Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pátek večer

30. 10. 2002
5
0
1564
Autor
Starr

Den kdy jsem se znovu narodila.

V pátek se mi stalo spoustu věcí a aby toho nebylo dost,tak jsem se ještě podruhé narodila.A vzhledem k tomu,že na některé věci se nemá zapomenout tak si to spíš pro sebe sem zdokumentuju.A vy se můžete podívat,jak vypadá den z kolotoče zvaného život(život jednoho blázna).

 

Ráno a odpoledne přeskočím,protože to bylo úplně obyčejné,ale večer stál za to.

Jako každý pátek sem se vydala na kole do vedlejší vesnice(+-3km)za svou kámoškou.Většinou se náš program skládal z pozorování party skejťáků a potom jsme si šli sednout do kavárny a vedly jsme zajímavý rozhovor.Venku se stmívalo a kolem 23hodiny jsem se rozhodla vydat se ke svému domovu.Radka,jako správná kamarádka,se rozhodla,že mě půjde kousek doprovodit.Dovedla mě na kraj jejího "zapadákova"a mě čekala 3km dlouhá cesta neosvětlenou silnicí,kolem které jsou panoramatické křoviny.Neujela jsem ani 50metrů,když vedle mě pomalu zastavovalo auto.Na první pohled mi bylo jasné,že se nechtějí zeptat na cestu.Obsahem auta bylo pět podivně vypadajících opic,které trošku připomínaly ožralý dvacetiletý pobudy.Já sem nasadila rychlejší tempo a oni se podivili,jak mi to jede.Další kilometr jeli vedle mě a neodpustili si otevřít okýnko.Po tom co okýnko otevřeli jsem myslela,že slítnu z kola-ta libá vůně,co kolem mě zavanula.Zapoměla sem říct,že mezitím se na mě s tím autem tak nalepili,že sem gumou od kola drhla krajnici.Po jedné extra silné poznámce jsem neudržela svoje nervy a tomu opičákovi v okýnku plivka do tváře.Bohužel pro mě to byla chyba.Napřed mě zatlačili na krajnici ,tak že sem musela vzít kolo a přemístit se na chodník,což nachvilku zabralo.Po chvilce sem musela zpět na silnici,protože v našem zapadákově nemáme všude chodníky.Tentokrát mě ten pablb v okýnku shodil rukou do příkopy...(trošku odřený loket)...Potom je napadlo(se divím,že mysleli),že si zahrajou na kočku a myš-ta myš sem byla já,jak mi po chvilce došlo.Naštěstí jejich hru přerušilo auto,které ty slimáky popohnalo svým troubením kupředu a donutilo je nachvíli opustit svou myš.Já sem zatím úspěšně vypnula osvělení(abych nebyla vidět)a vrhla sem se i s kolem za "zříceninu" zastávky autobusu.Naštěstí inteligenti nezaregistrovali kam sem zmizela.A já ze své skrýše slyšela jen nadávky a zklamané hlasy.Po chvilce uklidňování a uvádění hladiny adrenalinu do normálu jsem se znovu vydala na kilometrovou cestu k domovu,kterou sem zvládla sice po slepu,ale zvládla.Doufám,že to nevyznělo nějak tak,že jem se nebála,popravdě já měla srdce až v krku,možná na jiném místě těla.Ale fakt jsem se bála a to plivnutí způsobila spíš má hrdost.Teď jen doufám,že si to nepřečtou viníci.Nebo jo ať si to přečtou a ohlásí se.

 

Tak to byl můj pátek.A taky první takový písemný příspěvek sem.Budou lepší,ale už doufám ne ze života.Ale budou to fantasy povídky,které ještě musím doladit a pak je sem hned šupnu.Myslím,že fantasy mi jde trošku líp,než popis mého života.


Krrk
23. 06. 2003
Dát tip
Juj, to bylo napínavý, trochu začátečnické, ale fajn, tip****

Dejf
10. 05. 2003
Dát tip
Hezká povídka, docela mě to hnalo dopředu, znělo to autenticky. Chyby ti říkat nebudu, protože je jich tam moc, ale aspoň něco málo - čárka, tečka, dvojčka je vždycky za slovem a pak je mezera. Když děláš pomlčku, tak udělej mezeru před ní i po ní. Před a za závorkama je mezera taky. A dělej prosimtě odstavce, výrazně to zvyšuje čitelnost a přehlednost povídky. Každopádně za to napětí ti dávám TIPík

Starr
10. 05. 2003
Dát tip
A just to opravovat nebudu, protože když se podíváš jak píšu teď je to změna a já chci, aby ta změna byla vidět:) Ale za tipík děkuji:) Časy se mění a my též.......

Danny
07. 11. 2002
Dát tip
tak to je síla :) silniční honička ve stylu dobrodružnejch filmů :)) Tip! ps moc se těším na ty fantasy...

Narwen
02. 11. 2002
Dát tip
Hvezdi, Hvezi, to se dela, takhle pozde vecer, sama, na kole? (aspon, ze ne pesky..) Uz nic takovyho nedelej, protoze jsi mi slibila, ze za mnou prijedes, az se vratim a docela rada bych Te nekdy videla ;)))

Starr
02. 11. 2002
Dát tip
Narwenko kdyz ja kolo miluju,uplne silene.JA nic nedelala to oni maminko......Az se vratis tak prijedu-mozna v rakvi,ale prijedu(troska cerneho humoru-mimochodem jak se barvi humor na cerno?JAk ho mam chytit?:)

JanisFan
01. 11. 2002
Dát tip
huh... ještě že´s to přežila! fujky fuj...

Starr
01. 11. 2002
Dát tip
Janisku ja preziju vse.Ale tohle sem mela fakt na male.Ja mam spoustu takovych zazitku.A pritom nepiju,nekourim se sem "hodna"holka.No proste zivot je nekdy divnej,ale ted si davam vecer pozor:)ale taky sem rada ze sem prezila.Ted uz mluvim s klidnym srdcem,ale v patek sem fakt mela nahnano.

cup_of_tea
01. 11. 2002
Dát tip
No, uf, ze jsi tu mezi nami :) Jeden ozivujici a regenerujici tip jsem hodim :) ***

Starr
01. 11. 2002
Dát tip
Teda to jsi hodny sálek cajiku:))Masu me male plus:)Prvni tip co sem na pismaku dostala:)Neboj ja sem trvanliva a me nervy vytrenovane-ja se totiz bojim pavouku:)))

cup_of_tea
01. 11. 2002
Dát tip
ja taky :-)

Starr
01. 11. 2002
Dát tip
No ikdyz bych to neprala ani pavoukovi-nebo jo?:o)Teprv sem tu treti den a jeste se mi to docela plete:)

Starr
01. 11. 2002
Dát tip
hups to avizo mas pod povidkou,nebo jak to nazvat:)Ja sem to totiz trosku popletla:)

cup_of_tea
01. 11. 2002
Dát tip
:-) Starr, zvyknes si, neboj :-)

Starr
01. 11. 2002
Dát tip
Jo zvyknu toho se nebojima,el je to trosku sok,ze nevim co kde zmacknout:)Treba do svyho dila se vzdy dostavam delsi chvili,ale to bude zachvili v pohode:)

cup_of_tea
01. 11. 2002
Dát tip
Tak drzim pesti at se rozkoukas co nejdriv :-) Dobrou noc :-)

Dvoukvitek
31. 10. 2002
Dát tip
A já si myslel že můj život je plný neuvěřitených příhod a zvratů. Hlavně že jsi celá :)

Starr
31. 10. 2002
Dát tip
Děkuji potěšil jsi mě.Ale tohle je jen mala část z mého života mimo obrazovku:)Někdy zase odtajním kousek.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru