Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutná a zamilovaná, zamilovaná a smutná

27. 03. 2000
1
0
1612
Autor
Kombajn

I toho nejvetsiho obra muze premoci neviditelne - laska. Ale nebudme tak romanticti, vzdyt je to pouha chemicka reakce....

Smutná a zamilovaná, zamilovaná a smutná Pro jinou už v mém srdci místo není. A je zvláštní, že něco se v něm mění. Přestávám tak snadno podléhat snění, a to v dobu noční, ranní i tu denní. Krev jež srdce mé sama sebou skrápí, již nestačí, srdce samotného mne pálí. Čím víc na tě myslím, tím víc mně trápí, a do mysli vrývají se mi ostré drápy. Každý z nás musí jít svojí cestou dál, nezáleží na tom co bych sám si přál. Jenže v hlavě od té doby nejsem sám, prosím staň se mou, všechno ti dám. Mlč a jen tiše stůj s hlavou vzpřímenou, nelituj milujícího blázna s duší zlomenou. I on sám ví, že tu divnou slabost v kolenou, žádné prášky na světě neztlumí, nezaženou.
Zoltan
28. 03. 2001
Dát tip
Na začátku ti chci pogratulovat, moc pěkné. Nemluvím o slovech, která jsi poskládal do formy básně, ale o pocitech. Ty jsou vážně mrcha a sám bych lépe nevyjádřil, co cítíš. Sám jsem ale tímhle prošel a je to fakt nesnesitelné, než vše přebolí. Ten pocit prázdna tu je totiž pěkně dlouho. Nevíš, co to udělá s člověkem, který už je napůl blázen? Tak to bych ti mohl poněkud vyprávět. Nejdřív nechápeš, pak tě to rozhodí a pak? Pak si jen sedneš a tak měsíc to rozcházíš. S nikým nemluvíš, nic tě nezajímá. Pak to vystřídá hyperaktivita, protože to je jedinný prostředek, jak zapomenout. Nebo si najít jinou. Každopádně mě rozchod přinesl i spoustu dobrého, dívám se ale na to po půlroční odluce. Paintball, Horolezectví, skoky z mostu na laně... Je toho moc. Ono mi to otevřelo novéokruhy zájmů. Jedinné, co snad můžu říct je, že až se zvedneš po tom měsíci z rohu místnosti, začni ukrutně rychle něco dělat. Jinak shniješ.

AZALIN
02. 04. 2000
Dát tip
Že byl láska byla jen chemická reakce? Možná - přesto však řítím se do akce! Ehmm.. ;-))

Kombajn
30. 03. 2000
Dát tip
Merle: Az budes nestastne zamilovany, pochopis. Clovek se z toho musi zblaznit. Co to udela s nekym, kdo uz polovicni blazen je nevim.

Kombajn
29. 03. 2000
Dát tip
Merle: Byl jsi nekdy zamilovany ? To je sice silny pocit, ale vedle toho spousta malych, tekavych a nestalych. (impulsivnich)

Merle
29. 03. 2000
Dát tip
Kombajn to byl, a znám všechny tyhle pocity, jenom mě nikdy nenapadlo je dát všechny do jedný básničky... aspoň u mě jsou to postupný pocity, nemívám je v jeden den.

Sarken
29. 03. 2000
Dát tip
ach jo, zatracena smutna laska moc hezky

Merle
28. 03. 2000
Dát tip
No, obsah je podivnej, chvíli rezignace, chvíli, prosby, pak zase "naměseneohlížej"... docela dobrá směska.

Bibša
27. 03. 2000
Dát tip
Až budeš zase někdy přemýšlet o tom, proč píšeš básně... tak věř tomu, že proto, že máš srdce básníka. Hm a určitě taky proto, že ti to náramně jde, a trápíš tím nás amatéry:-))))

Jákob
27. 03. 2000
Dát tip
Asi to prožíváme podobně :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru