Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztráta

01. 02. 2003
7
0
2010
Autor
Android

Vidím to jako klip a je to nádherné...

 

     „Víš, říká se mi to těžko,“ polkl muž v zelené rybářské vestě a nervózně poposedl na dřevěném prknu umístěném ve středu jeho malé loďky, houpající se na vlnách moře. Foukal studený vítr, ale muž se potil. Po čele mu stékal pot, jako kdyby ho do obličeje bodalo ostré slunce. Snažil se hledat slova, ale moc se mu to nedařilo. Bezvýsledně sledoval mořskou hladinu, hledajíc v ní odraz svého ztrápeného obličeje, který by mu snad pomohl najít ta správná slova, ale na pohled tmavá tekutina, zaplňující většinu jeho života a také většinu zemského povrchu mlčela. Další vlna následovala svou předchůdkyni a v dáli už se tvořila ta, která měla narazit na trup loďky až za nějaký čas. Toto byla jediná odpověď, kterou mu hodlalo moře dát.

     Muž se začal v duchu obviňovat. Proč nezůstal tam, kam patří? Musel zrovna dnes jezdit až sem, daleko na širé moře do oblasti, jejíž druhé jméno je nebezpečná? Věděl, že ji brzy ztratí. Vlastně už ji ztratil. Tiše seděl ve své loďce a hledal slova rozloučení. Musel si pospíšit a to ho rušilo v přemýšlení. Jediné, co cítil, byly slané slzy, které se mu draly z očí. Jako by nebylo dost velké, napadlo muže, když si je hřbetem ruky otřel.

     „Jsi už tak dost velké! Chceš být ještě víc? Chceš i mé slzy?“ pln vzteku zakřičel muž na moře a nadešla ta chvíle. Zatajil dech. Už ji ve svých roztřesených rukou neudržel. Vyklouzla mu z nich hladce a rychle, jako vzpomínka na sen z předchozí noci.

     „Nikdy na tebe nezapomenu!“ přísahal a uslzenýma očima sledoval svou udici, kterak ji do oblak odnáší nukleární hlavice, vystřelená z nedaleké atomové ponorky ukryté pod hladinou.


Lunill
09. 05. 2003
Dát tip
waw...tip : )

Ješiš! :-))))) tak jo :-)*

Andulka
26. 04. 2003
Dát tip
souhlasim s kandelabrem....a ten konec...to je sila...ten me opravdu vzal utokem...:-))

soňa
25. 04. 2003
Dát tip
***

StvN
12. 02. 2003
Dát tip
Pěknou rybku chytil.

Kandelabr
06. 02. 2003
Dát tip
pár věcí mě zaujalo, pár mi příjde až moc patetických...celkově to není špatné. ale ještě něco by to chtělo. rozhodně krok správným směrem :)

Danny
02. 02. 2003
Dát tip
uh...*

Gekon
02. 02. 2003
Dát tip
skláním se před tebou, mistře :o)

fungus2
02. 02. 2003
Dát tip
Hm. Tak to se povedlo!

Feeling
01. 02. 2003
Dát tip
no páni! v tom je tolik úhlů :-) líbí :-) *

cool_23
01. 02. 2003
Dát tip
to je bomba !*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru