Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pismak "domu"

05. 01. 2003
1
0
2229
Autor
Olda

Tenhle program je na svete uz nejaky patek a ve stejne podobe preziva. Koukal jsem na statistiky a prekvapilo me, kolik lidi jej stale pouziva. Pokud jej neznate, slouzi k nacteni del z Pismaka na vlastni pocitac tak, aby je bylo mozne cist i bez pripojeni k internetu. Program je mozne stahnout po kliknuti na Pismak vlevo.

Pred nejakym casem se nabidl autor Koom, ze upravi program k novym potrebam podle komentaru autoru. Opravi chyby a doplni nove, zajimave funkce. Nedoslo k tomu. Diskuze na tohle tema byla vedena ZDE >>

 

Nyni nabidl Endif sve zkusenosti a schopnosti na vytvoreni aplikace nove! Tahle diskuze by mela shrnout NEJDULEZITEJSI funkce, ktere by mela aplikace umoznovat.

 

Pro programatory: V prvni fazi bychom meli dat s Endifem dohromady protokol (pravdepodobne XML) tak, aby bylo mozne pozdeji jednoduse doplnovat funkce.

 

Ja bych videl predevsim:

  • ukladat dila a kritiky stejne jako informace v takove podobe, aby v nich bylo mozne jednoduse vyhledavat a manipulovat s nimi (ovsem ne databazi, ktera by se musela instalovat na pocitac) -- tedy
  • co nejjednodussi ovladani ;)
  • moznost psat kritiky k dilum off-line a pozdeji je odeslat (to ted nejak funguje, ale dost omezene)
  • napr. si off-line nastavit, ktereho autora aktualizovat po pripojeni (a kliknuti na ikonku stahni), aby se nemusel nacitat seznam autoru [to ale uz neni nezbytne nutne ;-]
  • nu a vseobecne se jedna o napad, ktery by oslovil uzivatele k pouzivani -- dam priklad -- male okenko (aplikace) ve kterem se rozsviti NOVE ZPRAVY, nebo NOVE KRITIKY, pokud se na P. objevi a uzivatel jen klikne a v prohlizeci se otevre "cely "P.
  • .. ;-) je to o napadu a o casu a chuti Endifa ;-)

 

Diky! ;-)

 


Prokletí
08. 02. 2003
Dát tip
Napadá mě maličkost: šlo by naprogramovat stažení děl "Přečtu si později"? Osobně jich tam mám habakuk, moc by mi poholo. Je to technicky řešitelný? ;o) Díky m.

Bizkitfreak
04. 02. 2003
Dát tip
JB: Aneb jak jsem uvedl...

JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Moc by se mi líbila možnost psát kritiky OFF line a pak je poslat najednou a také možnost stáhnout si díla která v seznamu přibydou za jednotlivý den, jestli mi rozumíš? aby v Písmáku byla možnost stáhnout např: Díla vložená např.dnes 30.1 + za 48hod+ za 3dny, tak jak je to v seznamu děl. JB

Bizkitfreak
24. 01. 2003
Dát tip
To by se (Opravte mne, jestli se mýlím) mělo dát udělat jednoduše. Klidně by se dal udělat na bázi popu3, ne? Vlastně by server přidělil uživateli něco jako e-mailovou schránku, což by velice zlehčilo orientaci na serveru i v počítači. Rovněž by díky nakompilovaným skriptům e-adresy mohli anonymové dopisovat tak, aby jim šlo odpovědět. Anonymové jsou jenom ve dvou skupinach; první je lenostní, druhá zbabělostní, jestli mi rozumíte. Pro tu zbabělostní by byl formulář, který by odesílal z anonymous@pismak.cz (Například). Uživatel se podívá na zobrazené názvy, kategorie a autory a prostě si vybere, co chce stáhnout (A to mu potom bude e-mailem odesláno), nebo napíše do kolonek, že chce všechny básně z posledních 2 dnů, která se točí okolo noci. (Například) o zaručuje i ono jednoduché ovládání. Chat by byl přenášen nějak na způsobu icq, i když poslední dobou zjišťuji, jak žalostně málo lidí zná význam toho slova. Sám jako osoba bych vám k ničemu nebyl, umím jenom grafiku, flash a html. (Zato prý zatraceně dobře) Tak zdravím. Povídám vám, že ten program mám před očima. Bude to něco. Tak naschle a dejte vědět.

Špuntík
08. 01. 2003
Dát tip
zní to skvěle.....hlavně ty zprávy....

Wopi
06. 01. 2003
Dát tip
jo, zní to dobře :) zatim jen poznámku - sice jde o blbinku, ale nešť: navrhoval bych logičtější seřazení tlačítek (to "všechna" je divně mimo, mimo bych dal spíš help, ale k "načti díla" bych dal blízko "všechna" a pak "stáhni", tak jak se to častu ťuká) - soudím dle své ženy, která mě volala, že dala "načti" a teď jí nejde "stáhnout" :))))

Armand
06. 01. 2003
Dát tip
souhlas .-)

Danny
06. 01. 2003
Dát tip
chtělo by to opravit chybu: pokud název díla obsahuje uvozovky či apostrofy, stáhne se tímto programem špatně. příčina tkví zřejmě v převodu těchto znaků na entity se znakem ampersand, který (asi) dělá bordel v souborovém systému když se dílo ukládá.

Atalanta
06. 01. 2003
Dát tip
Razeni del do adresaru podle jednotlivych autoru je skvele, mohl by jeste -- prosim prosim -- kazdy soubor "index.htm" vypadat tak jako na Pismaku stranka "O autorovi" (tj. povolani, vztah k literature, kategorie a pocet kritik u kazdeho dila, kritiky "k autorovi" atd.)?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru