Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čendovy narozeniny

05. 02. 2003
2
0
1970
Autor
Yossarian

Čenda je můj nejlepší kamarád, přesto jakákoliv podobnost s postavou či dějem je čistě náhodná. Tahle historka je o tom, jak sme slavili Čendovy narozeniny

1.12.02    11:47  Ráno po bouřlivé oslavě

Dneska byl Čenda jak blondýnka, před desátou se probudil, voblík se (vzbudil mě!!), a šel domu.

  Vono se mu totiž podařilo ztratit někde v průběhu noci klíče, a tak spal u nás. Byli sme v Jámě (diskotéka v centru města), blížila se pátá (zavíračka), ale Čenda že prej musí jít spát.

Tak o.k., dohoda zněla jasně: aby nemusel budit svý rodiče, pučim mu klíče, a až přijdu domu (eště se mi totiž nechtělo), ťuknu na vokno („případně mě klidně prozvoň") a Čendík mi otevře.

  No přišel sem chvíli po něm (měl sem v Jámě ještě nějakou „práci“), koukám voknem, svítí velký světlo v pokoji (je to dost vidět na chodbu a do druhýho pokoje – to musel bejt otec nadšenej).

Ťukám, klepu, bušim, mlátim.

---------  Prozvánim.

--------         Nic.

--------     Prekérka.

---------   Čenda spí jak dudek……..

…..   Neprozvánim, vyzvánim. A pěkně dlouho. Až přes zavřený okno slyšim jak mu vyřvává telefon.

Nakonec zvuk Siemense vítězí a Čendu vylomí ze sna.

Pámbůh zaplať.

Jinak bych asi šel spát k babičce, páč jak otci v půl šestý ráno vysvětlit, že nemám klíče a v mym pokoji to smrdí jak v lihovaru – to bych asi nesved. Táta je někdy dost nedovtipnej.

A přitom je to alkoholik, myslim.

----------------------------------------------------------------------------

Tak to byly Čendovy narozeniny. Sem moc zvědavej na ty mý.

-------------------------------------------------

15:35  Jo, teďka se stavoval Čenda s báglem – jede do F.M.- a ty klíče definitivně nenašel, takže přijede až 20. prosince (až to doma trochu vyšumí). No někdy všechno zlé je pro něco dobré...


Kytiii
06. 10. 2003
Dát tip
máš dobrý kamarády... :o)

Katčenka
08. 02. 2003
Dát tip
Vis ze v Koline se odehrava knizka jedny fetacce Veronice? Heroin,toxici a konec jako sladke nic....znas tu holku?Mohlo to bejt v tvy soucasnosti,kdyz si chodil na gympl-ona taky,pak presla na soukromej v Koline...

Rowenna
06. 02. 2003
Dát tip
Táta je někdy dost nedovtipnej. A přitom je to alkoholik, myslim.*** Kdyby to skončilo tady, tak bys mě oddělal. Dobrý. U nás je taky Jáma, to jen tak mezi řečí.

Yossarian
06. 02. 2003
Dát tip
Nějaká ta "Jáma" je všude, myslím. Ten konec je důležitej, má vyjádřit že Čenda je magor a blázen a přesto frajer a mám ho rád. Ale dík za názor, samozřejmě.

Astalavista
05. 02. 2003
Dát tip
Ten závěr tam možná nemusel být, ale vzhledem ke kategorii ho beru... líbí se mi to, hezkej fragment..:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru