK!!!!!

-----

V NET kafi je sice poměrně prázdno,nicméně volný je jenom jeden comp z pěti a světe div se,dostávám přednost,dokonce ani u Hanky se nedostavuje Pavlův reflex a v poklidu si dává u baru s Petrem drink.

Slavnostně tedy zasunuji disketu do mechaniky pro ní určenou,klikám,klikám a.............JEDNOTKA "A" NENÍ K DISPOZICI.....

Coto,co to,CO TO JE????

"Martineeee" volám na obsluhu baru a počítačů v jedné osobě "koukni se na to ,mě to nějak blbne"

"No jasně,to máš v pytli disketu"

"No a co jako teď" neztrácím naději.

"Nic,přepiš to na novou a přijeď zejtra"

No,myslím si,tobě se to řekne,při mém rychlopsaní.....

V tu chvíli se vedle mě uvolňuje počítač,přichází Petr aby si vyřídil svoje obchodně - pracovní věci a , no a normálně pracuje.

Nasrat na nejvyšší možnou míru,sedám si k Hance na bar,objednávám si pivo a klábosíme o všem a o ničem.

Najednou se odobsazuje další s PC a pravda je,že teď je řada právě na Hance a její oblíbený CHAT...Grrrrrrrrrrr....

Víte,já od srdce nenávidím chat,ale to by bylo a možná bude jednou na samostatnou povídku,proč já osobně nesnáším ono tlachání s někým,o němž nevím zhola nic.

Samosebou zde platí jedna vyjímka a jistě všichni víte o jakou jde.

Sedím sám na baru,přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta,vzpomínám,plánuji,rýmuji a pomalu a jistě usínám.

"Tak hotovo,jedem"probere mě do reálu Petr a dodá"mimochodem,ty diskety na jedničce normálně makaj"

To mě tedy ouplně dorazí a jenom nesměle pípnu:

"Peťo,tak já to jenom překopíruju na Písmáka a jedem"chytám se stébelka naděje.

"Kdyby jsme tu byli sami,tak jo,ale ono je Hance nějak blbě a chce se jí spát"dí Petr

Doprdele práce,tak proč s náma musí na ten NET jezdit?sakruju v duchu.

"No tak tedy jeďte,já si to tady dodělám"chytám nerva rozhodnut,že půjdu pěšky.

"Tak tedy ahoj" mizí Petr ve dveřích a já si tedy v klidu a hlavně během pěti minut udělám vše potřebné (kromě výše uvedených korektur,čímž se eventuelně omlouvám všem případným hnidopychům na nepodstatnosti) a vzrážím na cestu.

Trasu dlouhou pět a půl kilometru urazím za 52 minut a celou cestu proklínám ženské pokolení,zejména učaruje-li jim taková nesmyslnost jako je CHAT.

Na hotel dorazím v chladném počasí sice zcela turch,nicméně vztek mě přešel,horká koupel udělala také svoje a oční víčka klesají s vědomím,že to co jsem chtěl,jsem si také splnil:

Být zase chvilku s Vámi,písmáčkové:-)))


_NoBody_
19. 10. 2003
Dát tip
a kde ze to pracujes? Ruda (jestli myslime tu samou) je docela fajn :o) *

Deltex
24. 08. 2002
Dát tip
No, neobyčejných situací jsem zažil mhoho:o), ale i přesto děkuji za pozvání. Máš asi pravdu, že Písmák je príma věc a rozhodně ti tvou situaci nezávidím:o)

O.S.to6
23. 08. 2002
Dát tip
jo jo, mas to tezky, sady,.... akorat me prekvapilo, ze nenavidis chatovani...

Krel
23. 08. 2002
Dát tip
Sádáf:-)))))) !!!*

Sadaf
23. 08. 2002
Dát tip
Víš,Deltexi,písmáčkové jsou jednou z mála mých jistot,kdy vím,že něco je ještě tak,jak to má být... Co se týče popisu neobyčejné situace,zvu Tě na týdenní pobyt na Šumavu. Chcešli bližší informace,napiš mi do zpráv... Jooooooooo,a díky:-))) Sady

Deltex
21. 08. 2002
Dát tip
Je to ostatně zajímavé, ale mě to bohužel nějak nenadchlo. Spíš než povídka je to zpráva nám, za tu díky... pokud jsi ovšem zas s námi, tak doufám, že nás čeká i něco lepšího než obyčejný popis možná neobyčejné situace. Měj se.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru