Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Iluze

05. 11. 2002
1
0
1400
Autor
aniky

Prostě na rozcesti .......

Pod plamenem tvé dny kráčí,

za soumraku vstáváš,

od pramene žal se snáší,

za setmění o svůj život hráváš.

 

Polohlasem šeptáš tiše.

Polohlasem žádáš,

ach můj bože, odpusť hříchy,

za které teď strádáš.

 

Na trnité cestě máku,

krvelačných květů,

stojíš s hlavou na rozcestí,

do jinačích světů?

Do jinačích světů.


aniky
04. 07. 2003
Dát tip
Seregile díky za krititku:o)

Seregil
09. 11. 2002
Dát tip
aniky: viz Shammann Pocitovost z toho čiší a zbytek neměním, co jsem napsal, tak jest. Jen víc přemýšlím o té "konzumovosti" i podání básně by mělo trochu ladit - můj názor... ber, jak chceš...

aniky
07. 11. 2002
Dát tip
Máš pravdu, Koka je z Koky a Heroin z máku, je to jedno,důležitá je podstata mého slova a to doufám jste pochopili. Nechtěl jsem se Vás dotknout,omlouvám se za svá ostrá slova.

Shammann
07. 11. 2002
Dát tip
aniky: nesmíš se divit kritikám, když ani do toho prologu spropadenýho nenapíšeš o čem to přesně je...

aniky
06. 11. 2002
Dát tip
Rozbor: Pod plamenem tvé dny kráčí = příprava omamné látky před vnitrožilní aplikaci.( Když připravujete drog,provádíte to plamenem) Za soumraku vstáváš = Když fetujete máte soumrak celý den, celý váš život je soumrak. Od pramene žal se snáší = Váš dealer, Váš pramen, zdroj drog je Vaše neštěstí. Za setmění o svůj života hráváš = Po aplikaci se odmlčíte a prožíváte setmění a pak opravdu hrajete o holý život. Polohlasem šeptáš tiše, polohlasem žádáš,ach můj bože odpusť hříchy, za které ted STRÁDÁŠ (opr. střádáš , má chyba omlouvám se) No prostě jste již tak zoufalí že prosíte boha. Na trnité cestě máku, krvelačných květů = Koka se vyrábí právě z máku. Stojíš s hlavou na rozcestí,do jinačích světů = Zpáteční cesta neexistuje a ti jenž tvrdí že ano jsou jen lháři,jakmile fetujete máte jen lístek tam,ale nikoliv zpáteční.Je to opravdu jiný a lepší svět? PS " Nikdy jsem nefetoval a nebral žádné drogy,mimo alkoholu a cigaret,ale měl jsem kamaráda na vojně a ten na následky drog umřel,přebral.Znal jsem ho dobře a vždy když plakal a sám si nevěděl rady tak mi popisoval jak to cítí a vidí,a já , já jen dal jeho duši tvar písma a poslal to dál.Nic víc,nic míň. Ale díky Vám za kritiku,jen je třeba trocha toho hlupšího náhledu,poesie není jen rým a hra se slovy ,ale především duše a city na papíře.

horák
06. 11. 2002
Dát tip
Chtěl jsem napsat to, co již napsali jiní. Jak co se týká toho rytmického úletu na začátku, docela slušné poslední sloky, tak nenalezení pointy. Takže jsem to vlastně napsal.

aniky
06. 11. 2002
Dát tip
Otevřete oči a nedejte jen na strohá slova, ponořte se hlouběji a hledejte význam v těch pár písmene jenž se jim říká slova a nesuďte hned rým jak amatéři.O jakém nerýmovaní to hovořít,já nechi dávat rým já vám chci dát příběh jenž je třeba číst mezi řádky a s odtevřeno myslí a duší.Jste konzumní společnost a když vám leták říká je to dobré tak tomu věříte,jste sami smutní,otevřete oči a probuďte še, žijete smutný život,nechápete lidi kolem sebe ,vidíte jen to co je vidět,ale již nevidítě to co je třeba vidět duší,jste smutní a je mi Vás líto,je mi líto všech jenž tak žijí.Nezlobte se na můj názor ,ale celkem se mě dotýká když hodnotíte fasádu domu ale nikoliv kdo v něm bydlí.

horák
06. 11. 2002
Dát tip
Když s tebou je to těžké. Díky za výkladový slovník. Kokain se dělá z koky. Heroin (třeba) z máku. Netušil jsem, že tě to tak vezme.

Kennyny
06. 11. 2002
Dát tip
doufám, že se nezlobíš za ty kritiky, ale když píšeš a vybíráš kategorii lyrické veršované, tak by měly verše mít jakous takous formu ne ? pointa mi opravdu utekla možná kdybych víc věděl o tom temnějším světě drog, což ale je jen okrajová záležitost pro mé vědění no a ten poslední rým s tou uniklou pointou mi přece jen dal jistý podnět ale zase trochu jiný každý si v tom najde asi něco jiného ...

Nuitík
05. 11. 2002
Dát tip
v první sloce mi kostrbatí poslední rým... vlastně mě moc neoslovila

Kennyny
05. 11. 2002
Dát tip
no ten první verš mi tam taky nesedí a pointa mi utekla ? :) ale ten poslední verš není špatný ten je docela povedený

Narvah
05. 11. 2002
Dát tip
No, me se to moc nelibi.

Shammann
05. 11. 2002
Dát tip
Nechci to úplně potopit, panž od toho jsou tu jiní, něco na tom je, jen mě jaksi nenapadá co!! Už to mám je v tom touha se dále literárně zlepšovat!

Kennyny
05. 11. 2002
Dát tip
každej se zlepšujeme nebo zhoršujeme čert ví :)

Shammann
05. 11. 2002
Dát tip
a pak to ví pánbůh a ta stará babička ze šestý avenue!!

Kennyny
05. 11. 2002
Dát tip
pambů není :) a ta abička ta by to vědět mohla no ta ví všecko

Seregil
05. 11. 2002
Dát tip
Zajímavý myšlenky. Místy zbytečně svázáno rýmy. Zvláštní konec... Tip... protože dávám na dojem a ten není zkažen.... Bůh je i mou oporou...

Shammann
05. 11. 2002
Dát tip
HOWG

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru