Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpravy administratorum

07. 01. 2003
0
0
1938
Autor
Olda

Jak to vyresit se zpravami tak, aby je mohli cist vsichni administratori a zaroven aby neodpovidali vicekrat?

Nabizim zalozeni prezdivky Administrator (ci neco takoveho ale mozna lepe znejiciho). Pod nej by se nikdo neprihlasoval, ale jeho zpravy by mohli jednoduse (pres kliknuti po prihlaseni do normalni prezdivky) cist vsichni admini. Takze by seznam zprav videl jednoduse kazdy z nich, kliknul by na zpravu, odpovedel a smazal. Podepsan by byl uz jako konkretni autor (Wopi/Helca/..), tedy pokud by puvodni autor odepisoval, uz by to bylo konkretni osobe a umoznilo "normalni" diskuzi.

 

Jediny hacek by nastal, pokud by na stenou zpravu ve stejnou chvili kliklo (a odpovidalo) vice adminu. Ale predpokladam (doufam?), ze by se tak nestavalo prilis casto...?

 

Pokud by se to takhle (adminum) libilo, zridil bych to co nejdrive, "presypal" tam par stovek zprav ;-))) ktere mi vezi ve schrance a v uvodni zprave (ktera prijde autorovi po registraci) prepsal podpis na Administratori --> tohle totiz nejcasteji vede k tomu, ze autor s problemem pise mne a me neuveritelne kyne seznam zprav...

 

Nazory?


JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Jsem pro, usnadní to adminům orientaci. Co název admin nicku: "PrimeAdmin"? JB

Olda
15. 01. 2003
Dát tip
Helca; dobry! Archivoval bych radsi vse, zprav zas tolik nebude, takze "prednost" myslim nebude nutne resit. To deleni "presypanych" zprav je dobry napad. Podepisovat spise jako samotna prezdivka, ale uvadet, ze je to za "adminy". S tou soukromou postou to tak bude. Zkratka vsichni ty napady v hlave, podobu mam, po realizaci se to dopiluje -- mozna hlavne mezi vama adminama.

Helča
13. 01. 2003
Dát tip
Současné odpovídání bych zatím neřešila - lepší 2 odpovědi než žádná. Jen pokud nám Olda přesype svoji poštu mohli bychom si to rozdělit. Nové bych nechala na to, kdo k tomu přijde dřív. ... Tak mě napadá, zda nějak neoznačit stížnosti. Např. takový dopis by začínal slovem stížnost, které by tam skočilo automaticky - něco jako "Od díla" (to by pak měly být 2 funkce - zprava adminovi a stiznost adminovi), aby se řešily přednostně. Přitom bych běžné odpovedi podpisovala nickem a tak prevedla do soukrome pošty. A závažné/sporné věci (nebo v předzvěsti nepřítomnosti) podpisovala jako admin - tedy pokud nám to Olda umožní .) Taky se todá řešit tak, že se adresát požádá, aby ve vlastní zájmu odpověděl adminům. ... a poslední věc: ujasnit si zda a které zprávy archivovat, které mazat a kdy.

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
spuntik; zdravy nazor, az se to ozkousi, ochytaji se mouchy. Zkusim to zrealizovat po vikendu. To s tim kdo ty zpravy cetl mi prijde trosku komplikovane... otazkou je, jestli na reseni spornych zprav (vyzadujicih konzultaci s dalsimi adminy) bude stacit nejake auditko zde a "normalni" posta...

Merle
08. 01. 2003
Dát tip
pokud to dokážeš bez přepřihlašování, tak tím líp...

Špuntík
08. 01. 2003
Dát tip
K tomu řešení různých odpovědí různých adminů bych přistupoval až takový problém nastane často. Možná by u zpráv těchto druhů mohlo být, kdo je četl, jako je to u děl, pak by se mohli admini, kteří na to klikli před odesláním odpovědi spolu spojit a kdyžtak si to vyjasnit, své názory, případně stanovit kompromis.

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
Olda: Můžeme to zkusit..... nevím jak přesně ve stejnou chvíli je myšlen ten jednotný klik na zprávu. To bych téměř vyloučil (onu stejnou vteřinu). Jde to udělat tak, že jakmile by se na zprávu kliklo, byla by nepřístupná (k odpovědi) ostatním adminům? Nebo že by se undrlink nějak jinak zbarvil říkaje tím: "tahle zpráva se vyřizuje, na tu je zbytečné klikat"

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
underlink..

Olda
07. 01. 2003
Dát tip
Armand; to by sice slo, ale co kdyby si admin po precteni odpoved rozmyslel? Po jak dlouhe dobe by byla zprava opet dostupne ostatnim? Nelze spise spolehat na to, ze si zpravy vyberou "nahodne", popr. ze ve vyjimecnych pripadech dojdou odesilateli dve odpovedi? ;-)

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
Olda: Asi máš pravdu... je lepší dostat dvě zprávy než žádnou :) ...ale teď teda... po adminově odpovědi by zpráva zmizela? nebo by na ni mohl odpovědět znovu někdo jiný? Co myslíš?

Olda
07. 01. 2003
Dát tip
Armand; zpravu by admin po odpovedi smazal (vzhled by byl stejny jako bezne zpravy uzivatele) .. je to kocher? ;)

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
Olda: tak ok .-) pokud k tomu nebude mit nikdo nic víc. Možná že někoho napadne něco lepšího :)

Merle
07. 01. 2003
Dát tip
snad by se mohly nám ještě mohlo někde jak je seznam uživatelů objevovat Admin a počet nesmazaných zpráv, abychom věděli, kdy se přelogovávat...

Helča
07. 01. 2003
Dát tip
Jak jsem to pochopila já, tak by se nepřelogovávalo. Prostě kromě svých zpráv, by jsi měl ještě jeden seznam admin-zpráv - Oldo? Myslím, že je to dobrý nápad. Možná bych tam nechala i odeslané zprávy. Mohlo by se to tuším provázat s tím, co jsem psala pod Administrace - doplnění. Ten, kdo je admin, by měl mít možnost odeslat zprávu jako Amin (v případě, že časově nestíhá) - takže uživatel by odpovídal do společné pošty. Nemám těď moc času se nad tím zamyslet - ozvu se ještě zítra.

Olda
07. 01. 2003
Dát tip
Helca+merle; je to tak jak pise Helca, tedy ze by nemelo byt nutne se prehlasovat. S tim odeslanim posty "jako admin" je to pravda, zkusime to "nejak" rozbehnout a tohle uvidime v praxi, ju? ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru