Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrození

27. 01. 2003
2
0
1403
Autor
soale

Jak to bylo?

Bylo nebylo
Božího pacičky škrábaly na okno
Leknutím, že nikdo neotvírá
Bůh jenom vzdech
"a spasí tě tvá víra"

 

Ten vzdech
Pln pelyňků i pořezání čerstvou trávou
Duší oživlých i duší umrlců
Temných lesů i měsíčních odrazů v kalužích
Víry věřících
Nevíry bezvěrců
Pln všeho

 

Ten vzdech

 

A puklo půl okna
(Bůh radostí zatleskal)
A probuzená Bohyně
Ho Úsměvem zve k sobě dál


Francois
30. 01. 2003
Dát tip
*

Drownedgod
29. 01. 2003
Dát tip
...nevím, mi přijde taková nemastná neslaná, chtělo by to ještě popřemýšlet a popracovat bez zbytečných zbrklostí a pak možná....možná....:-)))

hermit
27. 01. 2003
Dát tip
Temných lesů i měsíčních odrazů v kalužích Víry věřících Nevíry bezvěrců - tyhle tři verše mě tam mrzí, jsou obsahově banální a čtenář je rychle přeletí, protože ho bohužel nemají čím ("novým" - z estetického nebo myšlenkového hlediska) zaujmout... jsou tam nutné? nešlo by to říct jinak? nejsou ty verše jen vata "do délky"? ale coby autor, by jsi si za nimi měl stát... nebo v případě váhání se znovu pokusit... jinak...? nevím, jen můj dojem.. protože jinak to je skvělá věc a dal bych do výběru, takhle nemůžu.

Albireo
27. 01. 2003
Dát tip
Líbí se mi! Tipuji! A nevadí mi ani to, nad čím se pozastavuje hermit. Já si nedovedu představit, že bych do básniček cpal vatu - podle mne je nejlepší vyjádřit myšlenky stručně. Kdo to řekl něco na tento způsob? Věci se mají dělat tak jednoduše, jak to jde, ale ne jednodušeji. Mám dojem, že je to Einsteinova myšlenka, ale podle mne se týká i poezie.

Pakos
27. 01. 2003
Dát tip
Myslím, že vím, o co jde hermitovi, ty tři řádky jsou trochu na efekt

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru