Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PODIVNÁ SETKÁNÍ

08. 10. 2002
1
0
2346
Autor
fungus2

Aleš Tomek zastavil staršímu stopaři,ačkoliv nebral stopaře,ale cosi mu našeptávalo,aby dnes udělal výjimku a tak za chvíli stopař,jenž byl oblečen poněkud staromódně usedl vedle něho.

"Kam pak to bude?"zeptal se jej.

"Já vám včas ukážu,kde budu vystupovat."odvětil mu muž a Aleš Tomek rozjel auto a po delší době mlčení se snažil zapříst rozhovor,ale muž příliš nereagoval a jen upřeně hleděl před sebe na silnici.

"Támhle u toho křížku zastavte.Děkuji za svezení."pravil po čase jízdy a Aleš Tomek zastavil u kamenného pomníčku z něhož se tyčil malý křížek,což dávalo tušit,že zde kdysi došlo k nějaké nehodě.

"A dobrá rada.Pokud potkáte černý tatraplán,tak dělejte,jako když není ať dělá na silnici co dělá."sdělil mu muž po vystoupení z vozu a on na něho hleděl z pootevřenýma ustama,načež muž zašel za pomníček a byl pryč ačkoliv mýtina za nim porostlá trávou jej nemohla nikoliv ukrýt.

Ještě chvíli užasle k pomníčku a na mýtinu hleděl,ale pak sešlápl plyn a pokračoval v cestě.

"První můj stopař a byl to nějakej blázen.Stopaře nebrat!!"pravil si z lehkou ironii a soustředil se na jízdu,aby po nějaké době spatřil ve zpětném zrcátku ke svému překvapení černý tatraplán,který jel těsně za ním,ač ještě před chvíli za sebou jej neviděl.

"Sakra co to má znamenat?!"řekl a pocítil,jakoby předek tatraplánu ťuknul do zadní části jeho auta,načež se to opakovalo.

Sešlápl tedy pedál od plynu a zrychlil,ale tatraplán též a náhle jej začal předjíždět a on ke své hrůze viděl,jak tatraplán bokem se na něho tlačí,jakoby jej chtěl vytlačit ze silnice.

"DĚLEJTE,JAKO KDYŽ NENÍ!"ozvala se mu v hlavě slova stopaře a on nechal jet své auto v klidu pozorovaje,jak tatraplán po chvilce přestal jet těsně vedle něho a nebývalou rychlostí jej předjel a zmizel ve slunečních paprscích,které zářily na konci silnice,jenž vedla do kopce.

S potem na čele pokračoval dále a po vyjetí na kopec a sjetí z něho dolu se stáčela silnice do prava,když v tu chvíli se přímo v proti směru proti němu vyřítil nečekaně onen tatraplán a začal troubit.

Zbývalo mu několik málo vteřin ke strhnutí auta do protisměru silnice,ale v hlavě mu opět zazněla ona slova,načež instinktivně zavřel oči,které po chviličce otevřel spatře je jak jej míjí v protisměru nákladní auto.Nikde ani ve zpětných zrcátkách tatraplán neviděl a bleskově si uvědomil,že kdyby strhl auto do protisměru,tak by se srazil z oním nákladním autem.

Již v klidu dojel do restaurace u silnice na okraji města,kde vystoupil a dal si limonádu a snažil s poněkud uklidnit,přičemž spatřil na zdi novinový článek,jehož nadpis zněl:Tajemný tatraplán.

"Toho jsem dneska potkal.Varoval mě před ním nějaký starší muž,jenž vystoupil u nějakého Pomníčku.."řekl muži,který seděl vedle u stolu.

"Tak to jste jeden z mála.Za posledních třicet let zde došlo k několika haváriím a ti dotyčný mluvili o nějakém černém tatraplánu,který je na silnici ohrožoval.Naposledy se to stalo před měsícem.Říká se,že ten tajemný tatraplán řídí duch jednoho řidiče,který tu kdysi dávno stejné auto vlastnil a jednoho dne srazil jednoho chodce na silnici a pak způsobil dvě havárie a pak se i sním zabil."pravil mu muž

"Jo tet je mi všechno jasný..."pravil Aleš Tomek..

 

 

 

 


Cirilla
20. 11. 2002
Dát tip
ano, mrazí mě po těle, *

Deltex
07. 10. 2002
Dát tip
No, nemusíš nic, ale pravdou je, že to dílku trochu vadí, jinak ok.

Deltex
06. 10. 2002
Dát tip
Chm, je to zajímavý nápad, ale ty chyby!

fungus2
06. 10. 2002
Dát tip
hm budu to muset vychytat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru