Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztracen v poli

02. 10. 2002
2
0
1938
Autor
fungus2

Kde si v normandii rano v den D 1944

Vysadkař vojín joseph novak pozoroval přes koruny stromu,jak pozvolna svíta.Mnohonásobný hluk leteckých motorů,jenž přicházel od zhora dával tušit,že spojenecké letectvo zahájilo denní akce k podpoře invaze.

On,již však seskočil v noci,ale ztratil kontakt se svou jednotkou.Připadal si poněkud absurdně,ještě neviděl jediného německého vojáka či francouzského civilistu.

Odněkud z dálky se ozyvala dělostřelecká palba,ale on se snažil vnímat jen své nejbližší okolí.Na kraji lesa se rysovalo velké kamenné stavení,jenž obklopovala kamenna zidka podel níž se táhla cesta u niž stálo auto,vněmž rozpoznal vojenské vozidlo.Přikrčeně udělal několik kroků a zalehl vedle velkého kmenu stromu a spatřil,že dále vedle stavení stojí dva němečtí vojáci.Okamžitě na ně zalícil automatickou pušku.Ukazováček se lehce dotýkal spouště,přičemž očima sledoval i okolí a k jeho sluchu dolehl hluk motorů a zanedlouho před stavením zastavila motorka a dva obrněné transportéry,vněmž se nacházeli něměčtí vojáci.Na čele mu vyvstal studený pot,ale zůstal nehnutě ležet.

Ze stavení vyšli dva němečtí důstojníci a usedli do zaparkovaného vozidla.

Joseph novak se bleskově rozhodl.V leže levou rukou uchopil své dva granáty,odjistil je poněkud se nadzvedl a obloukem je hodil v rozmezí dvou vteřin na oba transportéry,načež se vrhl za kmen stromu přitiskava je se k zemi.

Dvě exploze následovaly okamžitě.Joseph novak z poza kmenu stačil zahlednout  oba transportery zahalující se do kouře a zaroven slyšel strašný křik zraněných vojáků.Vice nechtěl vidět a rychlými přískoky přikrčen začal utíkat dále do lesa,nebot ze staveni začali vybíhat další vojáci.

Kličkoval v běhu mezi stromy,jako zajíc a při vběhnutí do hustého porostu se náhle proti němu vztyčila postava z nožem,která jej povalila,ale on jí bleskově ze sebe shodil,aby z úžasem v protívníkovi spatřil svého kamaráda z jednotky.

"Mám v patách pár němců!"vyhrkl na něho.

"Naši jsou kousek otaditut.Tak rychle k nim!"pravil mu on a zanedlouho se lesem rozlehla palba,jenž byla pro německé vojáky osudná.


fungus2
22. 10. 2004
Dát tip
Jasně. Mé povídky ze začátku mé tvorby za moc nestojí.

fungus2
19. 05. 2004
Dát tip
V současnosti píši už uplně jinak.

Ronaldinho
10. 05. 2004
Dát tip
co to kecás

Ronaldinho
10. 05. 2004
Dát tip
co to kecás

Schwalbe
07. 10. 2002
Dát tip
Krátké, úderné, dobré.

fungus2
07. 10. 2002
Dát tip
A snad i reálné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru