Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přání

25. 12. 2002
6
1
1281
Autor
Aaria

Každý by prý měl sám za sebe bojovat se svýma nočníma můrama.

Když má dítě strach, že má strašidlo pod postelí, musí samo v sobě zlomit bázeň a jít se pod postel podívat a přesvědčit se, že tam nikdo není.

Ale co když  má ta můra konkrétní tvary a jméno?

Jak s ní bojovat, když je na kilometry daleko od vás a přeci je tak blízko?

Jet  za ní?

Podívat se jí do očí. To je to, co bych chtěla.

Chtěla bych se podívat do očí té, kterou jsi líbal.

Chtěla bych se na ni podívat a dozvědět se, co jsi u ní hledal.

A jednou pro vždy tuhle kapitolu uzavřít.


1 názor

Solitary
14. 09. 2004
Dát tip
Tohle chce asi jen čas, nejde všechno lámat přes koleno, jen by se to mohlo ještě vystupňovat - směrem k horšímu, proto myslím, že ne na všechno platí tohle přirovnání (myslím to dítě se strašidlem).

Aaria
14. 09. 2004
Dát tip
Díky. Čas je přesně to, co zapracovalo:-)

Aaronix
09. 12. 2003
Dát tip
Tohle je překvapivě dobrý! Překvapivě proto, jak jsi dokázala převést konkrétní, osobní a hluboce intimní zkušenost do roviny obecné. Na druhé straně - když začneme dumat nad obsahem - právě v tom je současně i kámen úrazu. Na začátku říkáš: "Když má dítě strach, že má strašidlo pod postelí, musí samo v sobě zlomit bázeň a jít se pod postel podívat a přesvědčit se, že tam nikdo není." Dítě má tu výhodu, že ví, kde má postel a má někoho, kdo mu řekne, kam se má podívat. Dál píšeš, že tvoje můra má konkrétní tvar a jméno - v tom je tvůj omyl. Díváš se pod špatnou postel. Astalavista si myslí, že tvoje skutečná můra je žárlivost - já si to nemyslím. Je to, jak už jsem naznačil - až se ti podaří podívat pod tu správnou postel, zjistíš, že tam žádná můra není. Ale to ty, přinejmenším podvědomě, moc dobře víš. Tak hledej tu postel (jestli už jsi ji dávno nenašla - tenhle můj příspěvek není zrovna "up to date...")

Liso
16. 05. 2003
Dát tip
Nocne mory su vzdy v srdci! :-) Ale da sa s nimi zapasit tak, ze clovek napise basen! :-)

Torolfita
09. 02. 2003
Dát tip
Začíná to takovou infantilní bázní a končí to krachem. Zdá se mi to ale reálné, a proto tipuji. *

Endif
27. 12. 2002
Dát tip
Hmmm... není to blbý - naopak... ale některý věci se nedozvíš a možná je lepší naučit se žít s tím, že to tak je...

Jeanne
27. 12. 2002
Dát tip
raději nepoznat tu, která...míň to bolí..TIP

Cirilla
26. 12. 2002
Dát tip
Ufff... jó, holka, já se těm holkám do očí dívala, a všecky tam měly prohnilost... Není to příjemnej pohled. To jakože pes, kterej štěká nekouše. Ten sousedovic kousal :o) *

Seregil
25. 12. 2002
Dát tip
Hm. Tak to bolí... ale pravda je někde uprostřed a bolí ještě víc...

Fame
25. 12. 2002
Dát tip
:-( Jsem s tebou.

Barbar
25. 12. 2002
Dát tip
Je to smutné když celkem rozumnej chlap líbá místo hezký holky nějakou můru. Nicméně osud ho naučí - jestli je tě pro něho škoda, zůstane mu ta můra nakrku a nakonec ho umoří. BARBAR tě chtěl pohladit - neví, co ti poradit :-)

Astalavista
25. 12. 2002
Dát tip
Ono ani tak nejde o to, že by líbal holku, která nebyla hezká, jako spíš o to, že tobě se nelíbí, protože tě žere žárlivost. To je v pohodě, dokud jen žárlíš, je to dobrý, jen aby to nepřerostlo v nějaký domácí násilí:o). Nevim, já bych se s nikým takovym setkat nechtěl, stalo se, je to pryč, jede se dál, nebo ne... nestalo se to poprvý ani naposled...:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru