Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vycházka

Výběr: Stanislav_Vašina
13. 01. 2003
19
0
5525
Autor
Danny

trocha postpostmoderního danielismu...

Mezi mozkovými závity číslo 26569A a 26569B mám malý šuplík. Tam se nachází maska, kterou si nasazuji někdy když přijdou doktoři na vizitu. Nasadil jsem ji i nyní, protože se jednalo o první mojí propustce na vycházku po třech letech. Na vycházku půjdu bez masky, protože když ji mám nasazenou déle než 4 minuty 17 sekund a 56 setin sekundy, začne mě svědit pravá hemisféra.

Vyšel jsem z bran ústavu. Propustku mám sám, protože veškeré moje příbuzenstvo emigrovalo do Antarktidy. Přemýšlel jsem jak se asi mají a přitom se blížil k zastávce autobusu.

Na zastávce již stál jeden pán. Byl mi podezřelý, protože neměl na hlavě psací stroj. Posléze přišla paní - také neměla na hlavě psací stroj! Zakroutil jsem hlavou. Nějaká konspirace, samozřejmě. Třetí osoba bez psacího stroje na hlavě se blížila zprava. Ten pohled jsem nemohl snést, takže jsem obrátil svůj zrak na blízkou dopravní značku. Její barva krásně ladila s barvou mraku na obzoru. Jakmile vítr rozfouká mrak, bude někdo muset značku porazit či přebarvit - rušila by barevnou kompozici okolí.

Přijel autobus číslo 36 a za ním trolejbus číslo 9. Skutečnost, že ciferný součet 36 dává 9 mě ve spojení se situací velice rozesmál. Hlukem svého smíchu jsem popudil paní čekající na zastávce - odvrátila se ode mne a začala se hrabat v kabelce. Doufal jsem že vytáhne psací stroj, ale byl to mobil - no co, může psát alespoň SMS.

Nastoupil jsem do autobusu číslo 36. Na sedadle naproti dveřím seděla paní s pejskem na klíně. Skutečnost, že jsme dnes neměli k obědu psa, jsem si vynahradil tím, že jsem si vedle ní sedl.

V centru jsem vystoupil. Udivilo mne, že druhým směrem jede rovněž autobus číslo 36 a nikoli 63. Kroutil jsem nad tím hlavou. Louže na blízkém chodníku odrazila na své hladině holící strojek Gilette z výlohy naproti - tím můj údiv potvrdila. Stále žádný psací stroj, dneska mám smůlu. Možná by stačil kočkací stroj, ale ten jsem tu neviděl už vůbec.

V bistru bylo celkem plno. Koupil jsem si hranolky a jedl je u stolu. Vedle mně jedl postarší pán. Náhle vstal a bez toho, že by se zmínil o psacím stroji odešel na záchod. Za nějakou chvíli ze záchoda vyšel postarší pán oblečený stejně jako ten první. I v obličeji mu byl velmi, velmi podobný. Přešel k našemu stolu a pustil se do jídla pána který odešel, jako by snad bylo jeho.

Naneštěstí již potřebný čas vypršel a já se musel vrátit do péče lékařů. Ještě jsem poklepal na rameno mladíkovi u vedlejšího stolu  a výhružně řekl: "Ať je to jak chce, stejně se nakonec jmenuješ Ivan!".

Poté jsem vítězoslavně odešel na zastávku autobusu. Další ciferný součet se nekonal, protože jsem se vracel autobusem číslo 48.


Deltex
15. 03. 2003
Dát tip
*

Spvrivs
15. 03. 2003
Dát tip
Dobré. Zvlášť se mně líbí "kočkací stroj". *! :-))

Kodynie
26. 02. 2003
Dát tip
Promiň, Danny, ale rozbrečelo mne to. Plakat je zdravé.

Hauský
26. 01. 2003
Dát tip
Danny,tak jsem si ji konečně přečetla:o) a musim,říct,že to fakt stálo za to,řekla bych ,že je to hodně dobrý!!!!! Opravdu! ****** a chvílema hodně vtipný:o)))

Anais
18. 01. 2003
Dát tip
:) *

Jeanne
18. 01. 2003
Dát tip
sakra, kde najdu místo, kde mám svoji masku **

Seregil
15. 01. 2003
Dát tip
Danny skvělý... Drowney: jde to do klubu, ty si s těma kritikama nezadáš...

Regis
15. 01. 2003
Dát tip
Side effects of living... ;)) Surrealismus vypadá jako dobrá diagnóza...

Norek
15. 01. 2003
Dát tip
pěkný

nin
15. 01. 2003
Dát tip
Paráda!!! Souhlas se SV, že na tohle by nikdo "nezkušenej" nepřišel, jo, fakt se ti to povedlo zachytit!!! ***

Nuitík
14. 01. 2003
Dát tip
naprosto skvělý mi to přišlo, dávám do nej....!!! :o) nejlepší bylo....jak tě udivilo, že pán nemá na hlavě psací stroj a potom ten chlápek, co šel na záchod.....a vrátil se na své místo a začal jíst jídlo, které patřilo pánovi, který před chvílí odešel na záchod :o))))))))) jsi skvělej v tomhle :o)))))*****************

Kami
14. 01. 2003
Dát tip
Kdybych uměla hvízdnout, prsknu ... *!

Danielismus?...Když se člověk snaží bránit době,brání se nakonec jen sám sobě,,,Tip.

j_i_r_i_k
14. 01. 2003
Dát tip
No, chlope, tak tohle teda hodně hodně jo o... Díky...

katugiro
14. 01. 2003
Dát tip
výtečné! :) (nebo mám pro podobné věci slabost...) *

Cirilla
13. 01. 2003
Dát tip
povedený profil šílence :)*

Armand
13. 01. 2003
Dát tip
:)*

hurvinek
13. 01. 2003
Dát tip
náhodou danny je prima * ( i kdyz je cvok)

fungus2
13. 01. 2003
Dát tip
Tak to se povedlo!!

Naja
13. 01. 2003
Dát tip
Danny beres to celkem s nadhledem. Neni nad vychazky z blazince do sveta blaznu...:=((((

Drownedgod
13. 01. 2003
Dát tip
...zaspal si dobu můj milý příteli, už dlouho si nebyl venku a přísun modernizace je k tobě nespravedlivý a tak ti prostřednictvím náhradních dílů psacích strojů sděluji, že stroje jež zoveš psacími či kočkocími byly již dávno nahrazeny modernějšími miniaturami plně elektronických součástek jež sotva budou viděti pouhým okem a tak pobuřovali mozkově nemajetné idividua. Součástky jsou implementovány do zárodků a jsou řízeny impulsy nervového zakončení částí mozku jež jen málokdo využívá a dle Tvého výpravného scénáře a náročných úkonů v něm konaných jsem usoudil, že jen málokdo dovede bravurně sečíst a barevně sladit myšlenky jak Ty, tudíž jistě využíváš mozek vícero procenty než ostatní smrtelníci. Proto nezanevři na společnost mimo zdi tvého ústavu a věř, že i oni mají psací stroje na hlavách, ale na rozdíl od tebe se stydí a kryjí je pod vlasovou část hlav a miniaturizace jim tak vyhovuje, leč není nad bezchybový stroj jež nemá pod palcem žádnej Gejts či jiný sráč...užij tedy součástky dle tvého nejlepšího uvážení a pamatuj na nás co též nenosíme masky...:-))))))))))))))))

Dabi
13. 01. 2003
Dát tip
jo Danny...znáte ten jeho bezelstný úsměv?;-)) můj upřímný t*

des_te_meer
13. 01. 2003
Dát tip
ju, tohle je pekne :-)) *

MM
13. 01. 2003
Dát tip
*!* prima peklo ;)

MM
13. 01. 2003
Dát tip
btw... připomíná mi to onu starou dobrou kombajnovu o lovení špačků ;) a vůbec produktivní postcharmsovskou atmosféru progresivní fóbie :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru