Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hloupý Honza

17. 01. 2003
3
0
1970
Autor
Perchta

Honzovi, tomu nejlepšímu příteli

 

Hloupý Honza

 

   Princezna bydlí ve věži a princ v zámku. Princ se o princeznu bojí. Princezna pozvala prince na společný výlet. Princ odmítl, a tak princezna chodí na výlety sama. Princ si ze strachu sestrojil speciální monitorovací systém a často se do něj dívá. Když jde princezna spát pod stromy do hor, princ vůbec nespí a jen čučí do monitoru.

  Princ také vysílá pod věž svoje vojáky převlečené za pocestné, aby princeznu hlídali. Princezna nosí chudým pocestným hrnek mléka, ale tito pocestní ho pijí s odporem a pod cáry se jim rýsují gladiátorské svaly.

   V poslední době je princ nervózní. Chtěl by vědět, co princezna vypráví svým pocestným. Poslal proto k princezně svého přítele Hloupého Honzu. Princezna ho hned rozeznala, zeptala se ho: "Jak se ti líbím?" a Honza odpověděl, že neví. Myslel si, že tím princeznu zaujme. Honza se totiž rozhodl, že když je princ daleko, mohl by princeznu získat pro sebe. Je to už takový zvyk, Hloupý Honza dostane princeznu a půl království k tomu. Honza už nějaké království má, ale princezna by se mu šikla.

   Až se Honza dozví, že princezna s ním mluví jenom proto, že je princův přítel, nezbude mu, než aby skočil po hlavě do vlastní hladomorny.

 

 

Epilog

   

   Všechno dobře dopadlo, princ dostal princeznu a Honza jim postavil nový palác, měli spoustu dětí a jestli neumřeli, žijí dodnes.


Žíně
09. 05. 2003
Dát tip
S kým měla tu spoustu dětí?:-)) Tip

Perchta
09. 05. 2003
Dát tip
Princ měl spoustu dětí, některé i s princeznou. LOL Dík

Žíně
09. 05. 2003
Dát tip
:-))))

Danny
01. 02. 2003
Dát tip
mi to přijde zajímavý ale divný...

Sonor
18. 01. 2003
Dát tip
před spaním myslím na jiné věci,třeba aby se mě dobře spalo

katugiro
18. 01. 2003
Dát tip
Tip od Sonora by mě po přečtení jeho "Holky" asi znervóznil... :) Pohádka je to postavená na hlavu, ale zase dostatečně na to, aby to bylo jasné... Proč píšeš pořád pohádky (PPPP?), je to poněkud svazující žánr... :)

Jak to mohlo dobře skončit , když skočil do tý hladomorny ???

Sonor
17. 01. 2003
Dát tip
Fuck off Boženko Němcová.Za tuhle moderní pohádku musíš dostat TIP

Perchta
17. 01. 2003
Dát tip
óóó, děkuji :-)

Sonor
17. 01. 2003
Dát tip
jenom by mě zajímalo jak Tě tohle mohlo napadnout?

Perchta
17. 01. 2003
Dát tip
No asi před spaním, ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru