Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dušičky

02. 11. 2002
9
0
2213
Autor
Yossarian

Dneska večer byl asi jedinej den v roce, kdy se za tmy ubíhající podél vlaku dal bezpečně nalézt hřbitov v místě kterým právě projíždíte. Jel jsem teda vlakem z Brna, nebyla ještě úplná tma, byl to čas, kdy v létě ještě ani nepomýšlíme na návrat z koupání, neboť sluníčko ještě naplno žhne a den zdaleka nekončí. No zkrátka a dobře bylo kolem pátý odpoledne a rychle se šeřilo. Kousek za Brnem jsem zahlédl podivnou změť všelijak barevných světýlek. Chviličku sem rozjímal nad celou tou záhadou a pak mi došlo, že dnes jsou přece Dušičky, a ty podivně mihotající se světýlka jsou svíčky na hřbitově. Začal jsem sledovat krajinu a po chvilce o několik kilometrů dál, které mezitím rychlík uhánějící krajinou urazil, jsem viděl další hřbitov. Další světýlka. Další již nežijící lidi, na který ale aspoň někdo vzpomíná. Bylo mi  zvláštně, tak povzneseně.
Pak sem rozsvítil světlo v kupé a začal si číst ze skript
.

Joen_B
30. 12. 2004
Dát tip
Tohle je něco pro mě :o) Líbí, TIP

Miluju podzimní dušičkovou atmosféru, obzvláště pak pobyt zašera na hřbitově, kdy mrholí a kolem dokola všechny ty zářící svíčky a květiny a okrášlené hroby, podzimní listí,.... Toto dílko mi tu krásnou atmosféru zase připomnělo, což zaslouží tip.

Zapomněl jsem na ten TIP, zde je, promiň

TIP je to pěkné

Kytiii
06. 10. 2003
Dát tip
Wow, no jo... už to chápu... dobrá lekce, budu příště číst pozorněji...

Yossarian
03. 10. 2003
Dát tip
no to víš že to nevadí že se to jmenuje stejně, tím líp :) ten obrat s létem si kupodivu nepochopila, přečti si to ještě jednou pozorněji, i v zimě může bejt čas kdy se v létě vracíme od vody

Kytiii
02. 10. 2003
Dát tip
pěkný, nevadí, že jsem se nepodívala, že se to Tvé jmenuje stejně, že? Mám k tomu jedinou malou připomínku... když se vrací člověk z koupání je tuším léto... ale Dušičky jsou na podzim... :o)

Astalavista
24. 12. 2002
Dát tip
Tohle jo...*

Jasmínka
02. 12. 2002
Dát tip
uplne jsem si predstavila,jak taky sedim v tom vlaku,normalni studentik, a pred ocima se mi obcas mihnou svetylka,vzpominky na lidi, kteri tu byli...proste pekne vykresleni situace :-)*

Zilla
13. 11. 2002
Dát tip
Má to něco do sebe...

Severkanova
03. 11. 2002
Dát tip
chtela bych to videt americke hrbitovy jsou tak "nepersonalni" thanks for sharing your feelings T*

fungus2
02. 11. 2002
Dát tip
Hm líbí se mi to!

Vzpomínáme...

Feeling
02. 11. 2002
Dát tip
to má atmosféru! ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru