Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlasy Prachu (1.část)

30. 01. 2003
8
0
2686
Autor
Seregil

Taková epizoda...

 

Ležel na pláži. Všude jen písek a také prach… Spousta prachu. Jemný, šedý a příjemný na dotyk. Každým výdechem rozvířil trochu tam trochu sem. Muž měl zavřené oči. Zřejmě spal. Z povzdálí ho sledoval obrovský vlk. Byl vychrtlý a ztěžka dýchal. Pomalu se plazil k ležícímu muži. Muž zavzdychal a probral se. Když si pomalu sedl, stanul vlkovi tváří v tvář.

„Aido, ty ses vrátila,“ vykřikl radostně.

Vlk – tedy vlčice zavrtěla ocasem a olízla mu tvář. Muž ji objal.

Mám hlad, už tři dny jsem nejedla Wolfme, ozvalo se muži v hlavě.

Muž se zvedl a sáhl do vaku. Vyňal kus sušeného masa a dal je vlčici. Přitom rozvířil spoustu šedého prachu, nadýchal se ho a zatočila se mu hlava.

Magie, prolétlo mu hlavou, musím pryč, než si mě ta pláž podmaní.

Pojď za mnou, znám cestu, podívala se na něho vlčice.

Wolfme slyšel šepot tisíců hlasů a v plicích pocítil nesnesitelné pálení. Zapotácel se a upadl zpět do prachu, čímž jej opět rozvířil. Pokusil se nedýchat. Když se prach usadil, Wolfme pomalu vstal, opatrně posbíral svou výstroj a těžkým krokem následoval opatrně našlapující vlčici. S každým krokem na něho padala neuvěřitelná těžkost. V hlavě mu dunělo. Vlčice zavrčela. V tu chvíli se Wolfme vzpamatoval. V ruce křečovitě svíral obrovský jedenapůlruční meč, který rychle vytasil z pouzdra na zádech. Zpoza skály vyskakovali skřeti. Jeden za druhým se blížili k Wolmemu a Aidě. Wolfme sklonil meč.

„Je jich moc,“ povzdechl si a poklekl do písku promíseného s prachem.

Použij prach, ozval se mu naléhavý Aidin hlas v hlavě.

Ano, pomyslel si a zasunul meč do pouzdra.

Skřeti se blížili a šavle se při měsíčním světle hrozivě blýskaly. Wolfme vyčkával s rukama zabořenýma v písku. Pak se znenadání vymrštil a vrhnul z dlaní směs písku a prachu proti blížícím se skřetům. Skřeti se nadechli a jeden po druhém padali k zemi s prackami přitisknutými na uších.

Utíkej, ozvalo se Wolfmemu v mysli.

Zahlédl jen jak Aida proběhla kolem svíjejících se skřetů a zmizela ve skalách. Rozeběhl se za ní. Cosi ho však udeřilo do hlavy. Wolfme upadl, ale hned se sebral a spatřil jednoho skřeta, který se na něho řítil s děsivým šklebem ve tváři a ještě děsivější palicí pobitou kovem. Cítil jak mu stéká krev po spáncích a třeští mu celá hlava. Potřásl jí a tasil meč. První ráně se nevyhnul a odhodilo ho to dva sáhy nazpět. Ucítil, jak mu ruplo v hrudi. Pomalu se sbíral ze země. Skřeta viděl jak se blíží, aby ho dodělal. S námahou vytáhl z boty dýku a z posledních sil ji vrhl po skřetovi. Viděl jen jak se mu dýka neomylně zabodla do krku. Pak padl na zem a ztratil vědomí.

Když se probral, ucítil tupou bolest v hlavě a v hrudníku. Ležel opět na pláži, na stejném místě jako prve. Kousek od něho ležel mrtvý skřet s jeho dýkou v krku. Jinak nikde nikdo. Zas jen tisíce těch podmanivých hlasů, které mu říkaly, aby zůstal. Aida ležela nedaleko a oddechovala ze spánku.

„K čertu, já asi neodejdu,“ zaklel potichu.

Neodcházej. Zůstaň. My tě chceme.

„Ale já tu nechci zůstat!!!“ vykřikl do ticha nahlas.


Dolente
30. 08. 2004
Dát tip
Ten prach úplně cítím ve vzduchu! :o) t*

johanne
08. 06. 2004
Dát tip
fantasy on the beach :), to je docela nezvyklé :)), docela dobře se to čte, ale jaksi mi trochu chybí něco jako děj

Vzhledem k tomu, že je to napsaný podle DrD tak je to dobrý. Akorát by mě zajímalo, kdo by přežil ránu okovanou palicí do hlavy (já vím, v DrDu můžeš minout i spícího obra když mu padne pár šestek, ale přece jenom)

Semeno
19. 02. 2003
Dát tip
naprosto sem se zamotalo v tšch ménech, taky je to poněkud kostrbatější, teda, v některých úsecích, pokud se to zrovna nerozběhne, což ovšem rychle upadá. no, ale doufám že mě to pokračování přivede na jiný myšlenky..zatim tip

Seregil
19. 02. 2003
Dát tip
Dík Semínko.... doufám...

StvN
12. 02. 2003
Dát tip
Akorát se ptám, kde se na tý pláži vzal? Proč tam chodil, když věděl, že je magická a bál se, že si ho podmaní, proč tam usínal?

Jeanne
09. 02. 2003
Dát tip
líbí *

Kandelabr
04. 02. 2003
Dát tip
No jako situace v drd je to ok. jako povídka je to jakési moc statické a příliš popisné. kde je krucinál akce? zatím normálka, uvidíme co bude příště.

Shammann
03. 02. 2003
Dát tip
Hádal bych se se skřetama na dunách, ale to je spíš vo názoru, jinak *

Andelain
03. 02. 2003
Dát tip
Dobrá magie prostředí :-) *

Josefk
30. 01. 2003
Dát tip
dobrá epizoda :-)

dobré to je...snaj jen ty jména bych vymyslel hepčí :) t

Seregil
30. 01. 2003
Dát tip
Navždy_Tvůj: Ono se jedná o příběh mé vlastní postavy z Dračího doupěte, které hraji s přáteli....

hurvinek
30. 01. 2003
Dát tip
jo? a sakra aida mi nic nerika........

Seregil
30. 01. 2003
Dát tip
Aida je Wolfmeho vlčice hurvinku... s Wolfmem jsem příliš nehrál..

hurvinek
30. 01. 2003
Dát tip
seregile, to ze je to vlcice me nevadi, preci jen mi co mame radi mala mrtva kuratka.........

JohnieBass
30. 01. 2003
Dát tip
No zní to zajímavě, jen nevím, co by vlčice dělala na pláži. ale pokud byla ochočená proč ne.:o) JB

katugiro
30. 01. 2003
Dát tip
no, raději počkám, co bude následovat...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru