Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nebyli jste na nějakým dobrým filmu?

04. 10. 2002
0
0
8101
Autor
gd

Byl jsem teďka nedávno na "About a boy", česky "Jak na věc" a opravdu mě znechutil ten debilní happy-end, kterej zkazil jinak docela hezky sarkastickej a kruťáckej film. A taky jsem nepochopil, proč se v Čechách musej filmy jmenovat jinak, než v originále. Proč je třeba "Speed" u nás "Nebezpečná rychlost"? Zdálo se to distributorovi málo přitažlivý nebo co? A vůbec.
inlajn
01. 03. 2005
Dát tip
..Jarmusch..S Deppem Mrtvej muž se to myslim menuje, pak Daleko do nebe, Magnolia, Zrůda(no), Svět podle Lelanda, Billy Eliot, Arizona dream, no a nejblíž k Altmanovi, asi, tedˇ de v tývý jeho cyklus, ale nejsuprovější je Svatba, no a jinak bych takle moh se dět a vzpomínat a psát...filmy jo.

Dash_707
04. 03. 2004
Dát tip
In America - viz Dash-707 :o)

Bizkitfreak
01. 11. 2003
Dát tip
Voni jsou jarmušárny vůbec pomalý... To víte, přecijen, i GD, byl přecpaný Lyrickými pasážemi. Nicméně je opravdu skvělý. Teď sjíždím také ruský "Bratr", ten se Sergejem Budurovem, amíci to remakovali a do české distribuce se to dostalo jako "Ve spárech Jakuzy"... Fakt vtipný... Nemyslíte? Tak ne...

Orbi
20. 08. 2003
Dát tip
Tak snad se mi podaří je někde vidět....

gd
19. 08. 2003
Dát tip
to je o tom černochovi? to se mi od jarushe líbily jiný věci víc.

Orbi
19. 08. 2003
Dát tip
No..pro mě to je kultovní film a naopak jiný věci od Jarmusche se mi moc nelíbí...:-)

gd
19. 08. 2003
Dát tip
co noc na zemi? a co o tom italovi, kterej utíká z vězení (jak se to hergot jmenuje - podivnější než ráj?), to mě pobavilo velice....

Orbi
19. 08. 2003
Dát tip
jo..podivnější než ráj..ten jsem neviděl...viděl jsem akorát Mrtvého muže a Dalších 10 minut... Ghost Dog vede...

gd
19. 08. 2003
Dát tip
tak to jsi neviděl nejlepší jarmushovy filmy. dalších deset je jen taková kravinečka, cvičeníčko, mrtvej muž se mi líbil hodně - i když je takovej hódně pomalej. nejlepší je ale noc na zemi a další starší filmy. kdybys na ně narazil, rozhodně doporučuju.

nin
18. 08. 2003
Dát tip
O VÍKENDU JSEM VIDĚLA NA VIDEU JAPONSKEJ ČB FILM TETSUO, ASI NEJPŘÍŠERNĚJŠÍ FILM, CO JSEM KDY VIDĚLA. (Ne nejhorší, ale nejvíc vzbuzující hrůzu.) ZNÁTE TO NĚKDO? VÍTE O TOM NĚCO BLIŽŠÍHO?

gd
18. 08. 2003
Dát tip
tak na to nesmíme s kačkou jít. nebylo by s ní k vydržení... :)))

Orbi
18. 08. 2003
Dát tip
většina z Vás už asi viděla,ale já jsem si nemohl odpustit znovu se podívat na Ghost Dog na ČT2..a opět mě to dostalo! Super!

gd
08. 07. 2003
Dát tip
wopi: díky, ale pozdě varoval - na stalkerovi jsem byl už na vejšce a usnul jsem na tom. ale bylo mi to líto, protože knížka se mi děsně líbila... uch.

gd
08. 07. 2003
Dát tip
ještě avi.

gd
03. 07. 2003
Dát tip
Zapatujeme si to za vás... Chacha, to je výborná povídečka, jednoduchej fórek a přece se z toho odvážili udělat celovečerák... To nemohlo dopadnout dobře. Solaris jsem viděl akorát v podání Tarkovského a nějak mě to neoslovilo, bylo to na mě moc rozvláčné - US verze prý není špatná, ale nechystám se na ni.

Lowlander
03. 07. 2003
Dát tip
No, já si asi počkám na DVD a pak se rozhodnu, zda koupit, či nekoupit (a nebo seženu DivX verzi a rozhodnu se :oP) No, ale to už tak občas bývá, že nějaká verze nesedne... Mě třeba nesedí Vesmírná Odyssea i když... to není ani tak zpracováním, jako Clarkem, hih... nelíbí se mi jeho styl ani témata... (i když odyssea je dobré, relativně, téma)... Mít prachy, tak bych risknul "zcelovečernit" i jiná Dickova díla...hih...:o))) Ale rozhodně daleko úspěšněji než Totall...:o)))

Wopi
03. 07. 2003
Dát tip
gd: no jo, to jsi začal ze špatné strany... ale mohlo být i hůř... kdybys padnul na Stalkera (Tarkovský tóže), tak tam celé dvě hodiny furt někam jdou a koukají a jdou a funí a jdou... do kina nás přišlo 7 a po jedenapůlhodině jsem byl sám

Lowlander
03. 07. 2003
Dát tip
Hustý :o))) Tak na to se asi mrknu :o))) Já rád absurdní umění :o)))

gd
02. 07. 2003
Dát tip
pokud se chystáte na základě kladných recenzí na film identita, ušetřete si cestu, je to trapný horůrek bezostyšně vykrádající psycho a dalších asi pět filmů. filmy, ve kterých se osobnost hlavního hrdiny rozštěpí do více než dvou identit, by se měly úředně zakázat. :)))

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
správně

gd
02. 07. 2003
Dát tip
ty nemáš co říkat, wopíku, tvoje písmácká identita je rozštěpená až hrůza. :) co pivo? kontroluješ pravidelně kvalitu?

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
já už se zase seštěpuju, páč jsem zjistil, že si na 13 nicků nepamatuju hesla a windows je taky zapomněly... a k tomu mejlu, kam se to heslo chodí připomenout, si taky nepamatuju heslo...

gd
02. 07. 2003
Dát tip
stárnem, holka, stárnem...

Lowlander
02. 07. 2003
Dát tip
Milí filmomilci... chci se zeptat... delší dobu jsem neměl čas na kino a tak mi uteklo Solaris... viděli jste to? Je to dobré? Původní předloha (Stanislaw Lem) je super a Clooney taky už sám o sobě je jakýmsi příslibem, ale nechci se zklamat...

Lowlander
02. 07. 2003
Dát tip
Milí filmomilci... chci se zeptat... delší dobu jsem neměl čas na kino a tak mi uteklo Solaris... viděli jste to? Je to dobré? Původní předloha (Stanislaw Lem) je super a Clooney taky už sám o sobě je jakýmsi příslibem, ale nechci se zklamat...

Wopi
02. 07. 2003
Dát tip
já jsem se bál na to jít - tu knížku mám příliš rád... třeba závěrečná věta je dokonalá

Lowlander
02. 07. 2003
Dát tip
Tak nějak... nechci bt zklamán... když třeba porovnám Dickovo "Zapamatujeme si to za vás se slevou" a Total recall, tak bych brečel... a to je jen jeden malilililili(ještě menší :oP)lililičkatý příklad...:o)

Yorick
01. 07. 2003
Dát tip
Včerejší Blood Simple. Taková lehká dekadentní krimi ....Chvílema jsem fakt nevěděl kudy to půjde dál a chvílema jsem se musel smát! :)

Lowlander
18. 04. 2003
Dát tip
Mám dotaz, nevíte náhodou kde by se dal sehnat Blade Runner na DVD??? Sháním ho jak se dá... miluju ten film... díky :o))

gd
31. 03. 2003
Dát tip
to mě naopak skoro nikdy. zrovna dneska se mi zdálo o horolezci, který prolezl pod zamrzlým vodopádem na vršek nějaké hory. vrchol byl malý, hrozně tam foukalo a všude okolo bylo moře, že kterého čnělo skalnaté pohoří...

gd
21. 03. 2003
Dát tip
dej si ve wordu vylistovat synonyma ke slovu ocas - zajímavá skupinka slovíček... :)))

gd
20. 03. 2003
Dát tip
překladatel měl raději zvolit zcela nenapadnutelný termín "chvost". máš chvost, hermiono!!! možná by ale děti vůbec nepochopily, o čem je řeč. ach, ta moderní doba...

gd
17. 03. 2003
Dát tip
zašel jsem si na dobu ledovou a u vchodu do kina zrovna nějakej kluk lámal svoji drahou. nechtěla jít na "dětskej" film a on mě využij jako argument: "podívej, je starej a taky na to jde!" co vy a dětské filmy? je shrek dětský film, co druhý harry potter, je to ještě vůbec pro děti? máte rádi "potkali se u kolína"? a co jan tleskač? drasťák, co?

Shammann
17. 03. 2003
Dát tip
Gd nevím já nejradši když Harry Potter, Shrek a Ice age ležej pěkně někde na nelegální Cd a práší se na ně, mezitím co řve v Cd-romu Smoke nebo Pulpfiction.V tu chvíli mám tyhle animovaný filmy strašně rád.

gd, Shrek a Harry Potter je pro mě moc moderní, můj nejoblíbenější dětskej film je "Ať žijí duchové!".

gd
17. 03. 2003
Dát tip
vůbec nejste moderní!!! fuj! určitě si tajně sjíždíte nu pagadi!!!

gd
05. 03. 2003
Dát tip
tak to zrovna teď nepotřebuju. :)

videli ste nekdo treba Anatomii?to neni spatnej film...... nebo treba neco od Atoma Egoyena - mohu jen a jen doporucit....takova mala psychodramata ,tim myslim opravdova psychodramata-takova po kterejch je vam psychicky uplne na nic.............

Kostka
03. 03. 2003
Dát tip
gd: jasně... jinak mám ale dojem, že ačkoli film natočený podle předlohy s ní bude vždycky srovnáván, mělo by se to srovnání dít s rozvahou nad způsobem tohoto srovnání, který může být mnohý. Znám mnoho skvělých "adaptací" (které ve skutečnosti žádnými klasickými adaptacemi nejsou), u nichž je jakékoli klasické srovnání s předlohou zavádějící a úsudek o filmu zavádí do trochu pomýlených mezí...

Kostka
28. 02. 2003
Dát tip
no...rozumí se, že nejen cosi odboural, ale čímsi to i vyvážil... Měl jsem z toho filmu krásný zážitek, který vůbec nepopíral Dostojevského. Nevím, proč to srovnávat...ale to už bych se opakoval.

gd
28. 02. 2003
Dát tip
promiň ale film natočený podle knižní předlohy prostě bude vždycky srovnávám z originálem. aki samozřejmě zpracoval po svém, respektuji to, ale moc se mi nelíbí způsob, kterým to udělal. howgh. včera jsem mimochodem viděl "ten minutes older", kde má kaurismäki taky povídku. jeho styl se od šestadvaceti moc nezměnil, pořád je úsečný, trochu nereálný... nevím.

Kostka
27. 02. 2003
Dát tip
Kaurismakiho Zločin Dostojevského zcela transformuje, a možná je diskutabilí, jestli ta dvě díla vůbec mají nějakého společného jmenovatele (krom povrchových spojnic). Rikos ja rangaistus je i v základní myšlence úplně jinde. Dialogy se mi zdály nádherné právě v kontrapunktu, vzniklém jejich nerealističností, úsečností, odpsychologizovaností. Nelze si odmyslet silný Bressonův vzor... Ovšem Kaurismakimu, když to točil, bylo šestadvacet!

nin
27. 02. 2003
Dát tip
sakra, to bych měla taky něco natočit

gd
27. 02. 2003
Dát tip
právě - moc z toho dostojevského nezbylo. síla knihy spočívá především v realističnosti a v psychologii, když se odbourají zbyde jednoduchoučký děj, který nezachrání vylepšení o další postavy... nevím, asi zkusím natočit bratry karamazovy a budou v tom hrát samý ženský.

Kostka
25. 02. 2003
Dát tip
Kaurismaki je jeden z mála filmařů - až to někdo uvidíte, napište o tom... Já se taky chystám. Chci doporučit všem nový český film Lesní chodci. Odcházel jsem z kina v úžasu, že se dnes konečně podařilo vykřesat jistý speciální náboj, který jako by pohasnul s koncem šedesátých let. Přitom ten film není odvozený, obsahově ani emocionálně (či jenom trochu, v spíš příjemných, naprosto snesitelných mezích). Krásná, smutná, přesvědčivá výpověď pana Vojnára.

gd
25. 02. 2003
Dát tip
Byl jsem na Zločin a trest - Kaurismäkiho představa o Dostojevském. Moc mě to nebavilo, ale možná to bylo tím, že se mi chtělo spát... Docela mě překvapily strašlivě úsečné dialogy, ti lidé se bavili takřka výhradně v holých větách, děj byl posunutý do moderní doby, ale to se dá pochopit, méně už některé změny v ději. Zcela jsem nepochopil, proč policie ztluče člověka, který se jí přišel udat... Raskolnikov se finsky řekně Rautikainen. :)))

nin
25. 02. 2003
Dát tip
sakryš, moje oblíbená kniha, tu zničit nenechám :-) viděli jste někdo toho novýho Polanskiho? já na něj chtěla jít v sobotu, ale usnula :-)

Radost
19. 02. 2003
Dát tip
nejdete někdo dneska do Aera na "Muže bez minulosti"? v 17:30?

Seregil
19. 02. 2003
Dát tip
Je mi líto Radosti, ale jsem v práci.... :(

gd
19. 02. 2003
Dát tip
budu ještě v práci, ale chystám se na to. výhledově.

Jinny
11. 02. 2003
Dát tip
Teda nic proti gayům a lesbičkám, ale filmy o nich jsou prostě divný. V "Hledám Amy" je o tom jeden vtip: Jsou tři postavičky - lesbička v pohodě, protivná zlá lesba a velikonoční zajíček. Kdo z nich je nereálný? Zajíček? Ne, lesba v pohodě. Sakra, proč se v tak málo filmech chovaj a vypadaj normálně? Kdepak, Almodovár mi nic neříká.

gd
11. 02. 2003
Dát tip
normalita je nuda. proto.

gd
03. 02. 2003
Dát tip
tohle bylo v jiné diskusi, kterou jsem vyhodil ze seznamu auditorií - o filmu už moc nebyla... :))) nicku pacq dal tenhle tipík: "Doporucuju film Frida. Nevim kdy dorazi do ceske republiky (jestli jeste nedorazil). Salma Hayek v roli kontroverzni malirky Fridy Kahlo je vynikajici. Jestli bude biograficky film o Sylvii Plathove taky takovej uspech, tak s radosti Gwyneth Paltrowove potresu tlapou, i kdyz bych vedela o tuctu herecek, ktere by se na roli moje oblibene basnirky hodily lip." ještě poznámečka - ten autobiografickej film o sylvii plathové by mohl být dost zajímavej, četl jsem knížku a byl to dost nářez...

JosefTupý
01. 02. 2003
Dát tip
"Zvláště doporučuji lidem, kteří telefonují na pornolinky, nakupují v jakémkoliv nákupním centru, při slově kladivo dostávají hysterický záchvat, mají alespoň sedm sester a nikdy neletěli letadlem." (a proto mi posíláš avízo?;o))))))) díky za tip:)

nin
31. 01. 2003
Dát tip
johó, viděla jsem včera v rámci Febiofestu - kategorie Gay + Lesbian - Polibek Jessice Steinové, bylo to anglicky s překladovýma sluchátkama - jednak mě dostalo, že to mluvil chlap, když tam toho nejvíc nakecaly ty dvě holky, o kterých to bylo, druhak to, že No (mezi dvěma minutovými tichy) přeložili jako Asi jo a Shit jako kurnik - moravština mezi mrakodrapama...

gd
31. 01. 2003
Dát tip
napiš, milé dítě! dám ti ji do klubu! to my jsme byli na pánovi prstenů a byl jsem docela otrávenej. muzika nesnesitelně utahaná, příběh o hrdinství, odvaze, přátelství atd. v tolkienovi to nebylo tak černobílý...

Radost
31. 01. 2003
Dát tip
zcela doporučuji nový film od Paula Thomase Andersona (Magnolie): Punch-drunk love s Adamem Sandlerem a Emily Watson. Je to naprostý nářez, asi první film o lásce, který mi nepřipadal nechutně přeslazený a Adam Sandler předvedl jeden z nejlepších hereckých výkonů, jaké jsem na celém febiofestu a obecně za poslední dobu (pomineme-li Chaplina v Diktátorovi :-)) Je to jeden z mála filmů, u kterých jsem ani nemohl uvěřit, jak dobrý je. Zvláště doporučuji lidem, kteří telefonují na pornolinky, nakupují v jakémkoliv nákupním centru, při slově kladivo dostávají hysterický záchvat, mají alespoň sedm sester a nikdy neletěli letadlem. (ne, myslím to vážně. je to fakt fajn film. výborná muzika a úžasně pravdivá atmosféra)

Radost
31. 01. 2003
Dát tip
možná napíšu recenzi

gd
28. 01. 2003
Dát tip
koukám, že jste se tu bavili beze mě. ach.

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
co dělat, gd nebylo...

gd
28. 01. 2003
Dát tip
gd bylo, ale pracovalo. i to se stane.

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
fakt že jo... tuhle mě to taky postihlo a byl jsem z toho celej voteklej a bolavej a ještě teď je mi nějak divně

gd
28. 01. 2003
Dát tip
ale už to přešlo, ne? u mě taky dobrý. :)))

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
no, teď jsem zrovna v závětří :)

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
škoda, že nikdo neocenil můj přístup ke zkoušce sirén... cítím se hrubě poškozen vaším chladným přístupem k té věci...

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
se vám příště na ten remix vykašlu a povzbuzujte si ty svý lenochy čim chcete

gd
28. 01. 2003
Dát tip
prosím?

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
to je tak, když někdo nečte všechny kritiky... cituji sebe: "no dobře, to by se právě zkoumalo, CO je rozpohybuje (myšleny málo pohyblivé spermie - pozn.ed.)... já tuhle udělal remix na požární hlášení "zkouška sirén! zkouška sirén! probíhá zkouška sirén!" a třeba je to cesta k záchraně lidského rodu!

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
no nic... chtěl jsem zachránit lidskej rod, leč se nezdařilo :)

gd
28. 01. 2003
Dát tip
děkuji za citát. sirény jsou dobrá věc, ale nejsem si jist, zda to bude na záchranu lidstva stačil. ještě by to chtělo pár nefunkčních plynových masek, igelitových pytlíků od svačin a hnědých gumiček.

Wopi
28. 01. 2003
Dát tip
hm... tak je někde sežeň a vyhlásíme akci "někteří písmáci přežijí"

Radost
27. 01. 2003
Dát tip
Dvě věže: Pár blbečků s mečema Filmové pokračování Společenstva prstenů s názvem Dvě věže nevyvolalo ve Spojených státech jen kladné ohlasy, ale setkalo se i s nepochopením. Ozvala se vlna protestů proti názvu filmu: „… každá shlédnutá reklama na tento film mučí srdce každého správného Američana natožpak obyvatele New Yorku…“ stojí mimo jiné na internetových stránkách. Největší popularitu si ale získal následující ohlas: "Myslel jsem si že to bude pietní film, kde bude citlivě shrnuta zkáza a hrdinství našich hasičů, místo toho tam zmateně pobíhá pár blbečků s mečema, proložené snad záběry z druhé světové války kdy sme těm mongoloidům v Evropě natrhli prdel", svěřuje se Bob Mitchel z New Yorku. "Vůbec sem ten film nepochopil a v těch záběrech z druhé světové války mi chyběly letadla. Je to skandál!" Není se co divit. Nepochopení přináší i avízo třetího dílu s názvem Návrat krále, což je s vysokou mírou netrpělivosti sledováno zase příznivci Elvise Presleyho.

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
ježíšmarjá (nebo vlastně oh my god!)

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Jo anebo se bude možná vracet Wayne Gretzky...:-)

Vrací se Lassie... Wayne může leda zvracet.

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Pravda, už je to stařík, ale docela bych uvítal, kdyby v novým dílu NHL přidal tzv allstars výběr, kde by hrál Gretzky, Orr, Howe, Rocket...

Radost
27. 01. 2003
Dát tip
no jo, ale zase název pro film "Návrat feny kólie...":-(((

Proč ne... kdyby to bylo animovaný, mohlo by se to jmenovat "Návrat Kennyho ve fólii"... ostatně zabíjejí ho v každým díle...:o)

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Nebo řádně impregnován, záruka lehkého úklidu ostatků.

Což mi připomíná, jak jsme na praxi ve šlechtitelským ústavu stahovali takovej ten umělovlákennej přehoz z lánu řepky olejky (technologie výroby, už nevím proč se to na tu řepku dává, a možná jsem to ani nikdy nevěděla) a v těch vláknech jsme našli chcíplýho vysušenýho ptáka... jak jsem vtipně poznamenala, byl to "ptáček impregnáček"... milá historka, bóže, ono je to už nějakých dvanáct let, co se to stalo. Nemládnu. :o(

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
Shammann - taky bych se juknul ;-)

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Jistě, musíš si říkat, že zraješ jako víno:-)

Radost
27. 01. 2003
Dát tip
ptáček impregnáček :-))))))))))))))) heh, ta dvojsmyslnost....

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Wopi k čemuže se vztahuje tvé juknutí? Radost:vidíš cítíš zvracíš, to jsou tři smysly ne?

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
k těm pánům, co uměli hokej :))

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
kdepak ty impregnáčku hnízdo máš??

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Jojo, za mejch mladejch let se ještě po ledě proháněli Fetisov,ale teď prý nějáký ten Lindström, ještě dožívá Chelios a Blake, jinak Bourque už nám taky odešel a celý je to takový...

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
řekl bych, že Kája by to dobře uřval, takovej novej hit z alba Fólie, smrt a jiné koniny:-)

Kája by byl rád, kdyby měl aspoň toho impregnáčka vysušenýho, ale obávám se, že je na tom stejně jako Leninova "mummy" (myslím mumie, ne MATKA) - že mu už dávno uhnil...

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Já si myslim, že ještě děti, který mít nebudu, budou pařit na Kájovo "nový"hity.

Mein Gott, doufám, že náš syn na Kájovy hity trsat nebude... že bude mít lepší vkus!!! :o)

Radost
27. 01. 2003
Dát tip
jak by děti, který nebudeš mít, mohli něco pařit? to šedivé nic prostě nebude existovat (představa nicoty, jak paří na Gotta je docela hustá a po linii Gott=bůh taky teologicky závratná....:-))

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
závratná až zvratná

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Se, si:-)

Vilda2
27. 01. 2003
Dát tip
kdyby si lidi dávali Gotta do spojení s bohem, tak by přestali věřit

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
sesi sesi sesi šetři naše lesy

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
to nebylo vtipný, to je jen únava z práce

Radost: o)))) ...napadla mě taková děsná myšlenka... jak ty děti, co nebude mít, teda děti v podobě těch pohlavních buněk, že jo (ve starej knihách se tomu říká "živočíškové spermatičtí") trsají na Kájovy hity... jak jim přikládá k domečku sluchátka od walkmana, aby si taky užily... a voni si užívaj... to je strašný, jakej já jsem choromyslík...

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
trudomyslný, to by chtělo se podívat na Pulp fiction a hned je ti líp.

ale né, choromyslík jsem já a vůbec, proč by si spermatík nazatrsal, když má tu potřebu

Radost
27. 01. 2003
Dát tip
:-)) no, to je ještě hustější představa, připomíná mi to Sexuální život pozemšťanů (mimochodem skvělý dokument), takový ty scény se startem závodníků, jak vždycky narazí do té gumové stěny...(to já jen že jsme ve filmovém klubu :-)

Shammanne nepředbíhej :)

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Vilda2:nevěřím a nespojuji, přesto nuzně existuji, spíše jen tak pluji, život svůj kuji, na tý rodný kopce hnůji:-))))))) Wopi:znáš gaučink?

Kristova noho, to je zvrácený, pouštět Karlovy hity do použitýho prezervativu... i když... lepší než je pouštět v rádiu. Jen tak... bez varování!

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
gaučink? 8-o

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Ty vole, to nám to houstne, že to by měl AB01CZ radost, jenže on je už asi celoživotně silně indisponován.

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
Monty: byl by to zajímavej výzkumnej úkol, vzhledem k tomu, že jsou prej obecně čimdál línější... zkoumat, jestli je hudba nerozpohybuje!

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
No doufám, že se zapomnělo, že sem se já vyjádřil o těch dětech, který nebudu mít, protože já nikomu svý sperma drahý a jedinečný, s úžasnými geny půjčovat nebudu.

Wopi, Karlova hudba by je spíš zabila... myslím, že chlapi, co rádi poslouchají Gotta, jsou tak staří, že už stejně nepočnou... a těm mladým by takovej Muž, co se ženou snídá-á-aaa zničil i ty zbytečky pohyblivejch, co ještě mají...

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
no dobře, to by se právě zkoumalo, CO je rozpohybuje... já tuhle udělal remix na požární hlášení "zkouška sirén! zkouška sirén! probíhá zkouška sirén!" a třeba je to cesta k záchraně lidského rodu!

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
Shammann - zapomnělo :)

Sirény jsou nějaký kytovci... tudy cesta asi nevede...

Bobísek
27. 01. 2003
Dát tip
Monty: :-)))

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Kýtovci?já myslel, že sirény byly ty ženský co tak líbezně řvaly až to Odyseus málem nevydržel, ale traduje se, že moc sexy nebyly, ono taky kýtovky:-)

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
já taky nechci rozmnožovat kytovce (i když.....), jen chci, aby takový ty líný mrchy rychlejš mrskaly vocáskem (nebo co to mají)

Shammane, sirény jsou nějací rypouši nebo podobnej neřád, taky se tomu říká "mořská kráva"... Odysseus a vůbec všichni, co v tom viděli ženský s rybím ocasem byli buďto krátkozrací nebo tak nadržení, že by už ženskou viděli úplně ve všem...

Wopi, ale kdyby prase mělo víc KÝT, tak by bylo víc šunky a byla by levnější...

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Zajímavý, že žádný "čajový dejchánky"mezi sebou na lodi neprovozovaly nebo měl Homér hodně taktu...Monty děláš mi v tom bordel... Wopi:Dyť mrskaj ne?

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
jestli by byla šunka levnější je otázka... nejsem sice ekonom, ale růst cen je prý nezávislý na počtu prasečích nohou...

Homér byl slepej. Slepej hovno vidí, jak se říká v tom vtipu o supech na poušti. Wopi, kdyby mělo prase třeba 100 nohouch, neříkej mi, že by šunka nebyla levnější! Představ si ty kvanta šunky! Aspoň o korunu... minimálně! Ale spíš o víc!

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
nebyla nebyla by levnější od toho máme ekonomy, aby nebyla a ošetřování prasečích stonožek by znamenalo více nákladů....

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Internacionála Již vzhůru, psanci této země, již vzhůru všichni, jež hlad znět. Teď právo v jícnu duní temně a výbuch zazní naposled. Od minulosti spějme zpátky, otroci, vzhůru k cílům svým. již chví se světa základ vratký, my ničím nejsme, buďme vším. Ref: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod: Internacionála je zítřka lidský rod. Dělníci, též rolníci, bratří, jsme velkou stranou dělnickou, všem lidem jenom země patří a zahaleči ať již jdou. Dost napásli se naší muky vran, supů hejna kroužící. Rozptýlí den příští jich shluky, věčně vzplá slunce zářící. Ref: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod: Internacionála je zítřka lidský rod. Internacionála Ej, hor sa sveta proletári, ej, hor sa hladom zmučení! Už nášho hnevu sopka žiari, to bude výbuch posledný. Rozboríme sveta starý základ, otroci hor sa k víťazstvám! Zabráňme minulosti návrat, ľud bude vládnuť navždy sám. Ref: Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod! Internacionála je ľudstva nový zrod. Už vstáva robotník i roľník, už vstáva strana veliká. Nový raz príde sveta život voľný, zem všetkým ľud'om slúžiť má. Dlho nám krv pili supi čierne, havrnov kŕdle zbesilé. Rozptýli nové ráno tiene a slnce svitne žiarivé. Ref: Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod! Internacionála je ľudstva nový zrod. Teď zrovna hned bych si dal jednu šunšišťu a a k tomu černý chléb a zalil bych to půl litříkem Gambrínusu a řek bych, že svět je na hovno.Jenže k tomu všemu mám teď zrovna daleko, takže můžeme filozofovat.

Wopi, byls někdy v prasečáku? Počet nohouch není rozhodující, prasata se akorát krmí... ať už mají nohouch kolik chtějí. Jedině že by přibyla práce při zpracování, to jo... ono sto nohouch je sto nohouch...

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Internacionála Již vzhůru, psanci této země, již vzhůru všichni, jež hlad znět. Teď právo v jícnu duní temně a výbuch zazní naposled. Od minulosti spějme zpátky, otroci, vzhůru k cílům svým. již chví se světa základ vratký, my ničím nejsme, buďme vším. Ref: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod: Internacionála je zítřka lidský rod. Dělníci, též rolníci, bratří, jsme velkou stranou dělnickou, všem lidem jenom země patří a zahaleči ať již jdou. Dost napásli se naší muky vran, supů hejna kroužící. Rozptýlí den příští jich shluky, věčně vzplá slunce zářící. Ref: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod: Internacionála je zítřka lidský rod. Internacionála Ej, hor sa sveta proletári, ej, hor sa hladom zmučení! Už nášho hnevu sopka žiari, to bude výbuch posledný. Rozboríme sveta starý základ, otroci hor sa k víťazstvám! Zabráňme minulosti návrat, ľud bude vládnuť navždy sám. Ref: Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod! Internacionála je ľudstva nový zrod. Už vstáva robotník i roľník, už vstáva strana veliká. Nový raz príde sveta život voľný, zem všetkým ľud'om slúžiť má. Dlho nám krv pili supi čierne, havrnov kŕdle zbesilé. Rozptýli nové ráno tiene a slnce svitne žiarivé. Ref: Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod! Internacionála je ľudstva nový zrod. Teď zrovna hned bych si dal jednu šunšišťu a a k tomu černý chléb a zalil bych to půl litříkem Gambrínusu a řek bych, že svět je na hovno.Jenže k tomu všemu mám teď zrovna daleko, takže můžeme filozofovat.

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Jej, se mi to nějak zalagovalo a tak holt ta internacionála tady neměla bejt a mělo to bejt jen jednou, takže sorry.

Divný, ne? Tak neměla tu bejt nebo tu měla bejt jen jednou???

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
mně to, Monty, neřikej, řikej to ekonomům, ty to furt nechtěj zlevnit, i když jsme jim nechali narost takovejch nohouch, až jsou celý vokopaný jako brambory

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Ani jednou, jenže sem kopíroval nějakej ten html příkaz a jaxe to laglo, tak sem vložil internacionálu,tak proto je to modrý:-)

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
i ty jeden Shammanne... takový zvěrstva sem zanášet

Shammann
27. 01. 2003
Dát tip
Sakra sem to tak nemyslel, mě je ostatně nějáká internacionála fuk...

Já mám chuť na šunku.

Sakra.

PRAGUE... HAM!!!

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip

Dík, ale tahle vypadá divně. Jako z lidskýho masa. Má uvnitř kost. Já mám radši tu bez kostí.

Wopi
27. 01. 2003
Dát tip
no jo, no, jinou neměli

gennaro
24. 01. 2003
Dát tip
no priznam sa nebavia ma moc filmy ako hery foter a lotr... ale uznavam jednu vec, videl som lord..1 aj 2 a clovek co to pisal ale aj spracoval, museli mat neuveritelnu fantaziu a predstavivost, pozriet sa to dalo... (az na tie 2 x 3 hodiny, moj zadok...) :o)

gennaro
23. 01. 2003
Dát tip
acha...v kinach to bolo uz pred casom...teraz to bolo uz 2x na hbo tak coskoro po tom "rafne" nejaka nova a spol... si myslim a co lord of.... :o) ps: nevidel si k-19 o tej ruskej ponorke, ci sa pri tom opolati stravit vobec cas, kamarat to ma ?? asi som to tu uz pisal, ale ja mam rad francuzske a talianske filmy, maju neopakovatelnu atmosferu...

gd
23. 01. 2003
Dát tip
k-19 nevím, ponorky mě moc neberou. na lotr2 se chystám.

gd
20. 01. 2003
Dát tip
"řeky" jsem neviděl, ale zní to velice slibně. budu na to myslet, zatím jsem nikde neviděl, že by to hráli - a video/televizi nemám. aspoň si nepůjčím špatnou videokazetu. :)

gennaro
19. 01. 2003
Dát tip
aaano to mas pravdu po prve aj po druhe....len nam to pripadalo strasne smiesne ten preklad... ja som tak dopadol v pozicovni za 50 sk som si pozical film pod inym nazvom, co som uz videl...odvtedy podrobnejsie studujem tie obsahy :o))) ps: tie "Purpurové řeky" si videl ??

gd
17. 01. 2003
Dát tip
No aspoň to přeložili doslova. Mně víc vadí, když si překladatel vymejšlí kravinky a člověk pak ani nepozná, že si koupil lístek na ten samej film, kterej viděl v Londýně už před půl rokem. :)) Třeba Prci, prci, prcičky - v originále American Pie.

gd
17. 01. 2003
Dát tip
zapomněl avi.

gennaro
16. 01. 2003
Dát tip
je to cierna komedia z maleho talianskeho mestecka. marcello (reno) ma choru zenu, ktorej poslednym zelanim aby bola pochovana vedla svojej dcerky ktora zomrela. no problem je v tom, ze na cintorine je uz velmi malo miest... tak reno zachranuje vsetkych chorych v meste aby neumreli.... fakt sa mi to velmi pacilo. treba pozriet

gennaro
16. 01. 2003
Dát tip
". A taky jsem nepochopil, proč se v Čechách musej filmy jmenovat jinak, než v originále. Proč je třeba "Speed" u nás "Nebezpečná rychlost"? Zdálo se to distributorovi málo přitažlivý nebo co? A vůbec." ku tomu len jedno: svojho času bol u nas v bratislave znamy horor uvadzany v kinach pod nazvom "noční múra z elmovej ulice" na com sme sa fakt bavili che che.

gd
13. 01. 2003
Dát tip
roseanin hrob - no to vůbec neznám. o čem to je...?

gennaro
11. 01. 2003
Dát tip
môj osobný tip: "Purpurové řeky" a "Roseanin hrob" /Jean Reno.../ -hlavne to druhé, moc ľudí to nevidelo....

nin
19. 12. 2002
Dát tip
gd prosimtě, mohli jste jít k nám o víkundu a né vymetat věci, na který jsou reklamy na pražských tramvajích, ty vůbec nevíš jak trávit čas :-)

gd
19. 12. 2002
Dát tip
však my se stavíme. nepřivolávej neštěstí, přijde samo.

Radost
16. 12. 2002
Dát tip
dejme tomu: nevěřím každému jsem stejně náročný na filmy, jako na lidi, kterými se obklopuji, a jejichž názory beru v potaz... o tom, nakolik je kvalita RD postavena na písničkách (a to tedy rozhodně ne jen Nohavicových!!!!!!!!!!! řekněme skoro, že ty nenohavicovy měly mnohem podstatnější roli...) by se dalo diskutovat, metoda mystifikace a některé momenty/dialogy byly strhující...nezávisle na muzice... (to, že jsi novinář, je skvělé, ale neznamená to , že jsi schopen vycítit a vystihnout můj vkus a objektivní kritika? o tom si můžeš tak nechat zdát...a o tom, na co stojí jít do kina: to proboha má ta stovka takovou cenu? trávit dvě hodiny na filmu nebo si koupit flašku pražský? kde je rozdíl?)

Leata
16. 12. 2002
Dát tip
no, byla jsem na premče Lásky shora a jo, je to rozhodně zajímavé...ovšem, chce to asi trochu speciální měřítka...s "normálním" filmem to moc srovnatelné nejni... a Rok d´ábla jsem viděla víckrát, mystifikace je skvěle využita, hudba taky výborná...nelíbí se mi třeba to, jak se Karel Holas snaží hrát, ale je to na něm bohužel poznat, že "pouze" hraje, tudíž na mě působí dost křečovitě.

Drownedgod
16. 12. 2002
Dát tip
Radost dejme tomu: já vycházím pouze z toho, že jsem byl zklamán, co se týče filmových názorů, svými kamarády víc než dosti a tudíž teď už vím že si od nich jen těžko nechám něco doporučit a vesměs se spoléhám na názor vlastní s kterým mimochodem taky někdy plno lidí nesouhlasí, leč pro sebe to uzavírám se slovy co ty tak o tom můžeš vědět filmový barbare. O RD máš pravdu a to, že jsem novinář, jsem tam napsal proto, že i těm se dá někdy věřit a novinám dělám jen grafiku :-)))) a mimochodem raději půjdu do kina na kvalitní film než si koupit flanděru i když jsou vyjímky...... ..:-))))))

gd
16. 12. 2002
Dát tip
teď jsem byl na "moje tlustá řecká svatba" a chvilkama jsem váhal, jestli to nebyla chyba. byla by za to pěkná flaška vína.

Drownedgod
14. 12. 2002
Dát tip
..jen "malinkatá" věcná poznámečka,........ Rok Ďábla: jediný film z těch tří co jste výše zmínili( Láska shora, Brak) , který má kvalitu, možná je to popularitou Nohavici a jeho písní (které JSOU kvalitní) či jiných účinkujících nebo režiséra. Filmem jako takovým se zabývám již pár let (slovy 6) a tudíž si myslím, že do toho mám co říci a RD je jediný z oněch kandidátů za které se vyplatí si to kino zaplatit. Ostatní dva "nestojí" a to mi věřte, jako ostatně většina České produkce filmové posledních let (existují vyjímky). Radost: já lidem zásadně nevěřím, alespoň co se filmů týče, páč jsem velmi náročný divák a film si netroufnu hodnotit po prvním shlédnutí, nejni li to opravdu shit a komunita lidí, která se kolem mne pohybuje jen stěží svým nefilmovým mozkem dokáže kritizovat ten či onen film. V tom lidem opravdu nevěřím, kor když podléhají většinové mase a sledují přitroublé vysílání té či oné televizní stanice, kde se dobrý film hledá jen stěží (vyjma filmových klubů a pár vyjímek). ....a jsem mimochodem novinář a na moje filmové názory dá plno mých kamarádů a lidí, páč vědí, že vím.....:-)))))))

nin
18. 11. 2002
Dát tip
já teda RD neviděla , ale ono je to obecně populární, ne? četla jsem na to samý gut kritiky... co je na tom Láska shora novýho???

gd
18. 11. 2002
Dát tip
kostka: koukni se o pár kritik zpátky - mě se rok ďábla rozhodně nelíbil. akorát písničky, ale ty jsou na soundtracku taky. láska shora, zkusím zajít... co brak? viděls? prej je to otřes...

Radost
18. 11. 2002
Dát tip
co brak? prej je to dobrý :)) tady je vidět, jak nejisté a protikladné jsou informační zdroje :)))

gd
18. 11. 2002
Dát tip
no já nevím, jak ty... ale já jsem četl dost soucitný kritiky - je to prvotina, silná inspirace tarantinem, příště to bude lepší...

Radost
18. 11. 2002
Dát tip
:)) já jsem slyšel sdílené nadšení (přece jen trochu víc věřím lidem než novinám)

Kostka
18. 11. 2002
Dát tip
gd: zpátky jsem se díval a tvůj hlas byl právě ojedinělý (takže mi nestačil). nin: co je na tom novýho - to je nejlepší obhlédnout přímo v kině. řekl bych, že je to nový tak nějak celý (na první pohled ale hlavně i na ty pozdější). Brak jsem neviděl, ale četl jsem kuriózní rozhovor Spáčilové s autorem filmu. To by mě taky zajímalo, jaké budou ohlasy.

Kostka
15. 11. 2002
Dát tip
Nový český film Láska shora, snad o mnoho novější, než mnohé jiné "nové" české filmy. Zajímalo by mě, co si kdo o tom myslí. AERO 21. 11., EVROPA 22. - 26. 11., ILLUSION 3., 4. 12. Brno: 22. - 25. 11. Mohu doplnit i další města. Všici se mějte... Ale zaráží mě zdejší popularita Roku Ďábla.

nin
11. 11. 2002
Dát tip
Stando, vy máte tak vymydlenej kvartýr, že se tejkonc bojim vás k nám pozvat :-))))

gd
11. 11. 2002
Dát tip
třeskutě vtipný, a to je pondělí. hrozím se dalších dnů.

Seregil
09. 11. 2002
Dát tip
Monty: Rok ďábla je velmi hustej nářez - nejlepší pseudodokument, který jsem shlédl. Rozhodně na něj jdi, dokud můžeš...

Shammann
08. 11. 2002
Dát tip
Stanislav:jak rychlý a úspěšný jen můžeš být:-)

gd
08. 11. 2002
Dát tip
SV> Dvě piva??? Fantazie!!! V tu sobotu teda v sedm u primy a jestli chce nin a spot přijít, tak můžou, maj to kousek. Pošlu jí avízko.

nin
08. 11. 2002
Dát tip
gd, přečti si, co jsem psala standovi pod Smutný a zahalený, napiš mi svý číslo do zpráv a domluvíme se, ja?

nin
08. 11. 2002
Dát tip
gd, standa se snaží marně, doufám, žes pochopil, že VTIPŇUŠKA je tady jenom jedna. jo, máš to ve ZPRÁVÁCH, jak to nakonec dopadlo. MÁM NOVOU KLÁVESNICI, PROTO FURT BLBNU NECHTÍC S TÍM CAPS LOCKEM...

gd
08. 11. 2002
Dát tip
nějakej se to zvrtlo, tohle má bejt pokec o filmech... nebyli jste na něčem?

gd
08. 11. 2002
Dát tip
to sem viděl a docela se mi to libilo. vizuálně to bylo dokonalý... ty vůbec nežiješ kulturně, mé dítě? co to?

gd
08. 11. 2002
Dát tip
projde ještě potomek dveřma? jo a měli byste si na sobotu vymyslet nějakou nekuřáckou hospodu!!! nebo lze i u nás v příbytku, ale museli bysme uklidit, abyste nepoznali, že jsme prasata.

nin
08. 11. 2002
Dát tip
otázka nebyli jste na něčem poslední dobou mi připadá, promiň, příliš osobní, zítra si prověřím, jestli nejsi fízl :-))) konec konců, můžem i do našeho příbytku, ale museli bychom kvůli vám taky uklidit a janu bych zklamala, jelikož už nemáme v obýváku vanu, na které posledně tak ráda seděla :-)))

gd
08. 11. 2002
Dát tip
to opravdu nikdo nemá uklizíno?! blížej se vánoce, lidi, neblbněte! ukliďte si!!!

gd
08. 11. 2002
Dát tip
tak pojedem k vám. abysme vám to zkritizovali!!! chacha!!! už lituješ, co?

gd
08. 11. 2002
Dát tip
nezapomeň na to, že já nejsem žádnej slušnej člověk!!!

Díky, Stáníčku. Je to doufám první varování?

gd
07. 11. 2002
Dát tip
jo... to je dobrý... ale mě stejně nejvíc dostalo jak mňága hraje převlečená za ovoce a basák si stěžuje, že přes ten kostým nedosáhne na struny... a fiala v ananasu, to je fakt dobrý. :)))) ROK DÁBLA : MŇÁGA HAPPY END - 0:10 Totální debakl... Ale písničky hezký, klidně na to běž. Přinejmenším to je dobrej koncert...

Danny
07. 11. 2002
Dát tip
12opic, minority report a podobný paranoidní scifárny se mi líbí

gd
07. 11. 2002
Dát tip
viděls minority? co dojemný scény? plakals?

12 opic je dobrej film, inu Terry Gilliam, že jo. Minority Report, na to si netroufám, jak někde hraje hen ten Tom Krujze, tak mám k tomu filmu takovej nějakej ostup, páč on ten Tom Krujze, nic moc, teda. :o)

Jasně. Jak je tam na pláži ta svině s třema podprsenkama nad sebou, to mě vždycky znova dostane. Ruskej humor, to je koření života.

gd
07. 11. 2002
Dát tip
jen počkej je samozřejmě klasický film... to je něco úplně jiného...

gd
07. 11. 2002
Dát tip
nevíte někdo, proč má vlk tu čupr kravatu?

gd
07. 11. 2002
Dát tip
a vida - symbolika. zlá evropská unie se snaží ulovit hodnou čerkou republičku. králíčka ubohého... to mě snad rozbrečí. jo tu hospodu přesuneme na sobotu, lze-li. v pátek opravdu budou ty narozky, jak jsem těmně věštil...

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
gd: tak já to možná se Seregilem zkusím:-)

gd
07. 11. 2002
Dát tip
shamman> jdi do toho, potřebujeme kádry! hlavně jestli chodíš do kina a nelíběj se ti srajdy typu kolja!!! to byl vtip! (i když zase ne tak moc.) :))) sv> v sedm prima, venku zima. hohohó. v sobotu dáme si do chobotu. ej, bože můj.

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
gd>viděl jsi shaolin soccer?

gd
07. 11. 2002
Dát tip
probůh ne, to je něco novýho? nějaký kopání do hlavy? bojová umění, stařičký mistr zaučující západního bojovníka atd.?

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
Já bych ti ho klidně poslal...

nin
07. 11. 2002
Dát tip
hele, bobci, když tak všichni žerete aero a já bydlim kousínek od něj, ale přesto (nebo právě proto, protože je to v Republice Lžičkov, kde se holduje kultuře tak podzemní, že ani z bytů se moc nevylejzá) si tam vždycky dojdu akorát pro ten program, nechystáte se tam někdo o víkendu na něco? my bychom s m. klíďo někoho i pozvali, ale jde o to, že už jsme takový mrtvoly, že sami z bytu vylezem dost těžko :-) Platí teda především pro Monty+SV, gd+js, Nuitíka, ale vlastně kohokoli, kdo ví, že tam zrovna v tý době nedávaj žádný příliš depresivní nebo příliš blbý filmy, a kdo se mě nebojí :-)))

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
Vážený Stanislave- velmi rád ti sděluji že je a jaká!! Jenže zase zažít pravou čínskou komedii taky stojí zato!!

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
Já do toho šel a bylo to brutální(voni ty číňani jsou fakt brutální) a málem jsem se z toho nemoh dostat!:-)

nin
07. 11. 2002
Dát tip
tak jo, ale teď mi psal ziggy, že je do neděle v praze, nešlo by to nějak spojit s nim? já (i majkl?) jsme na tom teďka dost hustě, takže jakýkoli pozvání jít někam s "normálníma lidma" je jediný, co nás hodí tam, kam chceme, ale nemáme na to sílu, vymysli podrobnosti

gd
07. 11. 2002
Dát tip
co takhle sejít se v sobotu v sedm v aeru? popít, pobesedovat, jít do kina, případně se přesunout někam zachlastat. všichni... shamman: to zní velice ukrutně. fakt je to takovej nářez? viděl jsem jednou pákistánskej sci-fi, taky dost drsný. bylo tak debilní, až to bylo geniální...

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
gd. A SOU tam dobrý efekty!

gd
07. 11. 2002
Dát tip
kejvaj kulisama za hercema zavěšenejma v popruhách od padáku? jestli ne, tak mě nepobavěj! pákistánský sci-fi dobývá svět!!!

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
Ne ty triky sou na skvělý úrovni, to není žádný trikový béčko!

gd
07. 11. 2002
Dát tip
to je škoda. mám rád trapný filmy. jsem úchylnej. chichi.

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
gd: to by ti možná sedlo, ono to je od jistý chvíle trapný

gd
07. 11. 2002
Dát tip
to zase ne. buď to musí bejt dobrý nebo trapný, takový ty filmy, co jsou chvilku to a chvilku ono, ty mě otrávěj nejvíc. neviděl jste někdo waterloo po česku, recenze zní slibně, ale nejsem si jistej, jestli je to dost trapný, aby to bylo dobrý!!! chacha, zmateček co?

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
zmateček ke zmeteček no! Dobře jak chceš sleduj trapný filmy v čele s Dalasem nedala

gd
07. 11. 2002
Dát tip
aby nedošlo k omylu, mám rád i dobrý filmy - ale nikoliv kombinaci, kdy se dobrý film zvrhne v trapnost, anebo trapný film, který ovšem není dost trapný na to, aby mě pobavil svou zvrácenou krásou. ale pravda je, že dalas je trapný příjemně velmi - a má super znělku!!! tááádááádááádadadááá... :))))

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
jo, Občan Kane... je to sice starší věc, ale jeden z nejlepších filmů všech dob... asi znáte... a v poslední době trochu víc sjíždím Lynche... ale ještě pořád ho nechápu :)) Samozřejmě japonskej film.. ne že bych pro Japonsko neměl slabost, ale takovej Kurosawa... nebo Sakamoto (nezávislý tvůrce :)) Z těch nových Svět podle Prota, Minority Report (když škrtnu poslední tři minuty) a Doba ledová - to jsem smíchy skoro brečel...:)

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
jo a taky jsem v poslední době trochu posedlý Bergmanem... ale to asi není divu

gd
06. 11. 2002
Dát tip
Doba ledová je dobrá??? Všude jsem četl recenze, že je to takovej slabší Shrek!? Nechceš napsat recenzi, na Písmáku je jich děsně málo. Lynč mě moc nebere... Vlastně vůbec.

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
psaní recenzí už mám z krku (doufejme) za svých mladých let na střední škole jsem jich napsal kolem 150 a fakt už mě to nebaví... Možná nějakou úvahu, ale rozhodně ne nad dobou ledovou. Já nevím....dobré. Bolelo mě potom smíchy břicho, to víš, primitiv. Shrek byl asi lepší, to je pravda. Ale rozhodně nedoporučuju XXX (mám na mysli triple X, ne porno :)))

gd
06. 11. 2002
Dát tip
triplu se rozhodně vyhnu, to se spolehni. recenzička nemusí být dlouhá, stačí jen dát dohromady svý dojmy, kolikrát je to užitečnější než nějakej rádobyodbornej rozbor.

Radost, v Aeru je teď v listopadu nějakej cyklus Bergmannových filmů, tak se tam zajdi kulturně vyžít. :o) Viděl jste někdo Rok ďábla? Docela bych na to šla, ale nevím o nikom, kdo to už viděl.

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
Jo, já vím, dyk o tom mluvim, mimojiné, ale dík. Rok ďábla jsem už viděl (2x) a byl jsem poměrně spokojený - klasicky Zelenkovská mystifikace (hojně vzpomínaný dokuemt Mňága: Happy End je dost podobný) - film začíná vlastně už předfilmem, je tam spousta kouzelných situací, kdy fakt už nevíte, kam až je schopen režisér zajít ve své hře s divákem na schovávání významů, lží a pravd :)) Jestli máš aspoň trochu ráda Čechomor, Nohavicu nebo Plíhala a jestli ti nevadí mystifikace... nemůžu než doporučit:)

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
samozřejmě je to trochu dojemný, patetický, hezká muzika a několik ne až tak moc povedých scén...:) ale nikdo není dokonalý

gd
06. 11. 2002
Dát tip
viděl... upřímně řečeno - moc se mi to nelíbilo, stará byla taky otrávená... je to taková vykradená mňága - happy end, jestli jsi to neviděla, tak si to někde sežeň, to je o 100% lepší a taky zelenka. ale jestli máš ráda plíhala, čechomor a nohavicu, tak klíďo jdi, písničky jsou dobrý a nicmoc děj můžeš ignorovat...

Nuitík
06. 11. 2002
Dát tip
Rok d'ábla byl náhodou skvělej...

gd
06. 11. 2002
Dát tip
A vidělas Mňága - Happy End? Stonásobně lepší a originální - Rok ďábla už jenom vykrádá starý nápady...

Nuitík
06. 11. 2002
Dát tip
neviděla, no, jen sjem o tom slyšela.

Radost
06. 11. 2002
Dát tip
co by to bylo za režiséra, kdyby nevykrádal sám sebe :)))

Mňágu - Happy end jsem viděla, a byla jsem nadmíru spokojena. :o) Hlavně mne nadchla pasáž, kde Vašut (myslím že Vašut?) jí tu tenisku... četla jsem tuto story už v knize o Mňáze, kterou mi bohužel někdo ukrad´. Je skvělá. Ta kniha i ta historka. :o)

...teda on jí spíš pije než jí, že jo. :o)

gd
05. 11. 2002
Dát tip
taky jsem jednu parafrázi na beama vymyslel, říká si o to... šlo o to, že přijde chlapík do baru, objedná si, přičichne a vyleje se slovy "to není jim beam". barman se zatváří děsně smutně a povídá "to byl jim beam". no, nic moc. :)))

Shammann
05. 11. 2002
Dát tip
Ještě si to móoc rozmyslím, než sem vstoupím:-)

Seregil
05. 11. 2002
Dát tip
Hm... jsem tedy sklamán... Myslím, že se jen tak hned nerozhoupu...

Shammann
05. 11. 2002
Dát tip
Och ubohý ubohý je filmový klub:-)))))

gd
05. 11. 2002
Dát tip
právě proto vás sem tahám, abyste to pozdvihli... nás ubohé břídily...

Seregil
05. 11. 2002
Dát tip
Nic nezavrhuji.... uvidíme, co se vyklube z ošklivého kačátka, mhm?

gd
31. 10. 2002
Dát tip
my jsme taky na škole filmovali... ale nerad bych to viděl... :))

clovrdik
31. 10. 2002
Dát tip
gd - a na jaký škole ?

gd
31. 10. 2002
Dát tip
na střední - čistě amatérsky. kámoš vzal kameru, dalo se dohromady pár lidí a točily se filmy. kvalita nulová a po právu se ztratily v propadlišti dějin...

clovrdik
31. 10. 2002
Dát tip
aha :-) no my točili v rámci předmětu "didaktická technika", když jsem studoval na ústeckým pajdáku :-)); čéče, tý srandy co se užilo, no jéje ... :-); jak jsem říkal, jednou sem ty zážitky hodím :-); jenom předešlu - měli jsme plán natočit parafrázi na nějaký starý český pověsti, kupříkladu příchod praotce Pivsona :-))

nin
31. 10. 2002
Dát tip
nuití, já bydlim kousilínek od aera, takže jsem tam pečená vařená, akorátže většinou si tam tak 10x za měsíc dojdu pro program, co vzápětí ztratim, takže na filmech jen párkrát za rok... já jíkám v kině potichu, do dlaně, jsem plachá můj chlapík podkuřoval, že ta tmavá vypadá jako já, když jsem mívala černý vlasy, ale to asi proto, že chtěl ode mě zaplatit pivo, páč já vypadám jako julia roberts, zeptej se ziggyho :-)))

gd
31. 10. 2002
Dát tip
aero, to je moje voblíbený kino... zrovna mu skládám hold, ale jde to pomalu, do konce roku to nebude hotový...

na filmku Mluv s ní jsem taky byla a musím se přiznat , že je to film velice silný............taky doporučuju..................... jinak víte o ně¨jakém novém filmku, co stojí zato a zároveň běží v kině? asi mám dost požadavků, co? mějte se fajn a nekažte si vočíčka

gd
31. 10. 2002
Dát tip
italština pro začátečníky je takovej docela milej film a země nikoho prej taky stojí za vidění...

díky za tipy na filmky měj se fajn

clovrdik
30. 10. 2002
Dát tip
tak sem se vrátím, až bude trošku času a přispěju do mlejna našima filmovejma zážitkama ze studií (matiky a fyziky, což je možná překvapivý) , ale filmovali jsme, víte ? ... :-)

gd
29. 10. 2002
Dát tip
jo, to je dobrý... hlavně ten černobílej vloženej filmeček, ten mě dostal...

Katerina
20. 10. 2002
Dát tip
Josef Tupý: Rodinná oslava - myslíš ten skandinávský film 'Festen'....??? To jsem viděla a dost mě to sebralo, to byl opravdu film a žádný hollywůdský sr**ky z běžícího pásu. Ještě jeden film se mi líbil, holandský, When the light comes, v hlavní roli Franceska Vanthielen a Joachim Król - lovec kožešin, režie Stijn Coninx, 1998. Ten se opravdu stojí za to, i když kritici vyčítají, že je tam příliš pochybené akce a málo 'vzrušujícího vztahu' - mně to tak teda nepřipadalo.

Katerina
20. 10. 2002
Dát tip
rebecca13: to se mi zdá logický, že to je víc o psech než o lidech :-)))))

gd
09. 10. 2002
Dát tip
Čau Parkinsone!!! Jestli bude zfilmovanej Vašina od Bobří řeky, tak na to jdu!!! To nemůže dopadnout dobře! :)))

Nuitík
07. 10. 2002
Dát tip
helé, ženu za pultem sem viděla :o))))))) a taky jsem tedˇ viděla další film v kino! Smradi! se to jmenovalo :o) a je to fajn a běžte na to a taky na to běžte a kdybyste náááhodou nevěděli, tak víte co, že?

Nuitík
07. 10. 2002
Dát tip
aůůůůůůůů, sjet po zadku holou skálu...hodit klíče do kanálu aůůůůůůů

Wopi
07. 10. 2002
Dát tip
Já jsem viděl o víkendu na kazetě takovou pí..vinu, že jsem musel přemejšlet o totálním úpadku světa, jmenovalo se to "Formule" (v originále Driven) a skoro každá minuta filmu vypadala, jako by to vymyslelo osmiletý dítě... ne, to ne, spíš šestiletý... tak například - hlavní dva hrdinové se před závodem honili monopostama (CART) po městě (!!), způsobili obrovskou spoustu škod a nakonec je nechali stát uprostřed křižovatky. Člověk by čekal, že je policie zatkne. Ani omylem. Člověk by řekl, že okamžitě přišli o závodnickou licenci - kdežpak. Druhej den normálně šli do závodu. Při závodech vyletovaly monoposty do neuvěřitelných výšek - obvykle několikrát za závod a zcela bez důvodu. Jedna dolétla až někam do rybníka. A protože tam u toho formulového závodu (CART) nebyli žádní záchranáři (!!!), hlavní hrdina dojel k tomu rybníku svým monopostem, zaparkoval smykem na břehu a šel zachránit kolegu. Ten ležel uvězněný pod svým vozem. Zachraňující závodník tedy holýma rukama monopost nadzvihl... Jau.... To vše doprovázeno dialogy obdobné inteligence. Propánakrále, opravdu se mi to nezdálo? Fakt někdo vyhodí těžký miliony dolarů za natočení tohodle? Je hodně velké procento američanů na této duševní úrovni?? Mam z toho duševní trauma...

Nuitík
07. 10. 2002
Dát tip
jéééééé, :o)))) to je zajímavá debata, já jednou viděla film, teda část filmu a to mi stačilo k tomu, aby na mě "hluboce" zapůsobil :o) už nevim, jak se to jmenovala, dokonce to snad ani nebylo na českym programu, ale to nevadí, tu půl hodinu, co sem to viděla se tam stejnak nemluvilo :o)))) šlo asi o todle: Hlavní hrdina byl nejspíš nesmrtelnej nebo co! jel s autem a v plné rychlosti narazil do nějakého dalšího auta, obě auta vybuchly, už nějakou dobu hořely, jeden by řek, že s chlapem je ámen, ale ne, za chvílu se z trosek vyhrabal...za chvílu už běžel po střeše paneláku a z jednoho skočil na druhý, samozřejmě, nějakých dvacet metrů přece neni žádná dálka, ne, roztáhnu křídla a letim, myslim, že ho ani nezastřelili, nejspíš byl z plechu :o)))) asi to byl prototyp UFOna nebo jo :o))) každopádněto měl být "normální" hrdina...to byl bonb´´onek.ju a pak jsem taky viděla Predatora :o)))))))))))))))))

Pavson
07. 10. 2002
Dát tip
jeden můj kamarád zásadně stopoval na tom nejblbějším místě-třeba v nepřehledný zatáčce na mostě. Spoléhal na to, že si řidič řekne-ten vůl tu musí stát pěkně dlouho-a zastaví. A měl úspěch. Na podobně zvrácené logice je založen úspěch výše popsaných fekálií (kromě Ženy za pultem.Ta je založena na přitažlivosti ústřední milenecké dvojice Švorcová-Haničinec)

Pavsone, já jsem teda zaslechla (zleva), že ten onen "Kamerad" nebyl žádnej "Kamerad", ale žes to byl ty sám! Ha!

Pavson
07. 10. 2002
Dát tip
Lothar s Vydrou kecají

Můj druh nikdy nelže. Nemyslím tím můj živočišný druh. Myslím Vaška Vydru.

Můj živočišný druh lže, jako když tiskne, ale pokud jde o mého manžela, ten je čestnej jak Miroslav Dušín. Někdy si říkám, že by se měl přejmenovat na Stanislav Vašín, aby to bylo markantnější.

Pavson
07. 10. 2002
Dát tip
lepší je VAŠINAŠI

To je možný, ale o tom zas nepsal Foglar. "Vašinaši od Bobří řeky"... pch!

Pavson
07. 10. 2002
Dát tip
To je škoda. Jistě by to bylo zfilmováno a gd by měl na co jít.

Wopi
06. 10. 2002
Dát tip
auúúúúúúúúůůůůůůůůůůůúúúúúúúúúúúůůůůůúúúúúúúú aauuuuuuuuúúúúúúúúúůůůůůůůůůúúúúúúúúúůůůůůůůůúúúúúúú aúúúúúúúúúůůůůůůůúúúúúúúúúúúůůůůůůúúúúúúúúúúúúú

Nuitík
04. 10. 2002
Dát tip
jsem byla na Roku dábla a na Muholland Drive... po prvním se mi v kině chtělo tleskat po druhém křičet a brečet, páč jsem celou dobu dávala pozor a byla jsem z toho stejnak úúplně mimo :o) s nekamarádkou jsme si dokonce psaly zápisky, abysme to daly dohromady, pak si někde přečíst...tento film je poněkud surrealistický, snový a imaginární, nelze ho brát logickými dedukcemi....atd. atd.....to je na zabití :o))))) ale bylo to supr ty dva, o kterých píšeš jsem neviděla

Nuitík
04. 10. 2002
Dát tip
no, filmovej klub aaano :o) ikdyž to už jsem taky dlouho nestihla..naposledy když dávali tu serii Lola běží o život, Acid house a Trainspotting a Trainspotting jsem ani nedokoukla, pak se mi z toho dělalo blbě...nejdřív jsem se mohla uchechtat k smrti a pak si začnou klíˇˇdo prdo hrát sjehlama a to na mě jdou blé blééé prostě....aloha

Nuitík
04. 10. 2002
Dát tip
já mám ještě natočený dva filmy od nějakého arabského režiséra, to...Pod olivovníky a to druhý si nikdy nepamatuju..je to v perskym znění s titulkama, to je supr..ba ne, tudle jsem to taky viděla...to byl hezkej film, už nevím ten název, ale byl takovej hezky poetickej a na ten od Lynche běž, fakt dobrý, chvílu jsem se taky strašně bála...uuuuuuuf....:o)

nin
04. 10. 2002
Dát tip
jo, na Mullholand Drive běž, třeba u nás v Aeru to dávaj každou kvilku, ale jestli seš labil jako já, tak se třes, já asi 3 x zavřela oči na 5 minut, nemám ráda ty lynchovy dloooouhý záběry na mrtvoly, taky scénka za zdí byla pro mě příliš hustá, jsem halt děsně citlivá, nepochopení přičítám tomu, že se určitě to důležitý odehrálo, když jsem nekoukala :-)) běž na to, jsou tam hezký holky a hezký scénky s nima!!!

nin
04. 10. 2002
Dát tip
ják jako úchylka? kvulivá tomu, že nerada dloooouhý mrtvolí záběry nebo kvulivá tomu, že se mi líběj i cholky (ta tmavá se musí líbit každýmu a každý)? a jak si to zapíšeš? nin je úchylka? a pošleš to na nějakej úřad? já jsem hrozně paranoidní, kalais, když mi píšeš takovýhle věci :-)))

Kastel
04. 10. 2002
Dát tip
Já mám rád filmy který jso o ničem - ty jsou tak nějak ze života :o)

nin
04. 10. 2002
Dát tip
od tý doby, co jsem ten film viděla, se uklidnit dost dobře nemůžu, ale gd to musíme doporučit, o víkundu plánuju ale samý věci, proti kterejm je kino slabota... můj chlapík má narozky :-)

Josefk
04. 10. 2002
Dát tip
nebyl jsem v kině několik roků :-(

JosefTupý
04. 10. 2002
Dát tip
včera jsem viděl Smoke na čt2 - celkem fajn záležitost. ale nejvíc se mi v poslední době líbila Rodinná oslava od Vinterberga (Dogma 95) - prostě nářez...

Climaster
04. 10. 2002
Dát tip
Nuití...podle mě Muholland Drive má vcelku logiku, jen by na to člověk musel jít několikrát a postupně stíhat střih za střihem...a pomalu si to skládat... gd: ty překlady jsou jen komerční záležitost...

Climaster
04. 10. 2002
Dát tip
avi.

Nuitík
04. 10. 2002
Dát tip
Clim: no, právě, to jsme si taky říkaly, že by to chtělo mít na videu a stříhat si to postupně :o) našly jsme v tom strašnejch logik, ale asi ne tu, která tam má být :o)) jinak souhlasim s nin, já si taky párkrát zavřela oči, páč to byla síla....a za zdí jsem skorem vyjíkla :o)))))))))))))

nin
04. 10. 2002
Dát tip
já jsem vyjíkla opravdu :-)))

Nuitík
04. 10. 2002
Dát tip
nin: a ta tmavá byla moc namalovaná pořád..a byly hezký, to ju, ale protože měly hezký voblečky a tak...kdyby ses do něčeho takovýho navlíkla, taky bys byla k sežrání :o)))) a možná jsem taky vyjíkla, už nevím, hele, tys na tom byla asi taky v Aeru, viˇˇd? :o)) to by byla bžunda, kdybysme tam byly ve stejnej den, akurát já neslyšela žádné vyjíknutí a byla jsem na tom vlastně někdy minulý týden...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru