Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ponížení

15. 10. 2002
3
0
1712
Autor
clovrdka

občas mě přepadne vlastní bujná fantazie a vznikne z toho toto :-)

Je nevlídný podvečer a linkový autobus polyká kilometr za kilometrem. Po všech nepříjemnostech, co zvířily klidný běh našich dnů, čekám na to, až budu ve tvé blízkosti. Vím, že pak mi bude dobře.


Stala jsem se terčem vybité zlosti a žárlivosti, která nemá opodstatněný důvod. Můj vnitřní klid se ztratil v nedohlednu. Těkavé myšlenky mi běhají myslí a nevím, jak tomu zabránit.


Už se nemůžu dočkat, až autobus dojede na cílové autobusové nádraží a já se utopím v moři příjemných chvil. Konečně! Autobus se s trhnutím zastaví a lidé se tlačí ven. Nechám všechny vystoupit a s tichým "Nashledanou" směrem k unavenému řidiči jdu vstříc příštím okamžikům.


Hledám tě mezi nezvykle velkým počtem lidí, kteří se mi pletou do
výhledu. Po chvíli se zarazím a nemůžu uvěřit svým očím. Čekáš tu na mě, ale ne sám, jak jsem si myslela, ale s osobou, co mě nazvala tím "hnusným psiskem". Mám ohromnou chuť otočit se na podpatku a zmizet. Je však pozdě - zahlédls mě.


Nadechnu se, snažím se si namluvit, že vlastně o nic nejde a čekám, až ke mě dojdeš. Se zmateným výrazem ve tváři a smutnýma očima mi nejistě přeješ všechno nejlepší k narozeninám, políbíš mě a podáš pugét růží. Než se stačím rozkoukat, přijde ONA. Nastane tíživé ticho, které přeruším svým "Nepředstavíš nás?".


Hned pochopím, že jsem to neměla dělat. Ještě než jsem ta slova
dořekla, vytrhla mi pugét růží z ruky a hodila ho na zem. Nechápajíc, co se děje, se na tebe podívám a čekám na vysvětlení. Dřív, než mi stačíš odpovědět, vrazí mi políček. Těžko zadržím slzy ponížení a vztek. Snažím se s chladnou hlavou dojít k nějakému závěru, ale tváře mi hoří rozčilením.


Nevzmůžeš se na to, aby ses mě před NÍ zastal, a tak odcházím. Asi
je nám to takhle souzeno...

13. 10. 2002


clovrdka
04. 11. 2002
Dát tip
Radost, s "tou" není zmatek, ani celou věc nekomplikuje...prostě se tam vyskytla... :-)))) ale ne, že by to bylo podstatný :-)))

Nefer
18. 10. 2002
Dát tip
Tím pádem já mohu žít ve tvé fantaziji, neboť takhle se odehrává můj život.

Amanda
18. 10. 2002
Dát tip
zvlastni...

clovrdka
17. 10. 2002
Dát tip
clo já za to nemůžu :-))), vždyť ti říkám, že fantazii mám někdy hodně velkou a bujnou...a tohle je toho důkaz :-))) Nefer ať se to zda neskutečné, tohle je "pouze" výplod mé bujné fantazie (viz řádky výše)

Blaznivkaaa
16. 10. 2002
Dát tip
Uuuuu...::(*

Radost
16. 10. 2002
Dát tip
bože! víš, k čemu jsou nože? krásně vyjádřený, i když trochu zmatek s tou "druhou" (nejprve ji vidíš, jak tam stojí, pak příjde - není to nelogické, ale trochu to celou věc komplikuje - vada na kráse)

Happy
16. 10. 2002
Dát tip
Jsou kurzy sebeobrany, představ si, jak by reagoval ON, kdyby se ti ONA pokusila dát facku, a skončila v louži s rukou za zády, přitom by se zdálo, že TY ses ani nepohla a tiše klidně bys pronesla k NĚMU: Neboj, už TI nebude ubližovat. Dem si dát něco na zahřátí? :o]

Algaranna
16. 10. 2002
Dát tip
hmm:-)*

Nefer
16. 10. 2002
Dát tip
Hodně dobré. Možná sis to vymyslela, ale cítím z toho skutečnost, pravdu. Nevím jestli tvoji či snad svoji, nejspíš obě. Vrátilo mě to o pár měsíců zpátky, kdy jsem za lásku málem obětovala život. Dávám Ti tip.

zoo
16. 10. 2002
Dát tip
Tak takhle jsem kdysi v sedmnácti dostala facana na s prominutím toaletách. On si nevzal ji. Já si nevzala jeho. Ovšem to mi bylo sedmnáct a sedmnáct se do dvacíti rozdejchá skoro dycinky... Vím, to neutěší, jsi jinde... :-( Že koukám na ostatní komentáře - jestli to bylo to "vono" - no jo, človrdí... Už mi dávno není sedmnáct. Po přeskupení hodnot konstatuji, že jsem měla v životě ukrutné štěstí. Má prvá láska byla to ono. Mí dva nejdélesloužící partnerští přátelé byli to ono. Člověk, který mi je nejmilejší nyní - je ono ONO. Že s nikým z nich nežiji, podstatné není. Desítky jednonočních vztahů jsou zcela nepodstatné. Podstatné je, že o takových lidech vím, že je dokáži potkat a rozpoznat, posledního jsem místo pletení deček potkala před dvěma roky... Jsou, asi pro každého jsou. Je to o síle a odolnosti. No a zbytek? (Zbytek života...?) Jestli nějakej zbytek zbejvá, tak se uvidí. Už tak se mi dostalo víc... Už stejnak nevěřím, dycky jsem byla nedůvěřivá. :-))) Sem tam se někdo zaklíná, a stalo se, a stane se, a uvidíš, a příště... ... a za rok ho potkám zadaného se zcela prapodivnou bytostí nebo s kočárkem. Hmm. Vono se stejně nedá předem říct čehý nebo hot. Jediné, co zhruba známe, jsou naše možné hranice cítění. Jediné, co bychom si měli pečlivě pamatovat, je, že si někteří pamatují. A jiným je to buřt. :-)

Shammann
15. 10. 2002
Dát tip
Tak osobou na kterou je to psané bych opravdu být nechtěl, silná černá káva ve vztahu...

clovrdik
15. 10. 2002
Dát tip
tééda, tebe přepadaj blbý fantazie ... rozhodně zařazuju do klubu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru