Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o plynoucích letech

19. 12. 2002
5
0
1554
Autor
Kodynie

 

Pohádka o plynoucích letech 

Anežka byla s Alfonsem na nákupech. Zničehonic Alfimu něco přelétlo přes nos a tak opustil obchod bez jediného slova. Anežka za ním chvátala, sotva mu stačila a volala na něj: "Kam zas letíš?" Neodpovídal a ona vzdala to, že by ho dohonila. Mezitím Alfi ale sám zpomalil a sedl si na blízkou lavičku, ke které došel. Anežka k němu trochu udýchaně přisedla a zeptala se, co mu je. Odpověděl, že se cítí jako miminko. Anežka řekla, jestli se tak cítí, ať se miminem klidně stane. Jak řekla, tak se stalo. Z dospělého muže tu najednou bylo malé díte asi dvouleté, které se chovalo velmi úslužně a pomáhalo druhým maminkám, když ho požádaly, aby něco přinesl, když si přišel spolu s Anežkou hrát na písek. Anežka se stala malému Alfimu novou matkou a vzorně, trpělivě a s láskou  o něj pečovala a starala se o to, aby prožil šťastné a spokojené dětství plné dětských her a radovánek. Stála mu neochvějně po boku, když přišel ve dvanácti letech do telecích a jinošských let. Uběhlo dvacet let a z Alfiho vyrostl vyrovnaný a spokojený mladý muž, který byl připraven vstoupit s odhodláním do samostatného života. Anežka tehdy prohlásila : "Milý Alfi, teď už mne nepotřebuješ. Jsem pro Tebe stará. Opustíš mne a najdeš si mladší družku." a přitom jí vyhrkly slzy do očí, i když si strašně moc přála být pro tuto chvíli statečná a nezúčastněná. Alfons ale odpověděl: "Zvedni oči a podívej se na mne. Vždyť já jsem stejně starý jako Ty. Zestárl jsem s Tebou a zmoudřel. Teď je čas, abys už na všechnu zodpovědnost nemusela být sama. Teď budu zase s láskou rozmazlovat já Tebe." A skutečně před Anežkou stál postarší muž, který se k ní doopravdy hodil svým věkem.


Irea
24. 02. 2003
Dát tip
Tak tohle je pohádka podle mého gusta. Něco o těch mužských už víš , že? :-)))) *t

alim
24. 02. 2003
Dát tip
no nemame to s nimi lehky...ze?.-))) moc hezky napsano..tip*

Kodynie
03. 01. 2003
Dát tip
Ve všech mých pohádkách je Anežka jedna a ta samá osoba.Je to cyklus pohádek o Anežce.Prostě Anežka je Anežka a ne jen pouhé jméno.

Mozart
15. 12. 2002
Dát tip
***

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
Jůůů, tohle je moc moc krásný, moc moc moc... Až se stydím za své předchozí rady...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru