Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lednové ráno

29. 01. 2003
4
0
1233
Autor
Jen_Lípa

Lednové ráno

 

Jen Lípa

 

 

Lednovým ránem šeptá mráz

modlitby tiše do mraků,

mlha z nich klesá zas a zas

jako kouř z dýmky tabáku.

 

Mrazivé ticho roztrhá

kohout, jenž nejspíš ze strachu

zběsile k slunci kokrhá,

ke slunci v loži z oblaků.


guy
01. 02. 2003
Dát tip
Báseň se mi líbí. Taky se mi líbí, že příspěvky Miroslaweka a Armanda potvrzují tezi, že každý má svou pravdu. Nebo je někdo, kdo tvrdí, že pravda je jenom jedna? ***

Tilia
30. 01. 2003
Dát tip
co dodat...fakt nádhera! t*

Miroslawek
30. 01. 2003
Dát tip
no... zbytečně jazykově stylizované a metricky monotónní... avšak skutečně dobře napsané, zejména první sloka, kdyby se nejednalo o text z roku 2003(?), ale dejme tomu třeba 1920 nadšeně bych souhlasil s Armandem. Takhle mi k tomu chybí jistá nápaditost, oživení... jít doširoka prošlapanými cestami, je z hlediska osobního přínosu - a tedy skutečného umění kontraproduktivní, neplodné. Cením si toho, že řemeslo jsi zvládl, teď jen opustit metodu epigonství a nastolit řád vlastních proudů... neber to zle, tohle píši, protože jsi ukázal, že na to na rozdíl od většiny zřejmě máš.

Armand
30. 01. 2003
Dát tip
Miroslawekův pohled je relevantní a má své opodstatnění. Je jiným - v něčem širším a v něčem užším úhlem pohledu. Jistá neopakovatelná osobitost tu bezpochyby jěště není, ale co není může být .. navíc ne každý píše protože chce být "velkým a neotřelým básníkem". Epigoni jsou všichni básníci. Už bylo řečeno vše. Pořád se opakujeme... jde jen o to, jak kdo opakuje a jak se na to kdo z nás dívá :)

Armand
29. 01. 2003
Dát tip
nádherná! *****

JohnieBass
29. 01. 2003
Dát tip
Uhhhh" To je krása!!! JB TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru