Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O babičce Křupáňové

23. 09. 2002
7
0
1637
Autor
malar

Tento příběh není inspirován žádnou skutečnou událostí, pokud se tak někomu stalo nebo někomu z příbuzných, velice se omlouvám. Od té doby už babička Křupáňová na houby nechodí a živí se převážně masitou stravou.

O babičce Křupáňové

 

Jednoho krásného nedělního odpoledne se babička Křupáňová rozhodla, že si vyrazí na houby, a protože na houby nechodí každý den, ale pouze dvakrát až třikrát do roka, tak se na to chtěla pořádně vyšvihnout. Co kdyby náhodou na ni spočinulo oko nějakého nezadaného a švarného milovníka hub či jiných lesních plodů a zvířeny? Vytáhla z almary červený šátek s kostkovaným vzorem, stařičké pletené punčocháče novou záplatou ozdobila a bílé sandále velikosti šest na nožky připla. Do košíčku si vložila termosku s čajem, chléb s nivou, jedno rajče, atlas hub, buzolu a nožík.

 

A už si to po lese celá vyšňořená mašíruje. Každičké křovíčko důkladně pročesává - tu kozák, tu bedla, tu masák, tu ňák. Košíček se plní kosmickou rychlostí. Když najednou hejno much se kolem ní vynořilo. A jedna mucha si do ucha chce zalézt, druhá už si v nose pochrupuje, třetí na oko v pravidelných intervalech nalétává a několik dalších v ústech hledá útočiště. A kolem babičky Křupáňové to bzučí a bzučí a babička Křupáňová už je z toho celá nesvá a nedívá se na cestu a do jeleního střevního produktu šlape. Muchy, běžte pryč! křičí na muchy, ale muchy to vůbec nezajímá, co jim babička Křupáňová povídá a přidávají na aktivitě a začínají být otravnější a otravnější. Muchy, vy blbé krávy, okamžitě mě nechte! vřeští babička Křupáňová a jímá ji hrůza, děs a utrpení a rozrypla si oko o větev.

 

Konec


JeanJoche
20. 01. 2004
Dát tip
Super!!!

JeanJoche
09. 01. 2004
Dát tip
Ale ne!?!Vážně!!! Tak když ne Tuňák, tak třeba Lišák!!!:)

JeanJoche
08. 01. 2004
Dát tip
A co říkáš na tohle, Romále??? Taky dobrý!!! Babičku by mohl hrát Tuňák,ne??? Čistě z recese!!!

romale
08. 01. 2004
Dát tip
Jasné. A tebe naklonujeme a budeš dělat muchy.

m11
31. 01. 2003
Dát tip
snad na ní nesedla mucha tse-tse.......nebo tu-ňák........... tip

Cirilla
16. 12. 2002
Dát tip
teda chudera stará, i buzolu měla s sebou. Tuňák je fakt skvělej, no prostě tipanec

j_i_r_i_k
07. 12. 2002
Dát tip
Ale jóóó...

Narvah
19. 11. 2002
Dát tip
*

Gabriel
16. 11. 2002
Dát tip
No teda Tekhle se zridit na houbach :->

Josefk
24. 09. 2002
Dát tip
hlavně ta buzola ! všude kolem hroznej puch, na babičce hejno much poslední větu slyším, jak ji vřeští Olda Kchajzr... :-)

Tom
24. 09. 2002
Dát tip
ja myslim, ze pises svizne a ze talent mas - vyborne zvladas zkratku, hlavne v prvnim odstavci jsem visel na pismenkach. Skoda, ze se to musi svest na jelenim hovne... tip

kup si pudr...radí Mudr.:-)))

Každičké křovíčko důkladně pročesává - tu kozák, tu bedla, tu masák, tu ňák. Tahle věta je geniální, zbytek není moc můj šálek kávy... :o)

houmles
23. 09. 2002
Dát tip
:-)))))))))))))))) ten konec, kolego, ten kopec, tak ten presne je za jedna. to je jizda! a jeden tyfusek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru