Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nešťastná láska

04. 12. 2002
20
0
2692
Autor
Fil

....už mi zbyly jen vzpomínky a obrázek velikosti malíčku....:-(((

Co je to za lásku,

zastřenou závojem,

z červených pavučin,

splavenou příbojem.

 

Co je to za lásku,

bez ranního přání,

jenž slzy do očí,

mi každou noc vhání.

 

Co je to za lásku,

bez něžných polibků,

jenž duši rozhýbe,

jak malou kolíbku.

 

Co je to za lásku,

se šátkem přes oči,

jenž strhnout nemohu,

a jít jí v ústřety.

 

Co je to za lásku,

pod okny stojící,

se svíčkou vzpomínat,

a srdcem hořícím.

 

........ta nešťastná


Myna
11. 07. 2006
Dát tip
z duše mluvící... TIP

zelva
27. 01. 2006
Dát tip
...tip

kassiope
04. 03. 2003
Dát tip
Tak abych pravdu řekla, tahle se mi od tebe líbí nejvíc, co jsem zatím četla. Je to od srdce a já to cítím, vážně mě to u toho srdíčka chytlo. tip

Kytička
12. 02. 2003
Dát tip
....Uf....Smutné...Prožité....Krásné....T...I...P ***

alim
11. 02. 2003
Dát tip
hezke...t*..-)

Fil
10. 12. 2002
Dát tip
Díky za kritiku.Neberu ji tak ,že by jsi mi nějak ubližoval-to snad ani nemyslels vážně.Co se týče vysílení,nejsem toho názoru,že by po přeřtení této básně byl čtenář na konci nějak na dně(kromě mě).Co se týká zařazení-báseň to je ,lyrická též a rýmy jsem tam taky našel.je pravda ,že to má blízko k naivitě např.J.Žáčka nebo koho chceš.Nebylo ani mým cílem nějak čtenáře překvapovat-spíše jsem to psal jen tak pro sebe,jelikož jsem na dně a tohle mi trochu pomůže a to ,že to zveřejŇuji......prostě jenom chci!je mi jasný ,že nikdy nebudu psát jako Ch.Baudelaire,ale já zveřejňuju vše a kvalita je mi jedno.Dělám to pro sebe a své pocity.

Miroslawek
10. 12. 2002
Dát tip
nejde o Žáčkovu naivitu či nenaivitu, v tom těžiště mé připomínky není... Žáčkova slova nebo jsou do značné míry jeho... lze v tom najít Žáčka jako osobu, básníka... jisté rysy jsou nezaměnitelné... nebo aspoň do značné míry jedinečně charakteristické... Onu báseň výše mohl napsat kdokoliv.... slovní spojení jsou nepůvodní, obecná, tolikrát vyslovená, napsaná... že pozbyla účinnosti a mnohdy i obsahu... a tím se stává nezajímavou, stejně jako slova mé babičky po několika mozkových příhodách, když se ve společném rozhovoru pohybujeme v kruhu... - jak se máš? - mám se dobře - to je dobře... a jak se máš? Podobně jako rozhovor s mou babičkou mě čtení takového textu psychicky docela vyčerpává (samozřejmě ne tolik). Přirozeně respektuji Tvé důvody... a docela dobře je chápu, jen není dobré mást čtenáře, někdo by si mohl myslet, že to vydáváš za svůj co možná "nejkvalitnější" umělecký počin a podle toho k textu přistupovat. Leccos by mu mohlo napovědět, kdybys nestál o hlubší kritiku, zařadil to MIMO nebo jako indispozici. Samozřejmě, že Tě k tomu nenutím a ani nemohu a nechci, nicméně zvaž... proč asi tyto kategorie vznikly...

Fil
10. 12. 2002
Dát tip
Souhlas s tím,že autor nestojí o hlubší kritiku je rozumné a od zítra to zatrhnu.ale kategorii neměním.Ono to taky souvisí s tím ,že takových kritiků,jako jsi ty, je pomálu:-))))

Yfča
09. 12. 2002
Dát tip
Bude líp! Uvidíš! :o)

Miroslawek
09. 12. 2002
Dát tip
tak Ti nevím... na Tvůj pocit ani srdce Ti šlapat nechci... ale to dílko je podle mého dost špatné... jako báseň. Tak jen pár poznámek, abych rozhodil všeobecnou souhlasnou harmonii... Rýmy jsou sice zvukově kvalitní... ale to nic neznamená.... pokud jsou takto nenápaditě konstruovány, často jen přilepeny na konec verše bez jiného než samoúčelného důvodu.. a přitom slova se mají rýmovat mimochodem... resp. to tak má vypadat. Přívlastky jsi nešetřil, klišé na klišé, hledat v textu za slovy není příliš co, ničím mě nepřekvapíš, naopak... je to pro mne dost očekávatelně nudné a nečitelné, pokud se na to mám dívat jako na poezii. Jako pozitivum z hlediska (po)učení vidím zvládnuté zákonitosti rytmiky... teď ještě s nimi nějak pracovat by to chtělo. P.S. Pokud Ti nešlo o umělecké ztvárnění... bylo by asi dobré takováto osobně citlivá díla dávat jako indispozice nebo MIMO... aby se případný kritik zbytečně nevysiloval a Tobě neubližoval.

Hvezda1620
08. 12. 2002
Dát tip
...smutné. tip* To je za lásku, co mě probouzí To je za lásku, co mě popouzí To je za lásku, kterou se spaluji To je za lásku, kterou já miluji

galaxy
08. 12. 2002
Dát tip
Nádherné :-)***

pamadeus
06. 12. 2002
Dát tip
Jednou možná budeš rád, že byla tahle nešťastná.........tip jako kráva(dámy prominou)

Twardowski
06. 12. 2002
Dát tip
Super. T.

Hvezda1620
05. 12. 2002
Dát tip
Do háje, co se to na Písmáku děje??!! Jsem tu chvíli nebyl a najednou mám děsný problém poslat jakékoliv svoje dílko :-(((((. Že prý musím napsat alespoň 3 komentáře k jiným dílům - co to jako má být? A navíc, spěchám, za 3,5 hodiny mám vstávat a chce se mě DĚSNĚ spát!!! Napsal jsem "poznámky" k aspoň šesti dílkům - a co se nestalo? Pořád, to samé: Na kazde nove dilo je nutne napsat 3 komentare k dilum ostatnich. To si asi někdo dělá srandu, ne? Nebo, že by se to počítalo, mně neznámým způsobem? Já to snad neodešlu... :-(((.

Nazir
05. 12. 2002
Dát tip
láska?....jo, tu jsem poznal v pivu

Fil
05. 12. 2002
Dát tip
díky všem,snad bude líp....

Daina
05. 12. 2002
Dát tip
Je to moc krásné,smutné....

Rowenna
04. 12. 2002
Dát tip
Jako písnička. tip.

Hm

JRR
04. 12. 2002
Dát tip
Smůůůtnééé, moc! TiP, je to hodně pěkně napsaný*

lopatka
04. 12. 2002
Dát tip
tie nestastné sú niekedy jedine :( ale basnicka je mila t*

Brunhilda
04. 12. 2002
Dát tip
na me pusobi pateticky :-(

Houbatec
04. 12. 2002
Dát tip
Uf... *

Zilla
04. 12. 2002
Dát tip
....*....

klub jestli dovolíš...to mluví za vše t

samain
04. 12. 2002
Dát tip
co je na tom smutnyho?me to pripadne roztomily...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru