Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

haiku pro Miládku

25. 11. 2002
2
0
1285
Autor
cabourg

Miládko, víš že je pro tebe, i když ji tu těžko najdeš...

lidé i hvězdy,

padají na zem z nebe.

 

plní nám přání...


Aery
27. 02. 2005
Dát tip
Dobrý...I když nejsem Miládka, chytlo mě to..Tip

Jess
07. 02. 2003
Dát tip
Bum?!

Radost
06. 01. 2003
Dát tip
mno, to je právě ta otázka. někdo si myslí, že k napsání haiku stačí dodržet nějaký rytmus nebo formální rozdělení slok, někdo si myslí, že není potřeba ani to, že stačí nějaký krátký vtípek na tří řádky... To je podle mě trochu vedle. Haiku vznikalo a vyvíjelo se dost dlouho na to, abychom si mohli být jistí tím, že pravidla k jeho tvorbě jsou jasná. Zvláště pak mluvím o přírodě (to tam máš, i když ne tak silně), sezóně (odkaz na roční dobu) krátkost, brisknost pointy a jistou hořkost/smutek z poznání. Samozřejmě, to je jen moje interpretace. Ten všezahrnující subjektivismus má jednu nevýhodu: měl jsem napsat: podle mě to není haiku:-)

cabourg
04. 01. 2003
Dát tip
For Radost - prosil bych stručně vysvětlit proč se podle tebe nejedná o haiku. Myslím že základní slabičné a slokové rozdělení je dodrženo. Na druhou stranu uznávám že námětem plně nedosahuju kvalit klasiků, např. Bašó. Spíš mě bych se odkazoval na modernější styl, viz. např. Kerouac, i když ten zacházel už trochu někam jinam... nicméně, před chvílí jsem objevil odkaz na klub haiku na Písmákovi a už se moc těším. Díky...* Cab.

Radost
27. 11. 2002
Dát tip
není to haiku. nevadí

Zbloudilá
26. 11. 2002
Dát tip
jůů škoda, že je to pro jinou Miládku ;o))

Je to takové otřelé..... ale stejně típ a klup....

Nuitík
24. 11. 2002
Dát tip
:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru