Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kozí farma

17. 12. 2002
1
0
1419
Autor
Hugo

aneb jak nám kozy ovlivňují život.

 

Na výpadovce z města Chomutova…mávaly zmrzlýma rukama ..v jedné z nich i cedulka s nápisem PHA….Ta větší si sedla do zadu a přibrala k sobě ještě velký modrý batoh..Menší s brýlemi si sedla ke mně dopředu…mohlo se jet…Tak kam… na kolej…? ptal jsem se s pevným přesvědčením že se jedná o studentky VŠ…Ne..ne my jedeme domů ..my jsme z Prahy..odvětila příjemným hlasem ta vedle mne sedící..Hmmm tak to jste byly na venkově co?…Na kozí farmě…Na kozí farmě?  no …v Úhošti…je tam hodně práce ..byly jsme tam pomáhat..dojit..a tak..Kozí farma hmmm tak to už musí bejt!!! a unikl jsem v prapodivných představách …jistě by byly rychle vystoupily kdyby zvěděly co se mě honí v šišce…ale už mám dávno odzkoušené, že toto je lidskému cítění nehmatatelné…Představuju si to jako šedivou ..tuctovou krabici s mašlí (taky tuctovou) a v ní rozsypané stíny ptačích křídel…od těch nezachytitelných až po ty majestatné …co brázdí v polích obilných…Nedávno mě jeden známý říkal, že má v nepořádku játra…manželka ho hlídá aby ani kapičku….naléval mě mléko do neprůhledného hrníčku a potutelně se usmíval….ochutnej není zrovna kozí ale má říz…a mělo…míchá si ho s Whisky…Nemůžu to ale přehánět…to víš…není blbá ..když se nadrátuju z mlíka tak jí to za čas doklapne…

U jednoho zámečku v SRN chová jeden podnikatel kozy….je to Bavorák jak se patří a má obrovské Mnichovské srdce…a vůbec Mnichov miluje..stejně jako tupláky kvasnicového piva..

Jednou jsem vylezl z horské chaty bos do sněhu…a tál…jsem …co po mě ten večer zbylo?      

Dvě stopy…a možná ani to ne……….jo a jedna  pořádná koza..tedy zvětralý nedopitý pivo...


Had
07. 01. 2003
Dát tip
:o) nu... kozí farma .. představy to opravdu vzbuzuje :) apropo ... lidi si ze mě dělaj legraci pro mou spotřebu mléka jako takového. Vypiju tak krabici denně.

Chenoa
19. 12. 2002
Dát tip
jo, kozí farma...zajímavé

Radost
17. 12. 2002
Dát tip
***

fungus2
17. 12. 2002
Dát tip
Zajímavé.

Leclajr
17. 12. 2002
Dát tip
Joo a já znám jednu slepičí farmu..

Kandelabr
17. 12. 2002
Dát tip
proč ne...roztomilost nedořečeného..krása útržkovitosti...

Zly
17. 12. 2002
Dát tip
hihi :-) jen mi u těchto věcí trošku obvykle chybí ono klasické: vymezení postav, kdo, proč, co a kam, explikatse, gradatse, pointóza.. nicméně styl máš dobrý, myslym

ofčátko
17. 12. 2002
Dát tip
tak po stránce gramatické ještě trošku vypilovat... a že by to byla povídka se mi taky zrovinka moc nezdá... tak a něco pozitivního...jsou to fajn žvížata...? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru