Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Do ucha,přes "mozek"a zase ven ! - díl 1.

29. 12. 2002
4
0
1680
Autor
Fil

Bylo,nebylo...je a není....bude,nebude.

„Veselé Vánoce, paní Krušná !“

„I vám, pane Nováku, i vám “ a pomalu jsem stoupal blíž třetímu patru.Již v přízemí jsem slyšel mnou tak nenáviděný hukot té 18 let staré krávy(ne nemyslím tím moji Drahou),ale vysavač,který jsme dostali loni od rodičů,jako výraz jejich nehynoucí lásky k našemu výročí,že už rok bydlíme ve svém.Jak utopické.

   Již milionkrát opakovaným pohybem,nacvičeným ještě z dob,kdy jsem se vracel v podroušeném stavu domů tak,abych jí nevzbudil, jsem odemknul a vstoupil na příjemně vyhřátý koberec.Pod nohama mi něco zakvičelo.Pes.No spíš,černej válec,co se narodil jako jezevčík a teď prochází reinkarnací v blíže neurčitelnou chlupatou kouli, co slintá, a když ji nakopnete,tak jako já teď, kvičí.Ustal řev modelu AK 83.

„Čaues Drahá!“letmý polibek a čtyřmi rychlými kroky jsem se octnul v kuchyni,kde jsem již jen jako ozvěnu zaslechl něco o tom jak mě miluje.Jak fádní.

Otevřel jsem ledničku a začal do sebe házet potravu v chaotickém pořadí,jako kdybych byl v 8 měsíci těhotenství.

„Jedeš!“ozvalo se mohutné zahřmění z úst Drahé.Trochu jsem se lekl a pokračoval dál v obžírce.Myslel jsem ,že černej “válec“ zase něco podělal a teď to pěkně schytá.

„Běž si umýt ruce,čuně!“Tímto oslovením má domněnka dostala trhlinu,jelikož „válec“ nikdy nebyl od své paničky titulován přídomkem ČUNĚ.Taky mi došlo,že co si matně vzpomínám z hodin biologie na střední škole tak pes ruce taky nemá.Mimo to potomstvo žádné taky nemáme, a tak jsem touto vylučovací metodou dospěl k názoru, že se jedná o mě.

„Jistě Drahá, promiň,mám velký hlad.“A vše jsem briskně vyžehlil polibkem o délce 1,2 vteřiny.Mám už za ten čas, co spolu žijeme, zmáknuty všechny druhy polibků a jejich délku,která je potřebná na vyžehlení té či oné nepříjemné„záležitosti“.Jaký si to uděláš,takový to máš.

Vtom mě zasáhl blesk z čistého nebe.

„Vysaješ v obýváku a utřeš prach v pracovně.Já se mezi tím hodím do gala a někam si vyrazíme!!!“

Bylo mi jasné,že je to práce tak na 20 minut,když nebudu odsouvat křesla,s nimi na 30.Ale proč já,který má v životě mnohem vyšší cíle, než je likvidace nějakých mrzkých roztočů?Nadával jsem na vše okolo a hlavně na „válec“ ,že nemá ruce.V návalu rozčílení jsem si řekl,že při večerních radostech propíchnu kondom a za 9 měsíců budou na světě nový a výkonější likvidátoři, než jsem já.Po chvíli mě to přešlo.

Pak jsem se pustil do toho nerovného boje.Já a můj věrný AK 83 vs. quadriliarda prevítů.Po chvíli tohoto zápasu se ukázalo ,že můj věrný zběhl na stranu roztočů. Jeho váha 12.5 kg a k tomu bez koleček, mi začala spouštět pramínky potu z čela. Po 15 minutách jsem kapituloval a šel utírat prach.

„Do prdele!!! Do hajzlu!!!“ Opět zařvala Drahá. Na základě jen pár minut staré události a hlavně ze strachu,že opět budu muset líbat Drahou,jsem se bleskově chopil vysavače a zmateným pobíháním předstíral,že jsem ještě neskončil.Po chvíli jsem se rozhlédl a zjistil,že tímto klením nejsem počastován já.Vyloudil jsem ze sebe hlásek,jenž je podobný modlitbě Matky Terezy a volal:

„Co se děje Drahá?Nepotřebuješ pomoci?“

Zamířil jsem směrem ke klejícímu hlasu.Koupelna?…….Ne.Spíž….Ne!WC…..Jo!!!Zarazil jsem se.a pomyslel na svou záhubu.Minulý týden se rozbil záchod a já po vzoru televizního seriálu Kutil Tim a Receptář Přemka Podlahy jal se ho opraviti.Určitě budu linčován.Pootevřel jsem dveře.Zírám.Tupě zírám.Drahá klečí nad mísou a zběsile si v ní myje ruce.Vtom se na mě otočí a zařve:

„Nečum a lov!“

Nejprve jsem nechápal co a na vteřinku zauvažoval i o podběráku po dědovi.Avšak dle věcí ,co z vody tahala,jsem tuto možnost zamítl.Řasenka,klíče,doklady,rtěnka….Když vylovila i poslední věc,co vypadala jako malý puk,přestala klít a dala se do smíchu.

„Já jsem blbá…..já jsem tak blbá…..“teď jsem si byl už 100% jist ,že moje hlava zůstane na svém místě. Chtěla si vysypat ze svého batůžku drobky po svačině,ale z nedovřené kapsičky se do mísy poroučel i celý jeho obsah.Na závěr jsem si dovolil malou poznámku,která se ukázala jako ne zrovna šťastná, a hlavně dala co proto mé 100% jistotě.

„Bylo spláchnuto?“

A měl jsem ji.
zelva
27. 01. 2006
Dát tip
...tip

Katerina
04. 01. 2003
Dát tip
Nenaštval ;-)) Ale líbí se mi, jak okamžitě osobně útočíš. :-))) Máš nějaký problém?

Fil
04. 01. 2003
Dát tip
bych si nedovolil:-)))))

Wopi
04. 01. 2003
Dát tip
Fil: tobě už fakt je 88?

Fil
30. 12. 2002
Dát tip
No tak o tom mi ty ještě chvilku povídej:-))))))))))))))))))

Kandelabr
29. 12. 2002
Dát tip
tak trochu pod pantoflem ne?:)

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
jenom krapýtek.-)))))

Wopi
29. 12. 2002
Dát tip
Chtělo by to dělat mezery tak, je norma. Za každou čárkou, za každou tečkou, za uvozovkami. Už jsi někdy viděla nějaký tištěný text?? Za domácí úkol zkus otevřít náhodně vylosovanou knihu a koukni se, jak se to dělá. Takovýhle slepenec číst je o nervy... :(

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
jsem klučina a dobrá, příště i s mezerama-píšu tak rychle,že je nestačím dělat :-))))Snad jsi nezačala šilhat.-))A tištěný text???co to je ????Jinakještěbychmohlpsáttakhle:-)))) dík.-)))

Wopi
29. 12. 2002
Dát tip
se mi nemsti ženkým rodem, mně taky rostou fousy :))

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
No ale to neznamená,že nejsi holčina.-))))soráč.-)))

fungus2
29. 12. 2002
Dát tip
Celkem mě to rozesmálo. Obsahově zdařilé!!

Katerina
29. 12. 2002
Dát tip
Další povídka v kategorii manželská šeď, hm, hm, hm. To se fakt nedá napsat nic milého o manželích? Někdo by to mohl zkusit.... (jsem na to sama). Chybějících mezer jsem si při čtení ani nevšimla, ale Wopi má pravdu, dobře se na nějaký ten tištěný text koukni. Styl máš dobrý. Quadriliarda prevítů :-))))

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
Tam není o maželství ani zmínka-jen technická:-))) jinak zejtra běžím pro noviny:-))) a neboj další budou veselejší.-))))

Astalavista
29. 12. 2002
Dát tip
Podle mě hodně slabé... je to neuspořádané, motáš páté přes deváté, použil si v povídce příliš věcí, které neměly nejmenší důvod tam být, ze všeho nejvíc mi to připomíná scénář nějaké francouzské komedie z konce 60. let. Pobavit, ale za jakou cenu? Navíc, to, že označuješ svojí polovičku má Drahá - z hlediska použitého výrazu bych hádal, že jsi těsně před penzí, nebo už rentiéruješ:)... celé to na mě působí nevěrohodně, neplasticky a odfláknutě... promiň:).

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
No respektuju Tvůj názor,ale máé připomínky.Je to normální dílko,který má reálnej podklad a je koncipováno tak,aby vyloudilo alespoň malý úsměv.No scénář snad vypadá trošku jinak,ne:-)A výraz Drahá,tak na ten si vůbec nedovoluj sahat sic ti hlavu setnu:-)))Jinak je mi 22.-)A to jak to na Tebe zapůsobilo,toho jedinýho si na Tvé kritice cením.-) Dík a u dalšího dílu třeba dovi.:-)

Astalavista
29. 12. 2002
Dát tip
Jasně..:) A neboj, já si hned ověřoval, kolik ti je... jsme vrstevníci a proto mě to překvapilo, protože já tohle nepoužívám, ale je to samosebou tvoje právo:)

Katerina
29. 12. 2002
Dát tip
Mně tam to 'drahá' připadá ironizující. Říct mi ten můj 'drahá' tak s ním vyrazím dveře :-)) A manželská šeď tam je v každém řádku. Ty nemáš doma jedinou knihu, že musíš pro noviny?

Fil
29. 12. 2002
Dát tip
Mám doma stovky knih(teď nekecám)ale v 88 jsem si je tak krásně setřídil,že už na ně nechytám,jak se mi to povedlo.-))A to co nazýváš manželskou šedí.....no já nevím ,jsem mlád, ale já to vidím jako zábavu a komičnost takových situací.Jinak když se ti to nelíbí jaký to doma máš (samá šeď), tak to změň:-) Teď jsem Tě naštval co.-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru