Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ RYBAŘENÍ

24. 01. 2003
1
0
2043
Autor
fungus2

Když mi ze špajzu spadl na hlavu rybářský prut, napadlo mě, že bych si mohl jít zarybařit. Nasedl jsem do auta, kterým se dalo jet jenom z kopce. Díky tomu, že k řece vedla silnice z kopce, brzo má jízda autem skončila. Sice mě poněkud selhali brzdy a já zaparkoval přímo v řece, ale bral jsem to pozitivně, neboť auto bude aspoň umyté. Pak mi ale na mysl přišlo, jak auto z řeky vytáhnu. Raději se mé myšlenky začaly ubírat jiným směrem.

  V rozkročeném postoji na kraji řeky jsem se rozmáchl prutem. Že vlasec dopadl jinam než do vody mi došlo vzápětí, neboť nedaleko jedoucí motocyklista se zhroutil k zemi poté, co jej zasáhl háček do obličeje.

Rychlý úprk se mi zdařil a já znovu nahodil. Tentokráte háček zmizel ve vodě a k mému překvapení se na něj hned něco chytlo. Po vytažení nad hladinu se na háčku nacházel jakýsi zelený klobouk. Pak se vynořil zelený mužík, vzal klobouk a počal mi hrozit a nadávat. A tak jsem se opět vzdálil.

 Vypadalo to na ideální místečko. Výše nad hladinou, ale pořád někdo přeze mě s nadávkami lezl a okraj prkna byl rozkývaný, až  s jedním skákajícím pro mě nastal pád. Ve zmatku jsem se ocitl náhle na nafukovací matračce. Ječící žena na ní mě ihned vyvedla z omylu, že bych zde mohl v klidu pokračovat v chytání. S její podprsenkou na háčku nastalo rychlé plavání ke břehu. Několik iniciativních lidí mě začalo na její popud honit. Záchranou mi byl nedaleký les.

  Po nějaké době mi padl do oka most přes řeku. Neváhal jsem a stanul hned na něm. Nikde nikdo nebyl. Vhození vlasce se povedlo, jenže háček se o něco pojednou zachytil a já byl katapultován přes zábradlí dolů.

Nikoliv voda, ale motorový člun se stal místem mého dopadu.

„Okamžitě mi vyndejte ten háček z pusy!“ Vykřikl muž ve člunu a po mém škubnutí mu náhle nebylo do řeči. Protože se neměl k řízení člunu, ujal jsem se toho já. Začala zajímavá jízda. Nějak mi pří ní ale nezbyl čas k rybaření. A přitom mi pojednou neuniklo, že za člunem kdosi se komíhá na vodních lyžích. Skokanský můstek přede mnou se mi bohužel nevyhnul. Člun lehce vzlétl. Postava za člunem též vzlétla a pak byla pryč. Chtěl jsem se pro něho vrátit, jenže řeka mi  při otáčení byla malá. Nevím, jak se to mohlo stát, ale člun byl  pojednou zaražen v půjčovně lodiček.

„Dobrý den. Tak vám vracím tady ten člun.“ Řekl jsem užaslému muži, který měl na hlavě zaraženou židli. Muž ve člunu se nějak zmátožil a počal se na mě sápat. Opodále běžel dav naštvaných, již nekoupajících se lidí, z něhož znělo: „To je on!“

Hned mi bylo jasné, koho tím myslí. A tak následoval útěk a v patách mi byl ledaskdo, dokonce i zelený mužík z řeky.


IVANOL
30. 07. 2003
Dát tip
To je pakárna, :-))) nemůžu :-)), už vím, kam pro pobavení. Pravopis není důležitý, protože MISTŘI mají své vlastní korektorky. *!*

fungus2
30. 07. 2003
Dát tip
Jsem rád, že můj Netypický humor se líbi.

hurvinek
25. 02. 2003
Dát tip
ne jen 13 krat jednoho a toho sameho jezka

hurvinek
19. 02. 2003
Dát tip
kdyz se vykaslu na pravopis tak me to skvele pobavilo a pripomelo mmi to me rybarske zazitrky

fungus2
19. 02. 2003
Dát tip
Snad si nechytnul vodníka.

Pompejus
30. 01. 2003
Dát tip
Vtipné to je, trochu by to chtělo potykat si s pravopisem, mě teda nikdy neselhali brzdy, musím ale uznat, že fantazii máš a to se počítá. Co takhle využít ji na hodonotnější dílo? Třeba lépe propracovanou povídku a neboj se ani sci-fi, s tvým přídělem fantazie by to vůbec nebylo špatné....

Docela dobrý ... , bohužel nejsem rybář, tak si nedokážu živě představit ten báječný pocit, když člověk uloví zelenýho mužíčka :) Ale taková zlatá rybka ...

fungus2
25. 01. 2003
Dát tip
Taky nerybařím, ale celkem jsem si to vše dokázal představit. Inu tohle to se opravdu může odehrát jen ve fantazii.

katugiro
24. 01. 2003
Dát tip
uff... platí tady většina z toho, co jsem psal minule, i když si to už tak nepamatuji... ale přišlo mi to přece jen o něco propracovanější, některé obraty byly vtipné příště si dej také pozor na slovosled :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru