Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mikuláš od Family Frost

Výběr: Monty_Python
05. 12. 2002
11
0
4135
Autor
Yossarian

Padnul mi do oka leták od Family Frost, ve kterém se psalo, že "Mikuláše potkáte u autíčka Family Frost celý týden od ... do ...."
 Psal jsem zrovna něco do školy když se za okny ozvala známá písnička "Véééézeme Vám zmrrrrzlinu". Vzpomněl jsem si na leták. To si familáci asi přibrali někoho na brigádu aby dělal Mikuláše. Mám okno do ulice, kde auto se zmrzlinou zastavuje, a tak jsem neodolal a přesvědčil se pohledem z okna, jak že to s tim Mikulášem je doopravdy. Žluté auto teprve přijíždělo. Ve světle pouličního osvětlení bylo vidět, že v autě je jen jeden člověk.   Mikuláš.  Za volantem dodávky.
 Auto zastavilo, v okýnku se objevil oharek cigarety a a vzápětí retko vylítlo na silnici. Světla zhasly, Mikuláš vystoupil, obešel auto, otevřel vzadu dveře s nabídkou a stal se z něj dealer. Pohledem kolem sebe zkontroloval vedlejší činžáky, jako by chtěl říct, ať zákazníci dělaj. Nikdo ale z baráků nevyšel. Mezitím se přiblížila skupinka tří dětí, jedno mělo masku čerta se svítícími rohy. Vzpomněl jsem si na svoje dětství, jak sem se bál čerta "jak čert kříže", dokud jsem jednoho roku nezahlídl okýnkem na chodbu, jak si čert sundal hlavu a přituknul si s tátou panákem meruňky. Od té doby se čertů nebojím. Svítící rohy by mi ale asi nenahnaly strach ani tehdy, tenkrát nosil čert pytel, z něhož koukaly hadrový nohy, o niž rodiče tvrdili, že patří tomu zlobivýmu ze třetího patra. Nepatřily, ten zlobivej ze třetího byl tenkrát stejně vyděšenej jako já, asi mu rodiče řekli, že ty nohy jsou moje.
 Mikuláš už holt neni co bejval. Ty dělbuchy to úplně zkazily.
  Fousatej od Family Frost počkal předepsané dvě tři minuty, pozavíral auto a bez kšeftu odfrčel dál.

galaxy
08. 12. 2002
Dát tip
:-)*

Pavson
07. 12. 2002
Dát tip
Netuším o čem hoši (Mathew a Yossarian) hovoří. Vzpomínám si naprosto zřetelně, jak jsme před třiceti lety házeli na čerty poplašňáky zabalený v sanitru nebo přilepený na dymoganu ( přípravek proti hmyzu používaný jako roznětka ). Pokud to byl konzum, pak stejný konzum je samotná myšlenka Mikuláše.

Mathew
07. 12. 2002
Dát tip
tak tos vážně nepochopil pavsone.Mluvil jsem o svítících mikulášských čepicích, blikajících rohách čertů a podobnejch kravinách.Petardy jsou zase druhá věc.

Yossarian
07. 12. 2002
Dát tip
No sorry, ale před třiceti lety, stejně jako ještě před několika málo lety to s těma petardama nebylo ani trochu podobný, zkus se někdy na Mikuláše projít po sídlišti, kam se hrabou tvoje přípravky proti hmyzu.

Paráda! Přesně tohle jsem po ránu potřebovala...:o) *

...ešče avi. :o)

Wopi
06. 12. 2002
Dát tip
:)

Pavson
06. 12. 2002
Dát tip
Hezkej fejetonek. Doba se prostě mění. Přesto jsem přesvědčen, že za dvacet let budou dnešní desetiletí láskyplně vzpomínat na romantickou dobu, kdy místo virtuálního čerta chodil "opravdickej" se svítícíma rohama. *

Mathew
06. 12. 2002
Dát tip
Hele Stando, viděl jsi ty skvělý mikulášský čepice ? Jak tak úžasně blikají a svítí a zespodu mají nápis made in USA ? tohle je pro mě symbol konzumu a už to prostě není mikuláš.Anebo jsem na to už fakt starej :)

Yossarian
06. 12. 2002
Dát tip
No nevim jestli je konzumní, ale je fakt že doba tenhle dětskej významnej den pořádně změnila (a podle mě zkazila) .Virtuální čert? No nebude to opravdovej, ale určitě to bude lepší než teďka s dělbuchama, zkus si jít večer vyvenčit psa, strachy ti vyskočí na hlavu (myslim na tvoji hlavu, a to bude nějakej malej jezevčík nebo tak).

Mathew
06. 12. 2002
Dát tip
Přiznám se , že i když nejsem agresivní, když jsem včera šel okolo tří asi osmiletejch parchantů, kteří kolem sebe házeli petardy, několik z nich jsem pěkně přetáhl :)))))

Yossarian
06. 12. 2002
Dát tip
Mlátit děti není dobrý, ale s petardama v ruce... no asi jo, taky bych jich pár zdemoloval.

Mathew
06. 12. 2002
Dát tip
Jenom jsem do nich tak lehce drbl, neboj :)) ale nadávek jsem přidal teda dost :)) no, zasloužili si to :)

T*

Yossarian
06. 12. 2002
Dát tip
No este ze mám hodně učení a nemoh sem ven jenom k tomu oknu. Nadávky nepomůžou, za nás musí mluvit činy.

Yossarian
06. 12. 2002
Dát tip
Dík za upozorněni na chybu, tyhle přechodniky nebo kde sem to zhřešil mi moc nejdou, sakra, jako student žurnalistiky bych s tim měl něco dělat. Nicméně to opravovat nebudu, ostatní snad prominou, už by to nebyl originál.

Mathew
05. 12. 2002
Dát tip
Bezva :) dneska jsem byl na náměstí a bylo tam tak moc čertů s blikajícíma rohama , že jsem se až naštval a s kámošem jsme jim svítili do ksichtu baterkou a lekali je :)) ne fakt, letošní mikuláš je zasraně konzumní*

MCMLIII
05. 12. 2002
Dát tip
moc pěkné :-)))

Astalavista
05. 12. 2002
Dát tip
Skvělýýý!!! :o) Navíc, přesně trefenej fejeton....:) Už i Mikuláš musí mít dvě zaměstnání, aby se uživil...:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru