Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chaotická pohádka

13. 12. 2002
5
0
1809
Autor
Kodynie

 

Chaotická pohádka 

Zazvonil telefon a Anežka ho co nejrychleji zvedla.Věděla, kdo volá. Její drahý Alfons jí chce něco důležitého sdělit.

"Haló, Alfi, co potřebuješ? Alfi, já tě vůbec neslyším, hraje nám do toho nějaké rádio. Alfi, co říkáš? Já ti vůbec nerozumím. No tak, Alfi, co se děje?"

Odpovídal jí jen hlas podivného rádia a nesrozumitelný šum. Když zachytila hlas své lásky, tak jen tak jedno nesrozumitelné slovo v tom neustávajícím šumu. Když hlas rádia vymizel, i tak nebylo slyšet, co jí její miláček povídá. Znervóznělá volala do sluchátka:

"Alfi, co se stalo? Je ti něco? No tak, Alfi, ozvi se. Já ti vůbec nerozumím? Co říkáš? Děje se něco vážného? Mám za tebou přijet? Já přijedu za tebou. Tak slyšíš mne? Já přijedu. Rozumíš mi?"

Anežka celá zoufalá opakovala svá slova do sluchátka, kdy se jí stále ozývalo z druhé strany sem tam pár jeho nesrozumitelných slov zanikajících v dlouhých přestávkách, naplněných neproniknutelným šumem. Nevěděla, co má dělat. Nechtěla položit sluchátko, dokud se nedozví přes zvukovou bariéru, co jí její milý chce. Najednou se šum utišil a ona zcela zřetelně slyšela jeho hlas:

"Chtěl jsem ti říci, že jsem si koupil bicí hodiny. Jsou čtvery a jejich zvláštností je, že bijou synchronizovaně všechny najednou. Můžeš se sama přesvědčit."

"Ty sis koupil čtvery hodiny? K čemu?"

Ale hlas na druhém konci drátu se už zase odmlčel a bylo právě pět hodin a jedna minuta a Anežka poslouchala chvíli v telefonu, jak tam nové hodiny odbíjejí pátou. Pak zase volala:

"Alfi,slyšíš mne? Tak slyšíš nebo ne? Ještě jsme nedomluvili! Haló, Alfi!"

Na druhém konci bylo už zase ticho a ona jen slyšela jakési pravidelné oddychování, jako by tam někdo usnul. Její panika neopadla. Jenže nevěděla, co teď má dělat. Křičet do telefonu nemělo smysl, jestli Alfons skutečně usnul, tak už jí stejně neodpoví. Nebyla moc moudrá z tohoto hovoru a její strach o její drahou polovičku se tím nezmenšil, spíše prohloubil. Držela sluchátko a poslouchala, jak spí. Nechtělo se jí přerušit spojení, ale nakonec jí stejně nic jiného nezbylo udělat.


Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Já vážně nevím, mne to znělo stejně tak i tak. To se nedá nic dělat, autor je autor a zde rozhoduje o konečné podobě můj Autor. On tvrdí, tak je to hotové i srozumitelné, i když se mi to občas nezdá. No jo, s tím se asi nedá nic dělat. Snad mi mí čtenáři občas odpustí zavádějící slovosled.

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Rebecca: Máš pravdu, občas je to o slovosledu, ale já se teprve učím psát prózu (Od loňského podzimu. Básníkem jsem více jak dvacet let). Kulhající slovosledy možná někdy opravím, protože ve skutečnosti nemění smysl předkládaného dílka.

Kodynie
21. 12. 2002
Dát tip
Není to o fantazii,ale je to tím,že musím být v běžném životě vážná a přísná a tak si ve svém volnu hraji třeba i se slovíčky.Jsem ve své podstatě strašný suchar.

j_i_r_i_k
20. 12. 2002
Dát tip
Hmmm... Třeba se podvědomě snažíš potlačit svou fantazii... A ona křičí aspoň ze snů... A třeba nejsem psycholog...

j_i_r_i_k
19. 12. 2002
Dát tip
Nefantazijní tvor? Někdo, komu se zdají takové sny... ne, to Ti nevěřím...

Kodynie
19. 12. 2002
Dát tip
Kdo ví,jak je to s fantazií.Já jsem jenom vypravěč toho,co se podaří zachytit snové pamětí.Dříve jsem psala jen básničky a pro prózu je třeba mít základní příběh.Nikde nebyl a já jen nakoukla do svých snů,jestli se tam něco zajímavého neděje.

Mozart
15. 12. 2002
Dát tip
***

Ty_Já
13. 12. 2002
Dát tip
Zajímavý podopenství. Nevím přesně čím, ale připomíná mi to Kafku. Tip***

řásná
13. 12. 2002
Dát tip
skvělý *

Danny
12. 12. 2002
Dát tip
bezvadný o vzájemné (ne)komunikaci a (ne)porozumění. .... možná později rozeberu

Kodynie
12. 12. 2002
Dát tip
Když já jsem tak strašně nefantazijní tvor,že když nemám žádný příběh,nedokážu nic hezkého napsat.Mně se ty sny líbily tak,jak se mi zdály,že by byla škoda ničit je dalším dovypravováním.

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
Necháváš čtenáři moc věcí na domyšlenou... Sice beru argument, že jde o Tvé sny... Ale kdybys je vzala, trochu si s nima pohrála a obložila je jemným tkanivem myšlenek, abys ztupila hrany tajemna, bylo by to určitě o moc lepší...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru