Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DĚJSTVÍ ŠESTÉ - MRTVÁ HOLKA

Výběr: Gastarbajtr, Morbid_Pimple, Narvah
05. 11. 2002
40
0
4926
Autor
m11

 

 

DĚJSTVÍ ŠESTÉ - MRTVÁ HOLKA

 

Svině. Padá tma a od držky pára. Za chvíli začne holywoodskej trhák, mokrý lavičky okolo se pomalu vyprazdňujou. Vynuceně nenucený páry si narychlo kradou polibky aby zejtra bylo o čem vyprávět. Úprky spláchnout pracovní nasazení. Nekonečný město za chvíli osiří. Smutno mu asi nebude.

Bylo jí šestnáct a trpěla rakovinou plic a pořád kašlala. Byla ošklivá a ani ne moc chytrá. Nakreslila černej flek, kterej měl představovat tumor. Její tumor. Doktor mu pořád dokola tu kresbu ukazoval. Svini připadal jako maniak. Je to dost dávno, nejspíš už bude mrtvá. Doktora pak po letech viděl v televizi, přednášel na univerzitách a nosil drahý sako. Možná že ona a Svině byli jediní, komu nepomohl.

Stará paní venčí dávno mrtvýho psa, den co den ho tahá na vodítku. Mršina zapáchá a ze zbytku chrupu trčí vyplazenej jazyk, špinavej od prachu. Panáčku, copak tady sedíte tak sám? Nepřišla vám? Nevadí, přijde jiná. Odchází a Fifinka neúnavně cupitá pár kroků za ní pozdně večerní procházkou Nekonečným městem.

Nakresli svůj strach. Nakresli tátu, jak tě šuká ve vaně. Nakresli nádor. Děti, který jsou ulítlý na černou barvu. Udělají dvě tři čáry a chytne je amok. Posudek pro debila, kterej se sám ani nevysmrká, ale jeho papínek ho chce dostat aspoň na základku. Nechce se dostat do řečí.

Svině důvěrně oslintává stopadesátou krabici vína s přívlastkem necelejch tří pětek. Zbejvá jen vyplivnout dráty z úst. Opilost se nedostavila, co s tím, drobný už nejsou a hvězdy zhasly. Labutě chrápou, zcela nemajestátně a nudně, řeka se hnusně leskne a půlnoc už minula. V bezpečí za okny fluida šumících obrazovek synchronně šmataj po zakloněnejch tvářích spáčů a károvaný deky zcela spolehlivě zadržujou tělesný teplo.

Kombinovaná vada způsobená úrazem hlavy. Táta ho přetáhnul vidlema, Bůh ví, že ne náhodou tím ostrým koncem. Mladý rozevlátý sebevrazi bojej se smrti a končej na jipce. Holka, v který se nikdo nevyzná, protože s nikým nekomunikuje. Mlčí.

Zbytnělý mandle tlačej a Svině chrchlá krev. Pod lampou můry žerou se navzájem a z dálky nepoznáš jestli jde o mord anebo lovestory. Ač noc, motýl dosedl na zmrzlou kytku. Co ty tady, kreténe? Opilý dělník ho rozšlápl. Opodál blije anděl, hubu si utírá do křídel. Vypadá, že to myslí fakt vážně. Trochu víc opodál se chuligáni domlouvaj, že ho ukopou.

Spi sladce miláčku, ještě je noc.


Henriet
26. 01. 2006
Dát tip
Co na to říct? *

sidonia
24. 01. 2006
Dát tip
avi

sidonia
06. 05. 2005
Dát tip
skvělý, celý mord nebo lávstory? *t!!!

Nicollette
18. 01. 2005
Dát tip
myslim, že by tě zaujal angl. film Můj bratr Tom, nebo aspoň některé části.... *

kvůli tomuhle to zneužiju. IM BACK!

yoyo
29. 01. 2004
Dát tip
tip a klub

Seregil
29. 01. 2004
Dát tip
Hustě... a dobře napsaný...

wooxy
25. 12. 2003
Dát tip
páááni, tak tohle je fakt síla, velká bolestná síla, co se mi vždycky zareje pod kůži a ono to, sakra, bolí, ono to moc bolí a já mám tu bolest ráda (masochisto!!!!), přece se tak dobře známe, přece jsem už skoro kamarádi a ona se na mě vždycy usměje, vždycky, když se v noci vracim domu a neni mi zrovna nejlíp, vždycky se na mě usměje přesně mězi tim, co dozvrací a co se utře do toho křídla... a za tohle TIP a šup do NEJOBL9BENĚJŠÍCH

...čistim nejoblíbenější a leštim a leštim - tohle prostě nemá chybu...sakra to je dokonalost!!!

rostock
31. 07. 2003
Dát tip
Nakresli svůj strach. Nakresli tátu, jak tě šuká ve vaně. Nakresli nádor. T

nin
14. 07. 2003
Dát tip
huh *

Katčenka
11. 07. 2003
Dát tip
Klobouk dolu...Pises prenadherne.Zadny sladkosti. Zivot.

Andulka
04. 04. 2003
Dát tip
3/5

Andulka
04. 04. 2003
Dát tip
opravuji...4/5

ille
03. 04. 2003
Dát tip
ten kdo řídí písmáka mě upozorňuje že nepíšu kritiky jako na to kolik sem dávám děl tak napíšu tobě protože je mi to blízký třeba.

dostal jsem hlad

Kubrick
25. 03. 2003
Dát tip
(...)

Nemám slov. Taky sem zvracel. V úžasu. ********* Myslim, že si dal touhle vjecí opravdu hodně....ach, ppááni jo.....

šušpička
17. 02. 2003
Dát tip
*

JASAN
16. 01. 2003
Dát tip
Jóó, svět je prima

quapa
15. 01. 2003
Dát tip
to je to vazne tak hrozny?? Ale ten andel, skvely tah

Anděl co si zeblitej ksicht utírá do křídel...jako mnoho z tvých kontrastů, i tenhle je neuvěřitelně přesnej! Tak snad to těm dělníkům vyšlo, i když mi tam tak pěkně seděl...TRIP

Barbar
29. 12. 2002
Dát tip
PROČ????!!!???

Josefk
17. 12. 2002
Dát tip
nic nového? :-)

Sheryl_Lee
15. 12. 2002
Dát tip
*

Sheryl_Lee
15. 12. 2002
Dát tip
vzdycky ten tip zapomenu zakliknout:)

WiruZ
11. 12. 2002
Dát tip
noooo.... super.... hlavne všemi tolik opěvované motivy... jako stará paní, nakresli svůj strach... anděl.... výborný.... a zas až tak šokující mi to nepříjde... asi jsem divnej.... ale vždycky když tě čtu tak si vzpomenu na stránku shownomercy.... čím to?:)*****tIP

aRmida
04. 12. 2002
Dát tip
síla. děs. temnota. když kdysi v třiadevadesátém nebo kterém na nově ve zprávách ukázali záběr na zabité při autonehodě (tehdy ještě alespoň z dálky), měl jsem pocit, že to překračuje všechny hranice. tento týden jsem v blesku viděl fotku ubité jedenácti(či kolika)leté holčičky. co všechno jsme ještě schopni považovat za normální? dílko je super, má obsah, dobrý ústřední motiv, perfektní zpracování. na to, jaké hrůzy to popisuje, je to, řekl bych... až...laskavé. tak se jdu podívat na další*

moh bys na tom vydělat v knižním průmyslu to je asi jedinej problém to ostatní, opakuji mě nezajímá jak by řekl Bondy je to takový "dušebolný rozpitvávání citů" zdánlivě drsný ale m11 mám rád

Nuitík
02. 12. 2002
Dát tip
to je...jakože si tě budu číst***** děkují, za avi

Gastarbajtr
28. 11. 2002
Dát tip
paráda *V* avi

horák
26. 11. 2002
Dát tip
Kouknul jsem na tebe znovu - nic nového? Každopádně jsem si to opět přečetl. Zvláštní, jak to na mě dnes působilo jinak. Sice depresivně, ale docela dokonale.

Zilla
22. 11. 2002
Dát tip
Tak tohle je fakt síla...*

Narvah
16. 11. 2002
Dát tip
Peklo... Zase jsem se prijemne pobavil. *

Garalela
14. 11. 2002
Dát tip
moc moc dobré!!! proč uvažovat nad stylem nebo tím, co by se dalo poupravit, když to ve mě zanechá nevyčíslitelně víc než unylé výlevy scvrklých srdcí *t

j_i_r_i_k
13. 11. 2002
Dát tip
Něčím slabší ale pořád jedinečné... Jsem zvědavý, kam směřuješ...

redscorpion
10. 11. 2002
Dát tip
Hodně jedovatý kafe. Hodně sviňskej díl. GENITÁLNÍ

turandot
08. 11. 2002
Dát tip
..co si o tobě myslet....sakra. Šílený paranoidní představy, občas mi z tebe nazkakuje husí kůže, je to divný, chceš šokovat..? Vzbudit...Jela jsem tramvají...po přečtení tohohlenctoho...ještě dlouho se pak na všechno koukám jinak...možná po tvym...i když to teda nevim...když mě napadá, že třebas ten týpek, co na mě kouká, uvažuje v takovejhlech dimenzích...asi sem šeď..né ty Semíínko..já, chlapíku...Rozhodně mě to ale bere...

Semeno
08. 11. 2002
Dát tip
Haha, šedivej tuřín, no to je gól!!!!!!!!! Tak když už tak snad černej s dokonale vampírským výrazem, ne? Elegantní pošmourná temnota , Joj toť tuřínisko!! :o)))(((o:

Sama
07. 11. 2002
Dát tip
Taky bych malinko pročistila, některé "výkřiky" se zdají trochu ošoupané (táta přetáh vidlema), ovšem stará paní, nakresli svůj strach a anděl, co si utírá hubu do křídel... Přemýšlím o tom, co jsme zač, že vlastně potřebujem takovýhle obludnosti, abychom si uvědomili, jak jsme otupení... ... zda se ztrácejí významy slov a jestli je potřeba znova a znova přitvrzovat...

horák
07. 11. 2002
Dát tip
Je pravda, že po určité době by mě tenhle styl asi přestal bavit. Škoda, že nemám čas se podívat, jestli ho vyčerpáváš do nekonečna, anebo jsetli experimentuješ i s jinými. Snad odpoledne - zase školeníčko a počítač na stolku.

Semeno
07. 11. 2002
Dát tip
Musím říct, že když sem to přečetlo, bylo sem naprosto bezradný. Má to svojí vnitřní krásu, vyhledanou v nejzapadlejších koutech existujícího světa. Vlastně sem to dost rozebíralo. Přišlo jsem na nic. Na svoji otupělost. Teda to je blbost, že sem na nic nepřišlo. Přišlo sem na spoustu krásnejch věcí. Já vim, že používání slova krása je nejspíš otřepané, ale já pro ní mám svůj pocit, a tohle ho ve mně vzbuzovalo. Nekonečný uvědomování si nekonečný humusuality, asi dokáže asi nekonečně nabuzovat různý pocity, no zkrátka nemůžu jinak ...t* :o))

Plopez
07. 11. 2002
Dát tip
Smekám před tebou, ale nezávidím ti tvé myšlenkové pochody. Jednou jsem jako eště malej kluk viděl motýla smrtihlava a strašně jsem se bál. Už jsem ho nechtěl nikdy vidět a neviděl, ale pamatuju si to dodneška. tip*

tOjik
07. 11. 2002
Dát tip
slce ti pokazim cislo z nicku a dam ti 12. tip, ale snad se nebudes zlobit:-)

galaxy
07. 11. 2002
Dát tip
A ode mne máš šťastnou 13 ..*

JanisFan
06. 11. 2002
Dát tip
opodál blije anděl, hubu si utírá do křídel... periferní hnus. nebo realita dneška? **

Josefk
05. 11. 2002
Dát tip
hvězdy hasnou, když píšeš skvělé !

Mozart
05. 11. 2002
Dát tip
je to fajn... tip dám, ačkoliv si myslím, že trochu propracovat a zesystematizovat by tomu neškodilo... možná trochu víc. jednotlivé odstavce spolu vůbec nesouvisí... jen výkřiky myšlenek, nulová kompozice, nulový ústřední námět. velmi dobrá je sekvence "nakresli svůj strach. nakresli tátu, jak tě šuká ve vaně. nakresli nádor. děti, který jsou ulítlý na černou barvu. udělají dvě tři čáry a chytne je amok." toto a ještě další obraty jsou tím důvodem, proč ti dávám tip a proč tě rád čtu... a že velmi rád...:-))) na začátku se ti dvakrát opakuje slovo "pára", i když v různém významu. docela mě to zaujalo. neodehrává se to na Andělu, pod vilage cinemas?

Endif
05. 11. 2002
Dát tip
Nepůsobí to na mě kostrbatě, takže forma je asi zvládnutá... jinak je to - až na pár míst - totálně o ničem... a labutě chrápou.

fungus2
05. 11. 2002
Dát tip
Je to napsáno tzv.tvrdým stylem,ale celkem dobře.

Paranoicus
05. 11. 2002
Dát tip
"... stará paní venčí dávno mrtvýho psa ... a Fifinka neúnavně cupitá pár kroků za ní pozdně večerní procházkou Nekonečným městem ..." Už jen pro tuhle obludnost si dílo zaslouží ocenění a doporučit ho každému, o kom si myslíme, že ještě neprodal svou duši. A těm, co prodali, dát přečíst taky, panáka nebo celou láhev po ruce, aby bylo čím zapít to jejich nenávistný štěkání na něco, co nechtějí chápat ...

des_te_meer
05. 11. 2002
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru