Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KDYŽ RÁNEM BLOUMÁM OCEÁNEM

02. 12. 1998
4
0
2357
Autor
Saki

Rybinou tuk - hle - rozezněl ticho v chrchlancích chaluhy chlípně se smějí úkosem solená kapraď v mé břicho á propos, mokvavou šarvátku pěji. Zmlkni. A urvi si přístup vzduchu horlivým nosem všem dlaň prstem bloumá Chcípnuly zvuky. Tam je to v suchu hraběcím okem kde škeble tvá zkoumá. Bublina říhla si. Krvavě ploutví ryl v bahně ten, kdo slyšel se smát. Hrst ježků chtěl jsi, tak tumáš, na, jsou tví zuřivě spolkni je bolestí v pád. Mocností molekul prosákla chlouba koníci nezkrotně kroutí se smíchem bujaře propleskla chamtivá houba návnada umírá honosným šplíchem Paprsek rozlomil tvar v tisíc střepů nakřáplé harfy zní v rukách svých panen pro jejichž tóny teď dutě se klepu a z úst mi mdle šlehat chce modravý plamen.
Willi
27. 08. 2002
Dát tip
Má to v sobě něco jako píseň, líbí!

Armand
11. 04. 2002
Dát tip
já zas nemám jiných slov než výborně a bravo! Obraznost se zvukomalbou a melodií. Na to, že můžu dát jen jeden tip, příliš dobrá báseň ********************* :))

Falka
20. 01. 2002
Dát tip
...když bloumám oceánem já, vidím ho jinak... tvoje oči mi rozšířily panenky... ne strachem, jen... obzorem... *

Pája
06. 12. 2001
Dát tip
*

Anonym
16. 01. 1999
Dát tip
Nejde tu náhodou o názorný příklad k Tvé úvaze o rozborech básní? Tohle bych tedy zaručeně rozebírat nechtěl... :-) :-) :-) Je to humorné, hravé, bezva technika i nadpis, jen se musím přiznat, že mi trochu uniká myšlenka. Nebo je to tím, že pro SLZY (moc hezký, vážně) špatně vidím?
maprach-čtenář

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru