Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tobě

03. 04. 2000
2
0
3099
Autor
Bambulka

Myšlenky toulají se, bloudí v záplavě četných vzpomínek tiše bublá jejich pramínek. Mezi kamínky proudí, na padlé kmeny naráží, po žádném boji nebaží. Jeden z mnoha nebo z mála? Pryč běží Tvůj stín na smutných zdech v dáli mizíš i v mých snech. A já bych si tolik přála zašeptat hned zrána: "Lásko, mám Tě ráda!"
:)))

:-))

Prokletí
23. 10. 2000
Dát tip
*Tobě: opět tak trochu POF ... za tu poslední větu ... "Jeden z mnoha nebo z mála?" ... velmi citlivé ... tohle by chlap myslím jen ztěží napsal ... mluvím ze třetí osoby ... nějaký dlouhý komentář zde nevhodný... Sly, prosím, prosím, smutně koukám... bez wow ... láksa po inetu je něco nehezkýho AZI: pravda, jediná dobrá věc, kterou můžu udělat je milovat a víc!!! Merle: ... ?, jký jen jsi proufesour::::o) ... já něco z literární teorie znám, je to dobržý ji znát, nemyslím, že by ale měla omezit kritiku xpi: ty z toho Písmáčka ještě ztloustneš!!! zazoo+zolli: popsat Lásku je myslím nesmyslný ... 8c) Cidí, tys romantik jak ... noha? m.

Cid
20. 07. 2000
Dát tip
To vyznání tak upřímně zní, že roh mé kritiky nezazní, místo toho k nohám Tvým, teď voňavou růži položím.

zolli
09. 04. 2000
Dát tip
dobre jdu se taky znemoznit: ať v tom zazoo neni sam: Láska je kardiodida ve tvaru srdce Láska je kardenolid co honi prudce Láska je dvojitá bezbřehost hmoty Láska je deštník co chrání od sloty.

zazoo
09. 04. 2000
Dát tip
A já bych si tolik přála zašeptat hned zrána: "Lásko, mám Tě ráda!" Když já brzy ráno vstávám do Zoo...:o(

zazoo
07. 04. 2000
Dát tip
Mnoho genií se již historicky znemožnilo výroky, co to vlastně ta láska je. Cítím ,že teď je řada na mě.... Láska je zadrhlý zip poklopce láska je běh kardiaků do kopce láska je bolest z touhy a samoty láska je vzpomínka smutná jako ty

PS
07. 04. 2000
Dát tip
:o) Tak lásku jsme snad vyřešili... :o) V tom má Azalin pravdu, co nadělám. :o) Básnička je formou lepší než ta minulá, mě se líbí víc (asi je to tím celkem, že mi to teď forma nekazí), myšlenkově srovnatelné s tou minulou, čili na vysoké úrovni. Jen tak dále! Pokud budeš s každým dílem dělat takovéto pokroky, po Tvém desátém se Ti budeme uctivě klanět a říkat Ti Maestro. :o)

Bambulka
07. 04. 2000
Dát tip
Xpi - o)))), od Tebe to obzvlášť potěší. Třeba bych Ti nějaký ten perníček taky mohla upéct, pokud ho máš opravdu tak rád (žes mi to nenapsal dřív!:-))) zazoo - nech vzpomínky vzpomínkami, ty už jsou pryč! Teď přijdou další zážitky a budou jistě zvířátkovsky veselé:-)) PS - nevím proč, ale Tvé "na vysoké úrovni" mi připomíná vysokou školu :-((( Můj pokrok se plánuje na pětiletky, takže to možná bude trvat ještě trochu déle:-)), stačí když se pokloníš životu, Slunci, přírodě, Lásce ... :o)))

Merle
06. 04. 2000
Dát tip
Taky nesnáším teorii, ale zjistil jsem, že bych ti to jinak vysvětlit nemohl... kromě toho sem si to celý vymyslel :-)) Já to nikdy takhle nerozebírám. Buďto mě něco zarazí (nesedne mi to tam) a teprve pak přemýšlím co a proč, nebo případnou "chybu" snadno přejdu, protože to na ní nijak nezadrhává, a pak je mi ukradená.

xpired
06. 04. 2000
Dát tip
Perníčkovité. Mňamy mňam.

Merle
05. 04. 2000
Dát tip
Bambuli: řekla sis o školení, máš ho mít :-))))) Téma: to je něco, co celá báseň vyjadřuje, co sděluje, o čem je, v tomhle případě je to tvoje vyznání lásky Obsah: přímý "děj neděj" básničky, tedy jakási vyzpávka sloužící k dostatečně silnýmu vyjádření tématu. Obsah jsou přímo ta slova v dílku a jejich význam (sem patří i pointa). Forma: to je jakýsi "vzhled" nebo "tvar" básničky. Spadá sem verš/neverš, druh básně (epika, lyryka, ...), druh verše (AABB, ABAB, ABCB, ABBA, ...) rytmus/nerytmus (kadence slov), metlafory, stylistika, i rozsah nebo třeba grafifická úprava dílka.

Rivka
05. 04. 2000
Dát tip
:-)

Bambulka
05. 04. 2000
Dát tip
Merle - mooooooc děkuju, ale budu dělat, že jsem tuhle přednášku vynechala (jako tu spoustu ostatních, těch opravdových,:o)), píšu co mě napadne a zabývat se tím, co jsi mi právě popsal, mě vůbec neláká! Kromě toho - já to chtěla jen přeložit do nějaké bambulkovštiny a Tys mi z toho udělal nesrozumitelné školení:-)) Suchá teorie není nic pro mě! A za tu metlaforu - metlu na Tebe!!:-)))

saggit
04. 04. 2000
Dát tip
Je to čerstvý a jemný, mluvíš mi z duše - asi Tě miluji

Merle
04. 04. 2000
Dát tip
"o" Tak na tohle moje romantika ještě stačí... No, to že je to tvoje druhý dílko, jsi téma a obsah zvládla až podivně dobře. Řekl bych až dost dobře... Sice tě nemiluju, jako saggit, ale za tvoji (vaši)lásku posílám tip.

JenJá
04. 04. 2000
Dát tip
Dobrý, pěkný, přijde mi to takový smutně pěkný a pěkně smutný.

Stepca
04. 04. 2000
Dát tip
Tohle je ale upřímný dívče .. :-). Jo. Povedený (teda aspoň ta báseň).

Sarken
04. 04. 2000
Dát tip
Jako obvykle jsem přišla pozdě a ostatní to za mě řekli, mnohem líp, než bych to zvládla já takže se jen upisuju pod Azalinka, ten to vystihl

Bambulka
04. 04. 2000
Dát tip
Písmák - copak záleží na jménu?!? Sly - co dodat?, vždyť Ty víš naprosto vše:-) AZALIN - nech styl stylem, a ani ho tam nehledej, já tam žádný nedávám, srdci styl nic neříká:-))) Láska, to je extáze!!! :-)))))))) saggit - dík, Láska asi opětována:-) Merle - téma, obsah, forma - co to je, můžeš mi to přeložit?:-) Moje, Tvoje, naše, jejich - hlavně, že je to Ona, prostě a jednoduše Láska, bez přívlastků! Sarken - nic si z toho nedělej, k čemu je nějaký nesmyslný pořadí a co je to včas nebo pozdě? Zvládla jsi to!:-)

Sly
03. 04. 2000
Dát tip
jéééééééééééé tak tohle je takové, z TEBE láska po písmákovi, WOW je to hluboký, hvězdy svítily na pramen hučící vody a dva lidé, spojeni Praktiti(...) tiše jen seděli... ...................................................................................................................TIP......................................................................................................)()()(...................................................................................................................................

VSUDE
03. 04. 2000
Dát tip
Laska je Vecna, ta jen tak nemizi, ale hezke myslenky:o)

AZALIN
03. 04. 2000
Dát tip
:-)))))))))) Mám z radost z toho, co tady dneska čtu!!! :-))))) Někdo by možná mohl říct, že autoři nestojí o oslavná, případně povzbuzující slova, ale jenom o kritiku týkající se jejich stylu.. ale já na to kašlu!!! Já chci totiž oslavovat Lásku, protože to je to jediný, na čem v tomhle světě záleží!!! Takže doufám, že si to už brzo všichni uvědomime!!!! :-))))))))))))))))) (a ne, nevzal sem si Extázi... ;-))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru