Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lilith

04. 11. 2002
1
0
1780
Autor
Jen_Lípa

Lilith

 

Jen Lípa

 

 

S tajemným a chladným šerem mdlým

zesinaly všechny kontury

ztichlých, temných stínů vybledlých

při pohledu k tváři nestvůry.

 

Tiché šero plane klidem svým

podivnými tvary děsíce

hvězdy, které z něho vykvetly

v popelavém svitu měsíce.


johanne
07. 05. 2004
Dát tip
no... nic moc

Hanca
04. 12. 2003
Dát tip
Ten klub se mi začíná líbit, jsem pro návrat k přírodě, pro souznění s ní, ta básnička je krásná, sice o hebrejských pověstech nic nevím, ale je to krásně napsáno.

Lancelott
03. 12. 2003
Dát tip
A já zase vím, že Lilith byla zavržena pro svou zlobu...je první nestvůrou, vládkyní upírů a nejvyšší upírkou...a taky vládkyní vlkodlaků a ostatních dětí noci...>Klub

Seregil
09. 12. 2002
Dát tip
Zvláštní... počkám si na nov a doufám, že nikdo nezemře...

Jen_Lípa
05. 11. 2002
Dát tip
popisuji titiž tu "hvězdnou", tu která začínná a končí objevením se drobného srpku - kterému se říká popelavý svit měsíce. Tu mytologickou jenom naznačuji, takže čteš správně.

Jen_Lípa
04. 11. 2002
Dát tip
pozn.: Lilith - první Adamova žena (podle pověstí starých hebrejců stvořená z hlíny Země jako Adam) na rozdíl od Evy má své místo na nebi: Lilith je černý měsíc - Nov. Podle starých středověkých pověstí pak ze žárlivosti zabíjí Adamovy potomky - může za smrt novorozeňat.

Radost
04. 11. 2002
Dát tip
jo, zrovna dneska jsme o ní mluvili... blbá synchronicita :)) jenomže tvůj text tak nějak nemá sílu hebrejských pověstí, nějak tam tu Lilith, první ženu, opuštěnou a zrazenou, posedlou zlobou a čarodějnici...nějak jí tam nenacházím... asi špatně hledám

Dabi
04. 11. 2002
Dát tip
Četl jsi Lilith od Georga Mac Donalda? Moje oblíbená:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru