Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Víra zaostalé Evropy

09. 09. 2002
13
0
5919
Autor
Danny

Papežka zase nařídila misii do Evropy. Já jsem u těch barbarů ještě nebyla, takže jsem se dobrovolně přihlásila, že tam mohu kněžky odvézt. Díky Bohyni papežka byla obeznámena o mých kapitánských zkušenostech, takže roku 1200 po Plamenné Potopě jsme vyrazili.
"Vezmeme si nyní na mušku severní část Evropy, poloostrov nazvaný Skand'via. Vyznávají tam jedno velice zvláštní náboženství. Zajímavé na něm je to, že kněžími jsou i muži." prohlásila vrchní kněžka, když se již břehy Evropy zjevily na obzoru. Hmmm... ani nejliberálnější reformátorky u nás ve staré Africe zatím nezašly tak daleko. "Běloch jak běloch, ať chlap či baba." zabručela jedna dělostřelkyně. Zpražila jsem ji pohledem. "Četla jsem nějakou spekulativní literaturu, prý to je tím, že tato víra vznikla ještě před Plamennou potopou" namítla jsem.
"Nesmysl!" odvětila kněžka "Vždyť je psáno, že od Plamenné potopy se zachránila pouze Nea, její tři dcery a jejich manželé. Bohyně jim vnukla ať postaví Bunkr, což všichni jistě víte. Ano, před Plamennou potopou vládli světu muži. Díky jejich agresivitě však Potopa nastala, čtěme Knihu Eninu, verš třetí..." zalezla jsem do kajuty. Na čtení z Knihy jsem vůbec neměla náladu.
Jak jsme přijeli k pobřeží, objevily se bělošky s luky a šípy. Varovný výstřel z děla jim ubral většinu jejich bojovnosti. Za přispění tlumočnice jsem jim sdělila, že přicházíme v míru. Chceme se jen dostat do místa zvaného Hel'sn za účelem náboženské disputace.
Jedna běloška se nabídla, že nám popíše cestu.
Přišly jsme na pahorek, kde byly vidět základy jakéhosi stavení. Vprostřed se nacházela soška podivného neznámého ptáka. Seděl tam taky jeden muž oblečený do bílého úboru se symbolem téhož zvířete. Byl to root - čili hlavní kněz evropské víry.
Následující konverzace byla vedená mezi vrchní kněžkou a hlavou bělošské víry,samozřejmě překládaná překladatelkou.

"Přinesla jsem vám radostnou zvěst o Bohyni."
"Které bohyni? Bohů a bohyň je více. Já jsem root - vrchní strážce Zdrojového kódu a nejvyšší admin Linuxu."
"Co je to Linux?"
"Linux je Operační systém. Vzniká sestoupením Zdrojového kódu - což je čistá informace - do hmoty zvané Hardware. Tam se spustí a pomáhá lidem. Vytvořil jej Linus, budiž pochválen."
"Pomáhá lidem? Jak?"
"Pracuje s myšlenkami. Dokáže měnit jedna Data v druhá. V současné době je většina jeho funkcí zapomenuta, neboť všechen Hardware byl zničen při Katastrofě před 1200 lety."
Kněžka zpozorněla. "Myslíte Plamennou potopu?"
"My této katastrofě říkáme General protection fault. Byla způsobena... "
"...vím, byla způsobena agresivitou mužů. Proto je podivné, že u vás může být muž knězem..."

"Náš pohled je jiný. Na pohlaví nezáleží.Před potopou byla informační válka mezi Dobrým bohem Linusem a Zlým bohem Billem. Vyhrál Bill, s ním i Komerce, Korporace a Rozdělování sfér vlivu. Z Rozdělování sfér vlivu vznikl General protection fault. Vinni jsou i muži, i ženy. Promiňte, odříkám modlitbu."

#!/bin/sh fsck /dev/hda1 fsck /dev/hda2 fsck /dev/hda3 tar cf /dev/tape /dev/hda du -s | sort -n exit 0

Kněz se usmál: "...avšak Bill netušil, že General protection fault zničí všechen Hardware. A protože Zdrojový kód Linuxu je Otevřený, uchovaly se Jeho kopie. My je chráníme, přepisujeme a čekáme na den,kdy přijde Hardware, abychom mohli znovu spustit Linux. Tentokrát je Billův systém zničen, takže vítězství bude naše."
"A ten váš Hardware - kdy přijde?"
"Nevím. To je zatím v /dev/random . Snažíme se uspíšit Jeho příchod, zatím marně. Ale Hardware přijde.Přijde."

 


Carodej
25. 02. 2003
Dát tip
vážně blázííínek:)

Spvrivs
25. 10. 2002
Dát tip
Tak to je nářez!!! Ze začátku jsem si vzpomněl na Sexmisi, ale pak, tam od toho roota, jsem se nemohl udržet. ****!!!! :-)))))))))))))))

....... :-)

clovicko
14. 09. 2002
Dát tip
to neva, vytvořil jsem si pomyslný adresář "linux" pro uspokojování svých potřeb pro případ, že zavítám na tvou stránku :-) ps. myslím, že existuje program umožňující náhled na disk zformátovaný pro potřeby linuxu , kdesi jsem o tom četl

Danny
13. 09. 2002
Dát tip
clovicko: cd linux del *.* to je roztomilé, tímhle způsobem mazat linux :)) (vysvětlení: pokud sedneš ke compu, kde je linux, máš zrovna nastartováno ve Win či v DOSu a zkusíš hledat nějakej ten "adresář linux", žádnej nenajdeš....linux má vlastní diskovej oddíl....kerej ještě k tomu pod Okny či Dosem vůbec není vidět...)

Kami
13. 09. 2002
Dát tip
úáá (maminko já se bojim)...(*)!

clovicko
12. 09. 2002
Dát tip
cd linux del *.* "Budou odstraneny vsechny soubory v adresari!" Vopravdu to chcete (A/N)? >jasně< .............. jenom kurzor bliká, všude vládne klid a na hardu je spousta místa pro nekonečně velké wokna

Seregil
11. 09. 2002
Dát tip
Čte se to dobře.... Jseš tím Linuxem posedlej..... :-))

Mishaha
11. 09. 2002
Dát tip
Srdce bezbillníkovo jistě zaplesá.... :-)))

Mishaha
11. 09. 2002
Dát tip
Srdce bezbillníkovo jistě zaplesá.... :-)))

Semeno
11. 09. 2002
Dát tip
Ty bláho, počítačová potopa?To bych ti asi nepsalo kritiky, co?To by bylo žůžo, SVĚT BOHÉMŮ!!!!!!!!!!!!Jupí................ ..................TaTaTaTaTaTa

Chlastáč
10. 09. 2002
Dát tip
Dobrý, skvěle jsem se pobavil. Čte se to vážně dobře.

Paranoicus
09. 09. 2002
Dát tip
Danny, začínám o Tebe mít tak trochu strach. O svět za padesát let ho mám už dávno ... <smajlikh/>.

Paranoicus
09. 09. 2002
Dát tip
... a propos, zná někdo nějakou zarytou linuxačku? Mám tak trochu dojem, že administrace (logicky i vše, co se podobá unixu), je něco, kam se vstup ženský bere málem jako profanace.

Print
09. 09. 2002
Dát tip
Joj!:-) *!

Wopi
08. 09. 2002
Dát tip
není to špatné

StvN
08. 09. 2002
Dát tip
Zajímá mě, jak může root odříkat tu modlitbu?

Ansuz
08. 09. 2002
Dát tip
:-)) Moc líbit se.

Happy
07. 09. 2002
Dát tip
Dej na sebe pozor, kdyby do tebe dokroři řízli a místo vnitřností našli sloty s dvougigovým žaludkem a dvaatřicetirychlostní průdušnicí , možná bys šel hned do lihu. Nebo Lihuxu? .o]]

Bacil
06. 09. 2002
Dát tip
Ach jo... Ty už prostě zůstaneš šílencem, nejspíš až do smrti smrťoucí :-)))))

Lyryk
06. 09. 2002
Dát tip
.-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru