Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o Poutech

23. 12. 2002
0
0
1502
Autor
Kodynie

 

Pohádka o neviditelných poutech 

Jarka se vypravila se svou kamarádkou Olgou na velikou slavnostní party. Ke konci Olga řekla Jarce, že je tu soutěž: „Kdo vypije jednu láhev zdejšího piva na ex, dostane za manžela milionáře“ a postrčila jí dopředu. Moc jí přála, aby se ta holka ztracená taky už konečně vdala a mohla s ní drbat o rodince. Jarce se to podařilo a po roce, když se sešly s Olgou na stejné slavnosti, pila to pivo z tradice zase. Ale už v půlce láhve přestala a řekla: „Tak už dost, nechci tohle pivo už ani vidět.“ Teď se teprve Olga dozvěděla, jak těžké je žít s milionářem a šťastná maska z Jarčiny tváře spadla a veškerá radost ze života jí opustila. Ukázala Olze fotku svého miminka a pak se přiznala, že ho skoro vůbec nikdy nevidí, protože je v péči chůvy. Ona sama se smí starat jen o opuštěná koťata nebo štěňata. Zlatá klec jí tísnila a svírala. Proto ten den utekla bodygardům a vydala se sama do města na svá stará známá místa. Došla do prodejny, kde dříve pracovala a zvědavě nahlížela do šatny. V tom šla kolem jedna novější prodavačka, kterou neznala a ptala se jí, co tam dělá. Honem vylovila z paměti jedno jméno své bývalé spolupracovnice. Dostalo se jí odpovědi, že už tam dnes není, protože byla na ranní směně. Když se Jarky zeptala, co jí chce, tak Jarka jen rozpačitě strčila ruce do kapes a nevěděla, co honem říci. V kapse našla malý klíček. Vítězoslavně ho vytáhla na světlo a řekla, že jí nese tenhle klíček a že se tu staví jindy.


Kandelabr
06. 02. 2003
Dát tip
tohle je trochu nuda. čítanková mravoučnost a vyznění do prázdna. neomezuj se jenom na sny. něco přidej...

Kodynie
16. 12. 2002
Dát tip
Jak jsem už poznamenala jinde,brousit se nebude.Mne se zdál příběh a není lehké pobídnout snovou paměť,aby vydala příběh v celé jeho celistvosti.

Mozart
15. 12. 2002
Dát tip
hmmm... zajímavé, ale kostrbaté... možná by to chtělo trochu vybrousit, natáhnout..

Kodynie
12. 12. 2002
Dát tip
Možná,když se mi něco hezkého bude zdát a podaří se mi to polapit pamětí,tak ještě nějaké Pohádky na všední den vzniknou.

j_i_r_i_k
11. 12. 2002
Dát tip
Jééé, to už je konec... A budou další? Že budou, že jóóó???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru