Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Král a klaun

26. 04. 2000
4
1
1853
Autor
Stepca

"NĚCO MEZI" písničkou a básničkou každopádně jeden verš jednoho života. P.S. ...nebo je to spíš balada bez rytmu :-)

Král a klaun Je šedivé ráno a šedivý král na vrásčité tváři se zrcadlí žal dal poddaným všechno, co měl i co znal však lid jeho zradil svůj vděk jenom hrál. A po cestách vrásek se prochází zlost i oči jak zdá se teď říkají dost když všechno jsem rozdal já nechtěl jen kost já chtěl vaši lásku, být vítaný host. Zůstal jen blázen, co si na klauna hrál květiny sázel a šťastný se zdál když král se ho zeptal proč nezmizel pryč on se jen usmál a odložil rýč. Já také kdysi lidem chtěl dát na tváře úsměv - klaunem se stát já za svoje kousky nechtěl jsem víc než zářící oči a veselou líc. Lidi řekli je blázen, když nechce nic pryč odtáhli děti zpět do ulic já dál se jen toulal a viděl mnohokrát že prachy jsou všechno, co brát můžeš-dát. Dnes neplatí úsměv a vlídná slova kdo neslaví úspěch musí se někam schovat než z něj udělaj blázna, co nemá víc než přiblblej úsměv a víc už nic.

1 názor

kunka
14. 01. 2008
Dát tip
pravda,má to podobné črty,páči sa mi ešte sa stavím,teraz padám zarábať (-:

Stepca
29. 10. 2001
Dát tip
dík - hezký den

Litochowitz
23. 10. 2001
Dát tip
Líbí se mi to moc, ikdyž třeba někde ten verš až tak moc nesedí, ale o to přeci nejde. Je to fakt pěkný.....proto....T-p.

Stepca
28. 04. 2000
Dát tip
Bib a další: ...ani nevíte, jakou jste mi udělali radost, vy co si myslíte, že ta poslední neplatí. Nevýslovnou! Tisíceré díky vám :-).

Stepca
28. 04. 2000
Dát tip
.

Stepca
28. 04. 2000
Dát tip
.

Merle
27. 04. 2000
Dát tip
jo, není to špatný... souhlas s Bibšou

Tynic
27. 04. 2000
Dát tip
Balada s velkym B!

PS
26. 04. 2000
Dát tip
Tak smutná pravda a tak pěkně řečená... Ale já budu za blázny stále orodovat. (ad básnická forma: není to nejhorší, ale když už jsi zezačátku čárky nepsal, neměl jsi s tím v půlce začínat - lépe ovšem je psát všude a tam, kde mají být) Ale za myšlenku ti patří chvála. :o)

bochy
26. 04. 2000
Dát tip
Já tyhle verše můžu číst od rána do večera, ale někdy je jich až moc.

Bibša
26. 04. 2000
Dát tip
Jak jsi myslel tu baladu bez rytmu??? Tady jsi se soustředil na rytmiku víc než v kterekoliv jiné svojí básničce a věz, příteli, že to je poznat! Krásně to plyne, zvučí a jsou to slova, co nejdou jedním uchem sem a druhym tam. Fakticky forma je podařená, zdá se mi. Och a co s tim obsahem??? Téma je už trochu známe, líbí se mi zamyšlení nad tím, že lidi odtáhli svoje děti zpět do ulic, když přišli na to, že je blázen...a nelíbí se mi tvoje definitivní hláška v prvním verši poslední sloky "dnes neplatí úsměv a vlídná slova". Krytycky nesouhlasím - PLATÍ!!! Na Bib určitě víc než cokoliv jiného! A proč se tak rozepisuju? No protože mě to zaujalo :-))

xpired
26. 04. 2000
Dát tip
Namouduši skvělé! Pozoruhodná báseň jen co je pravda. Ach.

Poops
26. 04. 2000
Dát tip
To je krásnýýý! Ale Bibša má pravdu - dnes právě naopak zase začíná platit úsměv a vlídné slovo. A to stále VÍC! Asi je to další verš dalších životů...:-))

saggit
26. 04. 2000
Dát tip
Krásně to plyne, musíme na to udělat muziku (pokud jí to už nemá). Je v tom velkej kus pravdy a sedí na hodně lidí. Naštěstí ne na všechny...(sakra, kde mám ty prachy?)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru