Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Útrapy redaktorské práce

26. 11. 2002
7
2
2451
Autor
Racek2

Vím, o čem mluvím, redigovala jsem už v životě leccos - týdeník, deník, rubriku - v novinách i na internetu:-)))

Útrapy redaktorské práce



Jakou dá práci

vysvětlit někdy básníkovi,

že musí počkat zas na příští čtení...

Ano, samozřejmě,jistě, slibuju-

zařadíme Vás příště.

/Ne každý verš je pro něj

skvělé vysvědčení.../



Tak tančím mezi vejci

a jdu po tenkém ledu-

v němž občas přeskakuju

zákruty slovosledu.



Mělkými větami i hlubokými rýmy

brodím se, plazím po zemi...

Jen abych byla brzy mezi svými

nejbližšími...

Básněmi...



/25*11*2002/



2 názory

Plha
12. 01. 2007
Dát tip
jejda vono je to tu trošek staršího data :-))

Plha
12. 01. 2007
Dát tip
WOPI, co blbneš fšici tu máme deset nicků, to je normální. Pravidla se V TOMTO SMĚRU porušují(a pokud ty ne tak seš spíš vyjímka) Písmák to toleruje, páč by jinak musel přiznat že nemá deset tisíc autorů nebo kolik, ale že jich má třetinu. Navíc ti nejlepší tady využívají rádi možnosti zvolit si více identit a kdyby se tito autoři měli perzekuovat tak to tu nebude o ničom. O mnoha - zde zavedených - autorech a jejich vícero nicích se přeci veřejně ví tak oč jde? mno. JOP: To se někdy stane, mno, tys nic neorganizoval nikdy? pokud se ti dostalo upřímné omluvy, pak bys to měl projednou pochopit. Nepříjemnosti mohou nastat ale osobně mám se Zorkou dobrou zkušenost a nevěřím, že by v tomto směru byla bezohledná. Chybu ovšem může udělat každý. Srovnejme to třeba jen s (dlouhým)vedením písmáka, kde se již po léta bez omluvy dělají kopance a šlape se autorům po hlavách, zkouší se co vydrží a když ti dobří odcházejí, je to Velle putna. A přesto k písmáku zůstáváme shovívaví..

Sadaf
21. 02. 2003
Dát tip
Joj,tady se rozpoutala debata:-))) Wopi: Auotip chápu a mám ho rád,je to ten nejfantastičtější čtrnáctideník o automobilech na našem trhu:-))) Vřele doporučuji. A co se týče přiznání se k druhému nicku,je mi to stokrát milejší,než nějaké se skrývání za několik jiných. Protože takhle vím,že pořád čtu Zorku Týdádýdádý:-))) Mějte se všici fajně:-))

Sadaf
21. 02. 2003
Dát tip
Wopi,ajemsori:-)) Mělo tam být AUTOTIP:-))

HM... VIM, VO ČEM TO JE. VE ŠKOLE ŠÉFUJU STUDENTSKEJ TISK A VOBČAS SE NĚCO NEVEJDE, TAM NĚCO PŘEBEJVÁ.... ŘEKNU NĚKOMU: JE TO BLBÝ, TAKŽE NIC.... NEBO JE TO DOBRÝ, ALE PŘÍŠTĚ.... ALE KDYŽ JSEM JÁ V POZICI PŘISPĚVATELE, ŽÁDNÝ TAKOVÝ OMLUVY MĚ NEUSPOKOJÍ. NO ALE NEZBÝVÁ MI, NEŽ POČKAT. JO, A RACKU - UŽ BYSTE MĚ ZASE MOHLI DÁT DO TRAMVAJE :-) Csütörtök (JINAK VLADIMIR, LBC)

Racek2
10. 12. 2002
Dát tip
Ondreji, nejsi jediny basnik na svete, ktery se vzteka, ze nebyl tam a onde. Sorry, Tvuj pribeh to neni, to je kompilace. Do Obratniku samozrejme nikoho chodit nenutim, ja si na ceny tam nestezuju. A jestli Ti prisla nejaka pozvanka, jeste jednou sorry, z mailing listu na jednom pocitaci jsem Te jiz davno vymazala. Mam ale pristup ke trem, je mozne, ze na tech to zustalo.Zora

jop
10. 12. 2002
Dát tip
Vymaž mě ze všech svých počítačů. Dík.

jop
09. 12. 2002
Dát tip
Racek2 tu vyprávěl přímo "můj příběh". Na moji reakci se ozvala Rézi-Martina a všechno jsem si vyříkali. Zato Racek2 dělá mrtvého brouka a s klidem mi posílá dokonce další pozvánky. Takže lhaní "autorům s špatným vysvědčením" jako program Racka2 trvá? Politujte nešťastnou básnířku. PS: Ceny v Obratníku jsou podle mě dost vysoké. Na programy se rovněž platí vstupné.

jop
09. 12. 2002
Dát tip
To PS se vztahuje k vyroku Racka2, že ceny v Obratníku jsou mirne viz www.obratnik.cz.

Pavson
28. 11. 2002
Dát tip
Mě to připadá jako parodie na parodii. Všeobecně je známo, že i mezi redaktory nejredaktorovanějšími jsou uživatelé více jmen. Oni sami to ostatně ani netají. dále, má-li někdo narcistní sklony, píše si pochvalné kritiky i třeba jako nepřihlášený anonym. Způsobují-li tyto exhibice to, že ovlivňují další hodnocení, pak je mi líto spíše těchto hodnotilelů.

Wopi
28. 11. 2002
Dát tip
popravdě nechápu, jak někoho může uspokojit autotip... autoerotiku chápu, ale autotipy ne... mít radost z x tipů, když bych věděl, že jsou ode mě?? fakt... nechápu
Pavson - pořád ještě jsi nepochopil, že tady nešlo o víc nicků, ale o to, procpat vše na hlavní seznam - a ještě si na to dát upoutávku, aby se toho chytli i další - TO byl ten problém

Pavson
28. 11. 2002
Dát tip
Dobrá, nepochopil. Doufám, že to není horší věc, než flusnout trempíkům do ohně ( zásadně si ze všeho dělám prdel ).

Wopi
28. 11. 2002
Dát tip
neni to horší ale zato vim, co je horší než trempíkům do ohně flusnout

jop
27. 11. 2002
Dát tip
Moje osobní zkušenost se Zorou i Rézi je taková, že člověka /jako autor nejsem jistě nic moc/ pozvou recitovat a pak si to zase rozmyslí, protože akci odvolají /Rézi/ nebo si najdou někoho lepšího /Zora/. Je jim úplně jedno, že zneuznaný pisálek již pozval na akci řadu přátel a blízkých, kterým teď musí volat, že všechno je jinak. Jak jsem šťastný, že jsem odmítl Zořinu nabídku recitovat příště... a ušetřil jsem si mizerné vysvědčení. jop PS: Tímto v žádném případě nechci zpochybňovat Zořinu poezii.

Robi
27. 11. 2002
Dát tip
Zorko, velice mě tvoje tvorba zaujala, budu jí sledovat i nadále. Prakticky jsem zatím dostal do ruky jen Poezii Zory Šimůnkové č.24, ale většina věcí mě zaujala a když jsem se dozvěděl, že publikuješ tady, rozhodl jsem zkoumat tvé dílo dál. Tvoje poezie je jemná, procítěná i něžná, někdy i rozkošnicky rozverná. Líbí se mi hlavně básnička Svatý čert, Příběh dušičkový, nebo Mám tě rád. Přeju hodně úspěchů... Robi (Robin Hauser)

Wopi
27. 11. 2002
Dát tip
Mno... Zora charakterizovala dostatečně sama sebe tím, že klidně porušuje pravidla Písmáka, jen aby nemusela pár svých děl dát na větší seznam jako ostatní. Pro stovky lidí jsou pravidla stejná, jen Zora si je obejde ve svůj prospěch. :-/

jop
27. 11. 2002
Dát tip
Martino, já na 12.12. nic s tebou ani se Zorou domluvené neměl. Zora mě pozvala na 28.11. a pak to bez výstrahy zrušila, protože se jí prý naskytla nějaká těhotná kamarádka, jejíž básničky nesnesly odkladu. Tímto nechci nikoho od spolupráce se Zorou a Rézi odradit, ale poukazuji na to, že kromě "útrap redaktorů" existují i útrapy bezbraných autorů.

Racek2
27. 11. 2002
Dát tip
Vážení, kdo jsi bez viny, hod kamenem! Tři roky jsem vydržela s jedním nickem, a nebylo moc touhou mit jich co nejvic. Kolik je na Písmáku lidí, kteří mají ne dva, ale ještě víc nicků, a kromě pár lidí to většina neví. Já jsem se charakterizovala nejlíp tím, že jsem se k tomu sama přiznala! Jestli jsem porušila nějaká pravidla, omlouvám se, neznám je. Zora

Racek2
27. 11. 2002
Dát tip
Nebudu to řešit, všechno jsem vysvětlila.

horák
27. 11. 2002
Dát tip
Poučné.*

Wopi
27. 11. 2002
Dát tip
jo, všechno vysvětlila :-/ já neznam pravidla, tak pro mě neplatí... tomu řikam vysvětlení

Jeanne
27. 11. 2002
Dát tip
hezký *

Albireo
27. 11. 2002
Dát tip
Jakkoli je mi Zorka hrozně sympatická, tak to obcházení pravidel se mi také nelíbí. Na rozdíl od její poezie, která se mi líbí hodně moc. I když na druhé straně, nikde není explicitně psáno, že to obcházení více nicky je zakázané, jen se to příčí dobrému vkusu. Ale jsou tady i mnohem horší a nepřiznaná zneužití, třeba více nicků používaných víceméně jen k tomu, aby si z nich autor mohl dávat tipy a nekriticky pochvalné kritiky na vlastní díla!

Wopi
27. 11. 2002
Dát tip
Fakt? to je teda síla... :((

Wopi
27. 11. 2002
Dát tip
mimochodem - původně jsem myslel, že Zora schválně provokuje - neznalost sice prý neomlouvá, ale trochu přeci

Adelan
26. 11. 2002
Dát tip
*

Shammann
26. 11. 2002
Dát tip
A odměnou je co?? Odměnou jsou zlá slova od těch, co nedovedou unést vlastní neschopnost napsat cokoli kvalitního. Díky a s úctou Shammann

Wopi
26. 11. 2002
Dát tip
je to tak

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru