Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravidla vyuzivani sluzeb serveru

10. 01. 2003
1
0
2302
Autor
Olda

Pro ty, kteri o teto myslence jeste neslyseli: - pravidla pouzivani by mela byt na kazdem serveru - pokud tam nejsou, ridi se vse platnym zakonikem, ale je to ad hoc, na vode, nejiste, nikdo nevi - vetsina veci napsanych v nasledujim textu vyplyva ze zakona, ale je dobre mit je napsane pro \"vyjasenni\" - snahou textu neni nikoho omezovat, ale prenest odpovednost za obsah primarne na autora textu a trosku pojistit provozovatele serveru proti skodicum, ale zaroven ubezpecit uzivatele o jejich pravech - ten text by mel byt koser (jedinej spornej je vymezeni autorskejch prav ktery mi davate a na to otevru vlastni diskuzi), ale presto - sem jen clovek, takze pokud se nejak nehorazne pletu, dejte mi to v klidu vedet ;) - admini ctete extra pozorne, protoze po vas bych pak rad, abyste se spolu s provozovatelem pod ten text podepsali - .. - s podminkami nemusi uzivatel nikde explicite souhlasit. Je to (hezky pravne) preneseny z realnyho sveta. Kdyz prijdete do restaurace, tak vam taky nikdo nevnucuje Pravidla uzivani restaurace, ale kdyz budete kopat do baru, tak vas vyhodej. Stejne je to na internetu. Ta prvidla musi byt nekde (pod odkazem) vystavena, ale ne \"vnucovana\" kazdemu autorovi. Tim nerikam, ze je zverejnim tajne, ale ze nebudu kazdeho individuelne nutit je cist a klikat na \"souhlasim\" - to je zatim moje vize ;-)

PODMÍNKY VYUŽÍVÁNÍ SLUŽEB SERVERU
(dále jen Podmínky)

 

1

 

Provozovatel Serveru je oprávněným provozovatelem a správcem Serveru (dále jen Správce). V rámci provozu tohoto Serveru poskytuje Správce služby, které umožňují uživatelům vkládat na Server textové informace (dále jen Data). Služby Serveru umožňují tyto informace zobrazovat, zasílat, upravovat, mazat nebo s nimi jinak dále pracovat. Při používání jednotlivých služeb a produktů může Server využívat nabízených služeb propojených serverů. Služby usnadňují uživateli i přístup na další servery provozované Správcem.

2

 

Uživatelem služeb Serveru je každá osoba, která Server používá, při využívání služeb tohoto Serveru přistoupila k těmto Podmínkám; nebo každá osoba, která se v souladu s těmito Podmínkami zaregistruje a/nebo se již zaregistrovala v rámci využívání některé konkrétní služby Serveru.

3

 

Podmínkou pro vstup či využití služeb Serveru je přistoupení uživatele k Podmínkám. Přistoupením k Podmínkám uživatel akceptuje veškerá jejich ustanovení.

 

 

 

5

 

Při využití služeb Serveru je uživatel povinen uvést pouze platnou emailovou adresu, popř. věk a další údaje, které nemají osobní povahu

6

 

Pro Data, která uživatel na Server vkládá platí určité pokyny a omezení. Tyto pokyny jsou zveřejněny přímo na stránkách Serveru, prostřednictvím nichž uživatel Data vkládá. Uživatel je povinen tyto pokyny respektovat.

7

 

Kromě případů výslovně uvedených v těchto Podmínkách uživatel nesmí upravovat, kopírovat, distribuovat, předávat, zobrazovat, provádět, reprodukovat, publikovat, licencovat, převádět nebo prodávat jakékoli informace, software, produkty nebo služby získané ze služeb Serveru ani z nich vytvářet odvozená díla. Uživatel není oprávněn využívat služeb Serveru k jakýmkoli účelům odporujícím zákonům nebo těmto Podmínkám. Uživatel nesmí služby Serveru využívat způsobem, který by mohl poškodit, znemožnit, přetížit nebo zhoršit funkci serverů provozovaných Správcem nebo jeho partnery nebo rušit používání těchto serverů nebo služeb Serveru jinými osobami. Uživatel nesmí jakýmkoli způsobem získávat ani se pokoušet získávat jakékoli materiály či informace týkající se služeb Serveru, které nejsou (nebyly) veřejně zpřístupněny nebo poskytnuty prostřednictvím serverů provozovaných Správcem.

 

 

 

9

 

Na tomto Serveru nejsou shromažďována žádná data osobní povahy, tak jak jsou definována v zák.č. 101/2000 Sb. Kontaktním pojítkem je pouze e-mailová adresa uživatele. Tímto způsobem je vyloučena možnost manipulace s osobními daty uživatelů. Pokud uživatel poskytne údaje osobní povahy, je to vždy s jeho vědomím a souhlasem. Uživatel je srozuměn s tím, že některé z těchto dobrovolně vložených údajů mohou mít povahu osobních údajů ve smyslu zák. č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Jakékoliv případné osobní informace identifikující konkrétní osobu nebudou předány třetí straně, a to úplatně ani bezúplatně, bez předchozího souhlasu uživatele, nebudou použity k jinému účelu, než k jakému byly získány. Na přání uživatele (i bez udání důvodu) budou jeho případná osobní data vymazána z databáze. Správce prohlašuje, že podnikne veškerá možná, tj. t.č. známá opatření, aby případné osobní údaje uživatelů zabezpečil před neoprávněnými zásahy třetích osob.

10

 

Uživatel bere na vědomí, že Data, která dobrovolně poskytne do prispevku nebo jiných automaticky generovaných stránek mohou být použita třetí osobou. Správce však nenese žádnou odpovědnost za případné neoprávněné zásahy třetích osob, v důsledku nichž tyto osoby získají přístup k datům jednotlivých uživatelů anebo k jejich účtům anebo k příslušné databázi Správce a tyto údaje neoprávněně použijí, využijí, zneužijí nebo je zpřístupní třetím osobám. Uživatel prohlašuje, že si je v této souvislosti vědom rizik pro něho vyplývajících z výše uvedených neoprávněných zásahů třetích osob.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14

 

Pokud uživatel v souvislosti s využíváním služeb Serveru předá své názory nebo připomínky (elektronicky, poštou či jiným způsobem), poskytuje tím Správci následující práva k těmto výsledkům jeho činnosti a to i tehdy, pokud jsou dílem ve smyslu zák. č. 121/2000 Sb., o právu autorském (dále jen Příspěvky):
používat, kopírovat, distribuovat, předávat, veřejně vystavovat, veřejně provádět, reprodukovat, přenášet jakékoli takové informace. Na základě předání těchto příspěvků nevzniká Správci povinnost tyto jakkoli užívat a je oprávněn tyto příspěvky kdykoli na základě vlastního uvážení odstranit z webových stránek. Honorarem se v tomto pripade rozumi strojovy cas Serveru, ktery Provozovatel vyhradil pro prispevky autora.

Tohle nemam overene, otevru na to jinou diskuzi, takze se k tomuto bodu vyjadrujte tam.

15

 

Správce je oprávněn sledovat údaje z profilu služeb Serveru jednotlivých uživatelů pro statistické účely. Je oprávněn informovat o průměrném věku, pohlaví a dalších statistických údajích týkajících se uživatelů služeb Serveru. Je oprávněn tyto informace zveřejňovat. Tyto sestavy nebudou obsahovat osobní údaje, které by mohly identifikovat uživatele nebo které by umožnily uživatele kontaktovat bez jeho předchozího požadavku. Uživatel služeb Serveru s tímto výslovně souhlasí.

16

 

Správce je oprávněn odtajnit údaje uživatele Serveru, bude-li to nezbytné z hlediska dodržení zákona nebo v rámci soudních či správních řízení vedených se Správcem, nebo proti Správci; aby byla chráněna či bráněna práva Správce; nebo aby za daných podmínek byla chráněna osobní bezpečnost uživatelů produktů Správce, poskytovaných v rámci tohoto Serveru nebo třetích osob.

17

 

Správce prohlašuje, že zavedení služeb Serveru věnuje a bude věnovat s vynaložením maximálního úsilí a s odbornou péčí, tak aby minimalizoval veškerá případná rizika, která by při řádném využívání služby Serveru mohla vzniknout uživatelům či třetím osobám.

18

 

Správce neodpovídá za činnost uživatelů služeb Serveru ani za způsob jakým služby Serveru využívají. Správce nenese žádnou odpovědnost za případné zneužití služeb Serveru uživateli či třetími osobami.

19

 

Správce nenese žádnou odpovědnost za škody, které by uživateli nebo třetím osobám přímo, nepřímo či náhodně vznikly v důsledku nebo v souvislosti s využíváním služeb Serveru. Neodpovídá za škody, které by uživatelům nebo třetím osobám vznikly v důsledku nemožnosti využívání služeb Serveru nebo v přímé či nepřímé souvislosti s touto skutečností.

20

 

Správce je oprávněn bez souhlasu Uživatelů a i bez jejich předchozího oznámení služby Serveru upravovat nebo inovovat.

21

 

Správce je oprávněn kdykoli měnit ustanovení těchto Podmínek. Změna podmínek je platná a účinná okamžikem zveřejnění na stránkách Serveru. Tyto změny budou zapracovány do textu a budou zveřejněny ve formě úplného znění Podmínek. Je v zájmu uživatele, aby průběžně sledoval znění Podmínek.

22

 

Uživatel je povinen pravidelně se seznamovat se změnami Podmínek. Bude-li uživatel pokračovat v používání služeb Serveru po provedení těchto změn Správcem, má se za to, že se změnami Podmínek bez výhrad souhlasí.

23

 

Služby Serveru mohou odesílat uživatelům Serveru zprávy formou elektronické pošty, SMS nebo MMS, jimiž uživatel dostává požadované informace. Správce je oprávněn elektronickou poštou informovat uživatele o službách Serveru, funkcích, provozu, novinkách atd.

24

 

Dotazy, podněty a případné stížnosti týkající se služeb Serveru nebo těchto Podmínek mohou uživatelé zasílat prostřednictvím služby NAPIŠTE NÁM v menu.

25

 

Tyto Podmínky nabývají platnosti a účinnosti jejich zveřejněním.


JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
K tomu neni co dodat.. nemám znalosti, kterými bych mohl cokoliv vyvrátit a myslím si, že je to správné. JB

nin
16. 01. 2003
Dát tip
10. bylo by lepší to "zneužita" jinak mě nic nenapadá

Helča
16. 01. 2003
Dát tip
Taky k tomu nemám nic. Jen mě napadlo jestli někam nenapsat, jaká (ne)jsou práva čtenáře ... tj. s tím kopírovaním. Ale na druhou stranu, když do někdo vydá knihu taky do ní nepíše, že se text nesmí ukrást.

Olda
15. 01. 2003
Dát tip
10. to je oprana jednak proti hackerum a druhak proste proti tomu, ze kdyz si nekdo zkopiruje text z P. a pouzije ho jakkoli, tak ja s tim nemuzu nic delat. Mozna bych tam to "pouzita" zmenil na "zneuzita". Pokud to dokazete formulovat lepe, sem s tim. 18. Ja myslim, ze takhle se te odpovednosti za chovani uzivatele prave zrici muzu. Cele je to predelavka pravidel z jednoho velkyho ceskyho serveru a myslim, ze je to koser, tam to pravnik urcite pripravoval. Tedy navrh nejakych uprav?

Špuntík
12. 01. 2003
Dát tip
18. je myslím v pořádku, osobně jsem jí pochopil a myslím, že se vyskytuje i na jiných serverech, že se může stát, že si to někdo zkopíruje a použije pro vlastní potřebu, třeba nějaká kapela nějaký text, to Olda ani žádný admin nemůže ovlivnit. Aspoň tak to chápu já. Ta 10. je opravdu ošemetná, možná by se to mohlo včlenit do té 18. či naopak.

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
Zatim jen malou věc - když je uživatel povinen se seznamovat se změnami Podmínek (b.22), bylo by asi dobré deklarovat, že každá změna podmínek bude nějakým způsobem oznámena. (návěstí na úvodní stránce nebo zpráva). Nemůžeme chtít po uživateli, aby každý den pročítal podmínky a kontroloval si s výtiskem ze včerejška, jestli se něco nezměnilo...

Olda
10. 01. 2003
Dát tip
wopi; souhlas, rozhodne bude, jinak ti to neprijde proti srsti? stana; jasan, az bude cas, ja tu pres vikendu nebudu vubec ;)

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
jinak mi to zní docela dobře - můžu to dát přečíst pro kontrolu právníkovi? nebo už to měl?

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Olda: definovat co je to "Přistoupení k podmínkám" že se to rovná Užívání serveru (tj. registrace a/nebo využívání služeb serveru) To tam, dle mého, není zcela jasné a mělo by být explicitně řečeno. Tady mám trochu zmatek: 9. Správce prohlašuje, že podnikne veškerá možná, tj. t.č. známá opatření, aby případné osobní údaje uživatelů zabezpečil před neoprávněnými zásahy třetích osob. 10. "Uživatel bere na vědomí, že Data, která dobrovolně poskytne do prispevku nebo jiných automaticky generovaných stránek mohou být použita třetí osobou" Asi chápu cos chtěl říct, ale v té desítce je to špatně formulováno z právnického hlediska. Tohle by taky mohlo znamenat vzdání se autorských práv! 18 Správce neodpovídá za činnost uživatelů služeb Serveru ani za způsob jakým služby Serveru využívají. Správce nenese žádnou odpovědnost za případné zneužití služeb Serveru uživateli či třetími osobami. Tomuhle rozumím, ale nejsem si zcela jist jestli se můžeš zbavit té odpovědnosti. Napadá mě paralela s pitím nezletilé osoby na soukromém večírku. I když jí řekneš aby nepila (tedy poučíš jí) a ona se vožere a něco se jí stane, stejně za to můžeš ty, protožes za ni zodpovědný. To je jen příklad. Neznám zákony upravující práva a povinnosti vlastníků domén a webu obecně. Jen mě napadlo, že to, žes to prohlásil může být v rozporu se zákonem. a nakonec: 25. je obsažena v 21 uffff .-)

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
avi

Olda
10. 01. 2003
Dát tip
Armand; 9. je jasna, 10ka byla blbost - upravuji (prekontroluj ;) 18. je sporna -- nevim, co ostatni? 25. v 21 -- dycky se to pise na konec, o tom kdy zacina platit to, cos napsal. Ta 21ka je o "zmenach" ;) DIKY!

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Stanislav a Olda: 18 je ok... jen jsem upozorňoval, že by mohla být v rozporu se zákonem. 9. tam je pro srovnání textu a kontextu s desítkou

nin
10. 01. 2003
Dát tip
18 - je to určitě nutný, ale měl by se na to mrknout právník, jestli to lze takhle formulovat jinak bez připomínek

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
Olda: mluv se mnou, prosím

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
Wopi: souhlasím s tím právníkem... to by rozhodně chtělo! Olda: tu větu bych celou vypustil u té desítky... tu co jsem dal ve své žlutěné reakci do kursív.

Helča
10. 01. 2003
Dát tip
pozorně přečtu večer. měl by to vidět prvník!

nin
10. 01. 2003
Dát tip
s těma zprávama mě to napadlo taky, přece nemůžeš mít odpovědnost za nějaký rasistický výlevy v soukromých zprávách prvník je S.J.V. :-)

Helča
10. 01. 2003
Dát tip
i třetík - jsem rád, že mě chápete .)

Olda
10. 01. 2003
Dát tip
wopi; jen velice rychle -- zatim ne -- az doplnime tu cast s temi autorskymi pravy, pak by to bylo bezva! ;)

Wopi
10. 01. 2003
Dát tip
o.k.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru