Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec monopolu III

09. 01. 2003
4
0
4689
Autor
Danny

navazuje na jedničku a dvojku

Jakub se probudil v devět ráno. Obyčejně spával delší dobu, ale nyní měl sraz s Markem v čajovně. Jakub se protáhl a ukázal prstem na stěnu. Po příslušném mentálním impulsu se objevil souhrn zpráv zasílaný z ředitelství společnosti. Jakub pracoval doma přes net - ven vycházel spíše večer, takže nyní to bude celkem výjimka, že se dopoledne ukáže na (ehm) čerstvém vzduchu. Zprávy neobsahovaly nic zajímavého - nové, odolnější erotrony řady Afrodita se prodávaly dobře, byly určené hlavně do kosmických lodí, kde od svých blízkých vytržení špičkoví astronauti a vědci potřebují sexuální vybití touto náhražkovou metodou. Také modely řady Aeskulapus pro použití v sanatoriích pro sexuální deviace šly na odbyt.Vůbec - zpočátku byl VR sex pouze pro počítačové nadšence, ale za poslední čtyři roky se velmi rozšířil mezi běžnou populaci. Jakub si nemusel dělat starosti že přijde o práci - vždy bylo co vylepšovat, upgradovat, testovat...

Před odchodem Jakub pohlédl na svůj osobní erotron. Padal na něj prach a hlavní spínač nebyl již dlouho přepnut z polohy FUCK OFF do polohy FUCK ON. Jakub tyto přístroje používal pouze při práci, když je testoval.

Před vchodem do čajovny již postával Marek. "Nazdar Kubo, jak je?" "Jak je tobě, kámo? Jak jsi mi včera psal že ti dala kopačky, měl jsem strach abys nepadl do depky..." "Ale ne, to bude dobrý. Přesto ti děkuju že sis na mě udělal čas - půjdem si sednout?" "Fajn."

Oba přátelé odložili veškerou elektroniku do skříněk na klíč a vstoupili do prostoru čajovny prosti rušivých vlivů. Po objednání Jakub spustil: "Nechceš opravdu zkusit VR sex? Na odreagování po nepovedeným vztahu je to výborný..." "Ne. Víš, já k těm vašim erotronům nemám důvěru. Nelíbí se mi to, chápeš? Nezačínej mě zase agitovat, prosím.... Jak se máš ty, jsi pořád ještě s Maruškou?" změnil Marek téma. "Už třetí rok. A je to čím dál úžasnější. Láska rulez." "To ti přeju, kamaráde..." "Nebuď smutnej. Vždyť jsme ti s Honzou říkali, že tohle ti fungovat nebude. Cynthie nebyla pro tebe. Možná ti připadala sexy, to ano, ale tušili jsme, že rozumět si s ní nebudeš..." "No jo, říkali jste mi to. Vím." "To je právě, pokud dovolíš ta výhoda VR sexu." "Cože? Nezačínej s tím zase!" "Uvaž - občas si myslíš, že hledáš lásku. Ale ve skutečnosti si zamilovanost namlouváš, protože se ti fyzicky líbí. Tohle se virtuálně odstiňuje." "Odstiňuje?" "Pokud se ti pouze fyzicky líbí, zapamatuješ si její vzhled a doma ho zadáš erotronu. Pak se s ní virtuálně vyspíš a ona se o tom nikdy nemá šanci dozvědět. Pokud se ti bude líbit, uložíš si ji na harddisk a pak je ti k dispozici." "Hmmm..." "Ale nezačneš s ní vztah. Nezraníš ji. Nezraníš sebe. Chápeš?"
"Ale není to opravdový." "Opravdový to není ani když se s ní sblížíš v reálu, protože sis nalhal že ji miluješ ale není to pravda... Opravdové to je v jiným případě." "V jakým?" "Pokud používáš erotron a jsi očištěnej od všech pudových záležitostí a potkáš tu, která je zkrátka ONA. Začne vám to zapadat do sebe. Máte si co říct. Je tam vzájemný pochopení. Pak můžeš mít vztah, před kterým se libovolnej erotron - i ten náš nejdražší za půl melounu - může zahrabat!" "Hmmm..." "Prostě odfiltruješ rušivý vlivy nižších vrstev mysli a voila - to, co najdeš, má větší pravděpodobnost, že to bude pravá láska." "Jako ty a Maruška." "Přesně. Oba jsme používali erotrony už dlouho, takže se nenecháme zmást zkratkovitou pseudo-přitažlivostí." "A co láska na první pohled?" "Proč ne? Nikdo ti v ničem nebrání, chápeš, jen se ti přidávají možnosti..."

Přišel čajovník a přinesl šálky. Přes sítko přelil zlatavý mok. Lístky zachycené filtrem se černě kroutily nahoře a posléze uschly.
evalota47
09. 05. 2005
Dát tip
Seregil - to je i můj názor.

Seregil
20. 01. 2003
Dát tip
Hergot dobrý.... máš tzv. fantasmagorii.... klub

MM
18. 01. 2003
Dát tip
danny, to je přeci z nedokončeného kalenádře :)) e. hauptbahnhof rulez! ale i tobě se zadařilo... jen to k těm předchozím dílům moc nesedí... je to příliš úvaha (lehce nepřehledná) a málo legrace ;)

Danny
17. 01. 2003
Dát tip
U_Vulkan: např. pedofilie, nekrofilie...

Danny
17. 01. 2003
Dát tip
třeba někdo kdo byl pohřben zaživa... ... nebo hrobník

Danny
17. 01. 2003
Dát tip
:)) teď jsem si vzpomněl na čísi povídku o "pasivních nekrofilech", kteří dosáhnou vzrušení jen tehdy, když s nimi po jejich smrti někdo souloží :))))

Shammann
14. 01. 2003
Dát tip
Dobře se to čte, člověk by tomu mohl i věřit.

fungus2
09. 01. 2003
Dát tip
Hm.Zajímavé.

hurvinek
09. 01. 2003
Dát tip
preferuji realitu

Zajímavé, trochu plytké, ale místo pro otištění v nějakém i celkem seriózním magazínu by se pro to určitě našlo. Jen bys tomu asi měl dodat trochu přehlednosti, přesněji tomu rozhovoru.

Jeanne
09. 01. 2003
Dát tip
možná, že by to lépe probrali u piva. :))**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru