Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Závist

24. 03. 2000
0
0
1400
Autor
Stepca

Taky jedna o Měsíci.....já vím rytmus.

Závist Závidím Měsíci jeho tvář ledovou jeho smířenost, druhým jménem žal i všechna zrcadla, když stojí nad vodou názor pozorovat, nepochopit, kráčet dál. Ano. Tohle já mu závidím ale jen když nejhůř mi je přes cáry odpařených smutků další nevidím když mi horké rány chladem lije... ..ale jinak jsem z těch nevděčných.. líbí se mi jak marně hvězdám drží stráž to když on, či ona řekne: "Tady máš svou hvězdu přání splněných."
mesíc..k tomu teplo..jé to je potom dobrý pocit na něco mít chut..třeba slozit básen o ................;.))))

Tynic
27. 03. 2000
Dát tip
Krásná atmosféra...jinak si nejsem úplně jistý jestli jsem pochopil...je to prostě krásná náladovka, která donutí přemýšlet... Nedokonalá rytmika tomu všemu dává jakousi uvolněnost a není vůbec na závadu... Líbí se mi to !

Stepca
26. 03. 2000
Dát tip
všem: Závidím......jen když nejhůř mi je.:-)

Merle
24. 03. 2000
Dát tip
no, tak napůl, trochu líbí trochu ne...

Bibša
24. 03. 2000
Dát tip
Jévane, to musela být smutná noc, představuji si tě, jak sedíš na parapetu okna paneláku, uplakané oči, a koukáš na ten zatracený úplněk. Hvězd na nebi je miliony, ale zrovna když něco strašlivácky chceš žádná nepadá... Žal? Mi tak nikdy nepřipadal, připadal mi jako kulička ledu, někdy jako sněhulákova základní koule a někdy jako hlava a někdy jako žlutá hliněnka, která mi nepřináší štěstí...

Laďa
24. 03. 2000
Dát tip
To je zvláštní. Mně měsíčné noci připadají moc příjemné. To světlo pronikající lehce, měkkce tmou. Objímá mě svou heboučkou náručí. Jó, holt ve městě to tak veselý nejni.

Miroslawek
24. 03. 2000
Dát tip
No asi mám podobný dojem jako Merle. Podle názvu jsem čekal něco jiného. Zaujao mne to chytlo mne to uvnitř, ale s celkovým vyzněním jsem nějak v rozporu...no ale cáry odpařených smutků se Ti moc povedly.

clovrdik
24. 03. 2000
Dát tip
koukám na měsíc a souhlasím s Miroslawkem. ty cáry odpařených smutků je skvělý přirovnání

AZALIN
24. 03. 2000
Dát tip
Něco ti poradím: Nezáviď měsíci a radši se na něj dívej a třeba přestaneš vidět měsíc a spatříš Lunu a budeš se radovat z její záře! :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru