Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

\"Pro co žiješ ty?\"

21. 08. 2002
3
0
1854
Autor
Kombajn

něco bez krve. trochu netypicky jsem to psal vecer na kus papiru v brnenskem Charlies. musel jsem to vypsat.

Někdy vás může překvapit i tahle zdánlivě neškodná otázka. Nejhorší je když nad ní začnete uvažovat. Můžete to samozřejmě vzdát a a říct NEVÍM, to ale zruší všechno ve vašem dosavadním životě v nemastnou neslanou hmotu bez chuti a zápachu, protože si připustíte, že vaše existence nemá pořádný důvod. A to není něco co vás uklidní.

Co s tím? Začal jsem se dívat kolem sebe. Mladí lidé žijí pro budoucnost. Lidé ve středním věku taktéž. Ale pozor, nejstarší generace už většinou jen přežívá pro minulost. Něco tu nesedí. Kdo žije pro přítomnost? Tak a je to tady. Výsledek této úvahy mě původně měl uklidnit, ale dostal jsem zcela opačný výsledek než jsem očekával.

Pro co žiju já? Pro radost ze života? Bla bla bla. Obelhávání sebe sama. V tom je lidstvo bezkonkurenčně nejlepší. Když se nám to hodí, nevidíme pravdu ani když nám ji strčí přímo před oči. Kolik z vás mi odpoví upřímně pro co žije? Já už se nechci tajemně usmívat a dělat že to vím. Nechci lhát nikomu a hlavně sobě.

Začít žít nový život ve 22ti. je to pozdě? Nebo je to naopak příliš brzo? Je nutné zemřít než se znovu narodím a začnu znova?

"Pro co žiješ ty?", mi stále zní v hlavě. Věřím tomu, že odpověď znám. Přesto si nemůžu vzpomenout. Nikdy mi to nepřišlo důležité. Teď se mi tato 4 slova s otazníkem na konci zdají jako otázka, na které zaleží moje bytí. Mohu si říct, že je to vlastně jedno. Dnes večer neusnu. V hlavě mi bude znít: "Pro co žiješ ty?"


zip
26. 08. 2002
Dát tip
já, prosím, žiju pro srandu králikům. a taky pro děcka. mně to stačí. a kombajn dostane tip :)

Kombajn
22. 08. 2002
Dát tip
papouch: jo cihlak miluju.. ;) skromna: to neni fraze. celkem to chapu, ale nebudu si porizovat deti kvuli tomu abych zjistil jestli by to byl (treba) i muj smysl zivota. ja deti nemam (pokud vim ;) a predpokladam ze nikdy mit nebudu. :/ ) rebecca13: jsem jen rad, diky. danny: mozna

MM
22. 08. 2002
Dát tip
omlouvám se, jestli jsem ti tuhle otázku trochu podsunul... no možná to nebylo ani tak neúmyslně... hmmm... informuj mě o průběhu hledání, ok?

Kombajn
22. 08. 2002
Dát tip
MM: :))) ne ja mel uz takovou naladu ;) v pohode, ona ta uvaha vypada strasne tragicky, ale to ze jsem ji prsknul na papir bylo nejlepsi reeni

Ricchardo
22. 08. 2002
Dát tip
Dík to je skvělí. Já žiju pro smrt! *T od Rcch.

Kombajn
22. 08. 2002
Dát tip
ricchardo: v podstate pro ni zijeme kazdy. ale to je jen cil. ne duvod. prisaham.

Yossarian
22. 08. 2002
Dát tip
já chci začít taktéž znova, ale ve dvaceti.

Dabi
21. 08. 2002
Dát tip
Dobrá otázka na startovní čáře...

Danny
21. 08. 2002
Dát tip
Původně jsem si myslel že sem prdnu ňákej kec jako že mým smyslem života je Linux... Ale to bych jednak lhal a jednak by Ti to vůbec nepomohlo... Nad touto otázkou by se měl podle mě zamyslet každý člověk... a každý má dle mého názoru tu "mission" svoji, unikátní, jen ji objevit... možná se ti to vyjeví samo když spontánně půjdeš dál...

papouch
21. 08. 2002
Dát tip
...pro řízek. Ano, já žiju pro řízek. A řízkem. Díky řízku ještě žiju.. Zítra... Ach, kdo ví, co bude zítra? Zítra to bude třeba guláš, nebo svíčková, či snad bůček? Kdo ví? :-)) Zajímavý, v Charlies Hat mě taky napadaj příšernosti, jenže dyž si to druhej den přečtu, tak to hodím do koše :-) (kromě jedné - http://www.pismak.cz/dilo.php?num=19695 ale to je taky příšernost :-)))

skromna
21. 08. 2002
Dát tip
tak..teď se ti povedlo, co už dlouho nikomu...božeeee přemýšlím :-)) pro co žiju...když napíšu, že pro děti..bude to znít, jako děsná fráze...ale...nebýt dětí tak tady dnes už nejsem...a nebýt mých rodičů..tak tu taky nejsem..takže žiju proto, abych udělala radost svým blízkým.. *g*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru