Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jablečné palačinky

02. 02. 2003
2
0
2457
Autor
lord_Ivanhoe

 Jednou šla velká chobotnice po skalní římse a v nůši nesla kupu fialových jablek. No a tak nějak se jí zatočila hlava a spadla do propasti. Ale jablka se ještě před pádem stihla rozsypat. A tak tam ležela. No a najednou se něco stalo a jablka už zde neležela, stalo se cosi, co z nich stvořilo druhoprostorové útvary, čily útvary plochy.

No a možná s tím mělo co dělat to, co se zatím stalo o dvacet mil na sever v jedné jeskyni. Jakýsi skřet nechával vychladnout na okně svoji omeletu a zatím koupil jiskrný pepř. A jak se vracel z krámku s kořením, tak ten pepř trochu rozsypal. Ale toho si nevšímal, běžel se skuhráním za svojí omeletou.

No a právě v tom okamžiku se probudil pod jedním pralesním stromem jeden mamut. Probudil se hlavně kvůli pálení v kožichu, zapříčiněnému patrně ohněm, který se vesele rozšiřoval mamutovou hustou srstí. Mamut se rozběhl s troubením hořícím pralesem. Po fyzikální stránce s teoreticky nemožným zrychlením se dostal o nějakých 200 mil dál a po cestě se prouděním vzduchu jeho požár ještě rozšířil. Štěstí však bylo, že právě narazil na studnu. Vzal do chobotu úplně všecku vodu a uhasil se. Pokračoval tedy dál, za sebou ještě zaslechl kletí jakéhosi skřeta, který držel krumpáč. No a jak tak šel a chobot vláčel po zemi, vdechl najednou jiskrný pepř, který se z nepochopitelných důvodů válel po zemi. A jak ho vdechl, začalo to pálit víc, než při jeho náhlém vzplanutí. A tak se zase rozběhl a doběhl až na skalní římsu, kde svými končetinami utvořil z fialových jablek fialové palačinky.


ondrech
08. 09. 2004
Dát tip
to je hezký! a hlavně se mi líbí - nabral plnej chobot vody a uhasil se....:-) dobře naivní...***

mník
20. 05. 2003
Dát tip
Mně se zase víc líbila tahle druhá :o)*

Fairiella
02. 02. 2003
Dát tip
No velmi zajímavé, ale měl bys psát něco kratšího, protože tady se to nikomu nebude chtít číst. Ale kdo si to přečte, bude mít v sobě ještě větší zmatek než ten mamut!:-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru