Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrt malíře

20. 10. 2002
1
0
1520
Autor
Fil

....i takto konci maliri

Na červeném talíři

Leží srdce z kůže

Ten talíř patřil malíři

Co maloval jen růže

 

A on tak krásně maloval

Však opustil již tento svět

Jak  já Tebe miloval

A snesl Tobě každý květ

 

 


zelva
27. 01. 2006
Dát tip
ta černá barva se k tobě vůbec nehodí!

klasická miniaturka...jednoduchá, ale hezká...co víc k tomu napsat ?

Čolito
26. 10. 2002
Dát tip
i tak to někdy bývá

Amanda
23. 10. 2002
Dát tip
Nevim ma to zvlastni ton, ktery me naprosto pohlcuje... moc libi ale ten konec mi moc nesedi, cekala jsem neco hlubsiho...

Leata
22. 10. 2002
Dát tip
no tak Astalavista už to řekl...takže tak.

Beast
21. 10. 2002
Dát tip
Tak me napada : jde tady spis o basen jako vyjadreni svych pocitu, jako prostredek ulehceni, jako vykrik do tmy (tma = internet), nebo pokus o "sestrojeni" dokonale basne? Myslim, ze Filovy pohnutky neovlada touha "uz uz vydat svou prvni sbirku" ale neco jinyho. Na druhou stranu vidim, ze uz nekolik dni je tenhle blazen nicenej laskou a (ted budu trosku netaktni, File, promin, muze mi pak za to namlatit) a v nekolika poslednich dilech jsem nenasel jakoukoliv inovaci, neco, co by udelalo basen zajimavou, zkratka - je to dost na jedno brdo, ne? A to jen dokazuje, ze Filovi opravdu jde o ty pocity. Jenze pozor - podobnych basniku jsou miliony a kdo je cte? Takze prosim, File, pokus se zmenit tema, jo? A ty zensky proberem (jestli teda budes chtit), za par dni... Beast(ie)

Astalavista
20. 10. 2002
Dát tip
Trochu prvoplánové, rýmy jsou příliš obyčejné, takřka absolutní - naše staré hodiny, bijí čtyři hodiny. Mezi první a druhou slokou by mohla být klidně ještě jedna, aby trochu nechala čtenáře v napětí.

Jeanne
20. 10. 2002
Dát tip
zde leží básník, jenž miloval svět...trošku inspirace,že jo)))

Fil
20. 10. 2002
Dát tip
Jeanne-ani ne,vlastně to mě nenapadlo ani na vteřinu asta.-s tím prvoplánem nesouhlasím,s tím že jsou obyčejné jo,ale mě šlo spíše o myšlenku,že udělám já něco kvůli mé milé a tím vlastně ona nepřímo zabije někoho o kom ani nic netuší...jinak opět dík za kritiky a jen tak dál:-)

Astalavista
20. 10. 2002
Dát tip
Jeanne: No, ono Wolker nechává hluboký otisky....:) Fil: Ano, je mi jasné, co jsi chtěl vyjádřit, tu prvoplánovost spatřuji spíše v načrtnutí rovné linie děje bez nějakých těch příjemných zatáček. Ale to samozřejmě nemusí být podmínkou, byl to jen můj pohled na věc.

Miroslawek
20. 10. 2002
Dát tip
a nebo otisklý Hrubín (čítankový talíř-malíř, 4. ZŠ). Ostatní rýmy jsou tak zaprášené, že dohledat zdroj v dávnověku už asi ani nelze. A nového kabátku jsi jim nedodal, aby jejich užití dostalo smysl. Připojuji se k té prvoplánovosti... sdělení je jasné a nepřekvapivé jak jednou ranou zatlučený hřebík... ta báseň je bez závojů, říčních meandrů, osmých barev duhy, Pandořiných skříněk a třináctých komnat... zkrátka bez tajemství... jež se dotýká samotné podstaty poezie. Hlad čtenářovy imaginace zůstává neukojen. A nejen proto to není dobrá báseň. Rytmicky to nesedí a slovosled... mnohé inverze jsou zjevně bez vnitřního smyslu násilně vynucené právě rytmikou, jenže Ti cit v tomto směru špatně napověděl. A mohl bych jít tím textem slovo za slovem... nemyslím, že bys dokázal obhájit (nikoliv mně, já jsem vedlejší, nýbrž sobě pod tlakem mých otázek), proč jsi užil právě ono slova a ne jiné. Teď jsem Ti to pěkně strhal... snad to nezavrhneš jako povýšený útok (nedělám si na pažbě zářezy), ale naopak si to nějak přebereš. Hodně štěstí v dalších tvůrčích pokusech....

Fil
20. 10. 2002
Dát tip
být vedle mě ,tak smeknu....to je asi to jediný co mi ještě zbylo:-) jinak takovou kritiku jsem jeste neobdržel,dík a to myslím upřímně. jinak dnešek je stejně jeden z nejhorších dnů v životě,ne-li nejhorší.-(

Miroslawek
20. 10. 2002
Dát tip
Fil: doufám, že ne není kvůli mně, to by mne mrzelo... Vašina: kvůli demenstruaci svých vyčtených znalostí jsem to tu nepsal, období bití čelem o zem od nadšených obdivovatelů mé zvetše... sečtělosti už je (doufám) za mnou a stejně jsem to nesnášel.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru