Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o Statečnosti

09. 12. 2002
1
0
1556
Autor
Kodynie

Maličká pohádka o Statečnosti

Byl žil jeden Hrdina. Chodil světem a bránil utlačované před zlem. Jednou došel k moři a vidí, že se z hloubi moře vynořila obrovská obluda podobná chobotnici. Rozhodl se, že ubrání pobřeží před touto příšerou. Slezl dolů po kolmém útesu, protože neměl čas to nějak zvlášť obcházet schůdnější cestou. Když byl dole, hned se vrhl s holýma rukama proti chapadlům obří chobotnice. Jak tam s těmi chapadly chvíli zápasil, poznal, že se nepere s živou bytostí, ale s pouhým strojem. Řekl si, že tady nebezpečí nehrozí. Otočil se ke stroji zády a šel domů.


Zbornik
16. 10. 2003
Dát tip
A já očekával maso:-))) Milé:-)

Kodynie
16. 10. 2003
Dát tip
Vitám Tě, poutníku. ;-)

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
Pár řádků a co se v nich dá najít... Když se chce: Chuť zabít vše živé, co je odlišné od nás... Návaznost na bohatou historii lidstva - rasismus, hrdinské eposy plné zabíjení nestvůr, červená kniha ohrožených druhů... Zaslepenost člověka, názor, že on ovládá techniku, ne ona jeho... Ale jo to opravdu tak? Opravdu jsou stroje tak neškodné? Jak asi pohádka pokračuje? Co třeba "Když vtom se z chobotnice vysunulo dlouhé tenké chapadlo, vniklo Hrdinovi zkušeně do mozku a udělalo z něj svého otroka..." Ne, asi ne, moc mi to píše...

No, ne že bych ty malé bastardy přeceňoval, ale myslím si, že na tuhle pohádku ti neskoči....

Pavloid
09. 12. 2002
Dát tip
maličká pohádka potěšila :-)

takové......nedořešené mi to přijde.....chm.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru