Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svatební

02. 05. 2000
0
0
1705
Autor
Cid

Toto dílko bylo napsáno ke svatbě mé sestry Jiřiny. Motiv je převzat z 1Kor 13,4-7. Hodně štěstní všem nevěstám.

Píseň svatební pro Jiřinku a Pepu Bílý anděl kráčel lodí chrámovou křehký jak naděje tetelivá a pojednou do šepotu srdcí dvou, zaznělo: "Láska je trpělivá." Do chrámu přišlo ticho sváteční, bylo vidět jak Pán světlo rozdává, z tváří zmizely rysy smuteční a v očích zazářilo: "Láska je laskavá." Do kostela sestoupil ztracený Ráj, jen po tlukotu srdci poznáš lidi, vtom z poháru naplněného po okraj vytrysklo: "Láska nezávidí." Snad bylo příliš mnoho krásy v paláci Boží pravdy, v paprscích šeptly tiché hlasy: "Láska nepočítá křivdy." Na manžele padl závoj milosti, ustoupil chmurný Otec lží, zazněla symfonie Božské svátosti a motiv byl: "Láska vydrží." Poté sami andělé vyhlásili ples i úsměv Mariin zářil krásněji, kroky tance zvonily u brány do nebes, střevíčky cinkaly: "Láska má naději." Valčík štěstí stále krouží v piruetách, tam kde vládne vlídnost laskavá, střípky štěstí jsou nalepeny na kometách a prorok šeptá: "Láska vytrvá."
Sarken
09. 05. 2000
Dát tip
svatební vyhrazuješ si na tohle autorský práva? Chtěla bych to vytisknout pro kamaráda, který se za čtrnáct dní žení…prosím

Bibša
03. 05. 2000
Dát tip
Ach, připadlo mi to jako pohádka... kéž by i moje láska byla taková jako píše 1Kor 13,4-7 :-))) Fakticky jsi to napsal moooc hezky. Nemám tomu co vytknout, tak jen chválím a plácám tě po rameni.

nicka
03. 05. 2000
Dát tip
fujtajbl

Semis
02. 05. 2000
Dát tip
Tady se s těma svatbama roztrhl pytel :->

saggit
02. 05. 2000
Dát tip
Hezký, jarní...ano.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru