Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osvetova sekce Pismaka

07. 01. 2003
0
0
2271
Autor
Olda

Tichotam: taky jsem pro založení jakési osvětové sekce písmáka. tam by byly základní rozumy ohledně psaní. jak je to s rýmy, jhak je to s historií českého básnění, jak je to s kategoriemi a tak. byla by to taková učebnice s promyšlenou strukturou. přidával by tam věci Lyryk, Rivka a nevím kdo všechno, ..každopádně ti kdo tomu rozumí. Každý příspěvek by se schvaloval. Armand: Ohledně \"Osvětové sekce písmáka\" - tak to je už Lyrykův nápad a přesně na to jsem mínil odkazovat ohledně \"definic stylů\". V téhle \"sekci\" by byly odborně pojaté články o tom co je to haiku, sýrealismus atd. atp. (ty věci které uvádíš)

V soucasnosti existuje v levem menu odkaz Kritika, ktery odkazuje na Lyrykuv klub Estetickych kontextu a skutecne obsahuje texty vice mene teoreticke a zamerene na kritiku.

 

Zalozeni klubu Osvety (popr. transformace Est. kontextu) na klub ktery by byl vice otevren beznemu autorovi a skutecne daval dohromady "rozumy ohledne psani" byl zobrazen v levem menu jako Osveta.

 

K prispivani (administraci) klubu (odkazu, psani textu) bych prizval Lyryka, Rivku, Falku.. koho dalsiho?

 

Komentare?


JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
Osvěta je potřeba. Ale nic se nemá přehánět, viz některé Lyrykovi názory interpretované v jeho Diskuzích o plevelných dílech apod. JB

JosefTupý
17. 01. 2003
Dát tip
podotýkám, že jsem Eca již publikoval. nicméně reakce velmi vlažná.

JRR
14. 01. 2003
Dát tip
Hmmm... Já nevim, chtělo by to něco, co by bylo přístupno lidem. Tak obecně. Je plno věcí, který, bez urážky, lidi, co nejsou zrovna z (aspoň) gymplu či peďáku, maj malou šanci rychle a jednoduše vstřebat. V tomto ohledu bych navrhoval angažovat Dannyho, nevim sice, jestli tu je taky, ale má talent písmáka zpřístupnit. Lyrykovy věci...jsou spíš pro lidi, co se češtinou pomalu živjej.

Olda
09. 01. 2003
Dát tip
Nazev, obsah, vsechno na lidech.. Zdenku muzes komentar?

Lyryk
09. 01. 2003
Dát tip
Přemýšlím o tom, sám v tom nemám absolutní jasno..., ale udělám si ho.

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
měla by být jasně členěna, a nenazýval bych to Osvětovou sekcí ale třeba Literární kuchyní nebo tak nějak...a vypadala by třeba nějak takhle: 1) Žánry díla: - O surrealismu - O Haiku - O fejetonu atp... (v nich věcně a pokud možno odborně a fundovaně, ale nijak zdlouhavě vysvětlit žánr a jeho pravidla, zmínit zástupce, doporučit literaturu) 2) Kritika - její smysl a pravidla pozn: zde bych doporučil diskusi nějakým způsobem řídit - tedy aby tam byly pouze věcné kritiky (pod úvodní statí), které například rozšiřují původní pohled nebo ho obohacují o zajímavý osobitý (ale konzistentně vyjádřený) názor! - byly by tu - v té stati anebo i možná přímo v podsekci kritiky - odkazy na výjimečná kritická písmácká díla (př: autor Valéry) 3) Poesie a její techniky - O rýmu, asonanci atp atp. 4) Česká jazyková kuchyně - Přechodníky a jiné specialitky české kuchyně 5) Klub estetických kontextů - zde by mohla být díla nezařaditelná mezi výše popsané... třeba Další kategorie jsou věcí diskuse.. navrhujte .-)

Armand
07. 01. 2003
Dát tip
ad 2) právo adminů vyloučit nesouvisející příspěvky v kritice "O kritice"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru